Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 Sevgili arkadaşlar. Forumda çok yeni bir katılımcıyım. Ama bu kadar kısa sürede gördüm ki, dışarda yaşanan kısır döngülü tartışmalar forumlarda da aynı paralellikte devam ediyor. Bu güne kadar islamdan kime ne zarar gelmiştir. İnanmayan arkadaşlara sesleniyorum, inanmadığınızın mantığını bir bir yazarmsınız. Neden hep polemik yapılıyor. Neden inanan inancının sebebini açık seçik yazmıyor, inanmayan neden iananmadığının sebebini yazmıyor. Ne inanan belli ne inanmayan. Arkadaşlar hiç bir kimse dinde yapılan, din adına yapılan hataları kabul edemez. Gel sen inan ve bu hataları kaldır yada yapma. Zorla inanda diyen de yok. Ama din adına yapılan yanlışları bizlere örnek gösteripte dinin hak olmadığını göstermeye çalışma. Örneğin bir çocuk var ama bu çocuk çok yaramazlık yapıyor, bu çocuk yaramaz diye annesini inkarmı etmemiz gerekir. Eğer Allahı, Peygamberi ve kitabı inkar ediyorsanız. Gerekçelerinizi ortaya koyun. Birde şöyle bir görüşün yaygınlaştığını görüyorum. Arkadaşlar diyolarki, olmayan şeyin nesini irdeleyelim, iyi de sevgili arkadaşlar o zaman neden bu forum açılmış neden din adına tartışıyoruz. İnananlara, "olmayan şeylerin nesini tartışalım" dicenize olmadığının izahını getirin. Bu çok basit bir kelime ustalığıyla arenadan kaçmaktan başka bir şey değildir. Yoksa gidip arkadaş ve sevgili forumunda da iletiler yazabiliriz... Gerçi oralarda da yazıyoruz ama lütfen hedefimizi ve misyonumuzu bilelim.. İslam dini sağdan gelen bir araba gibidir. Genellikle sağ serbesttir, sana bir zararı olmaz. Sağı kontrol edersin, geçer gidersin. Sağdan gelen varsa az bir süre beklersin sonra geçer gidersin. Ama beklemezde yola fırlarsan çarpışırsın. Ya sana yazık olur, ya ona yada her ikinize... (Beklemek ve geçmek: İlim, uzlaşı, sabır ve hoş görüdür..) Saygılar... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 Syf. 165 19 Ağustos Pazar akşamı, Mustafa Kemal ve İsmet Paşalar-Latife Hanım ile birlikte bana akşam yemeğine geldiler. Keçiören'e giderken sağ tarafta kubbeli köşk denen mevkide, bol suyu ve büyücek havuzu olan br köşkte kira ile oturuyordum. İsmet Paşa, Lozan'da iken Mustafa Kemal Paşa, Latife Hanım'la birlikte, bir kere daha bana akşam yemeğine gelmişlerdi. Münakaşayı İsmet Paşa ile ben yaptım. Mustafa Kemal Paşa sükunetle bizi dinledi. Mustafa Kemal Paşa, Lozan'dan da aldığı hızla, ne İktisat Kongresi'nin ve ne de heyet-i ilmiye'nin hazırladığı programlara ilgi göstermeyerek müthiş bir inkilap hamlesi teklif etti. "Hocaları toptan kaldırmadıkça hiç bir iş yapamayız" "Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkılabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız." İlk Fethi Bey Grubundan sonra da Mustafa Kemal Paşa'dan işittiğim bu yeni inkilap zihniyetini İsmet Paşa bir çırpıda tamamlıyordu. Aradaki zaman fasılaları kendiliğinden ortadan kalkarak, bu üç şahsiyetin üç maddelik programları kulaklarımda tekrarlandı. 1- İslamlık terakkiye manidir 2-Arapoğlu'nun yavelerini Türklere öğretmeli 3- Hocaları toptan kaldırmalı ! alinti:Kazim Karabekir Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 Syf. 16519 Ağustos Pazar akşamı, Mustafa Kemal ve İsmet Paşalar-Latife Hanım ile birlikte bana akşam yemeğine geldiler. Keçiören'e giderken sağ tarafta kubbeli köşk denen mevkide, bol suyu ve büyücek havuzu olan br köşkte kira ile oturuyordum. İsmet Paşa, Lozan'da iken Mustafa Kemal Paşa, Latife Hanım'la birlikte, bir kere daha bana akşam yemeğine gelmişlerdi. Münakaşayı İsmet Paşa ile ben yaptım. Mustafa Kemal Paşa sükunetle bizi dinledi. Mustafa Kemal Paşa, Lozan'dan da aldığı hızla, ne İktisat Kongresi'nin ve ne de heyet-i ilmiye'nin hazırladığı programlara ilgi göstermeyerek müthiş bir inkilap hamlesi teklif etti. "Hocaları toptan kaldırmadıkça hiç bir iş yapamayız" "Bugünkü kudret ve prestijimizle bugün bu inkılabı yapmazsak, başka hiçbir zaman yapamayız." İlk Fethi Bey Grubundan sonra da Mustafa Kemal Paşa'dan işittiğim bu yeni inkilap zihniyetini İsmet Paşa bir çırpıda tamamlıyordu. Aradaki zaman fasılaları kendiliğinden ortadan kalkarak, bu üç şahsiyetin üç maddelik programları kulaklarımda tekrarlandı. 1- İslamlık terakkiye manidir 2-Arapoğlu'nun yavelerini Türklere öğretmeli 3- Hocaları toptan kaldırmalı ! alinti:Kazim Karabekir 11200[/snapback] Dİnden bahsediyoruz Kazım Karabekirden değil.. Kişiler bir uluviyeti ne yıkabilir nede kaldırabilir.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.