Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Açık süt sağlığı tehdit ediyor


wherthus

Önerilen İletiler

Hacettepe Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, açıkta satılan sütlerdeki vitaminler, 15 dakika kaynatıldıktan sonra yüzde 12 ile 66 oranında azalıyor.Zaten süt tüketimi düşük olan Türkiye’de, tüketilen sütün çoğunu sağlıksız, açıkta satılan ve ısıl işlem görmemiş sütler oluşturuyor. Sokakta satılan açık sütün sağlığa zararlı mikroorganizmaların yok olması için 90-95 santigrat derecede en az 10-15 dakika kaynatılması gerekiyor. Ancak bu kaynatma işlemi de sütün besin değerini düşürüyor, vitamin kaybına yol açıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.