Φ wherthus Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2005 Paylaş Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2005 Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, açıkta satılan sütlerdeki vitaminler, 15 dakika kaynatıldıktan sonra yüzde 12 ile 66 oranında azalıyor.Zaten süt tüketimi düşük olan Türkiye’de, tüketilen sütün çoğunu sağlıksız, açıkta satılan ve ısıl işlem görmemiş sütler oluşturuyor. Sokakta satılan açık sütün sağlığa zararlı mikroorganizmaların yok olması için 90-95 santigrat derecede en az 10-15 dakika kaynatılması gerekiyor. Ancak bu kaynatma işlemi de sütün besin değerini düşürüyor, vitamin kaybına yol açıyor. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.