Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bu nedemek oluyor insanları isim vererek suçlamak siz kim oluyorsunuzda insanların inancının ölçüsünü belirliyorsunuz.Bunu yapıyorsan allaha şirk koşuyorsunuz demektir.Nerde kaldı islamın hoşgörüsü belki bu saydığınız isimler allah huzurunda sizden daha fazla kabul görecekler kaldıki herkes allaha inanmak durumunda değil ve sizlerin de bu konuda kimseyi kınamak hakkınız değil.Madem okadar inançlısınız hoşgörünüzle örnek olmak zorundasınız.Bakın ben size kendi yaşamımdan bir örnek vereyim.Şu anda aile olarak görüştüğümüz ateist bir aile var.İlk tanıştığımız zamanlarda din için çok atıp tutar ve özellikle ramazanda rakısını içer ve bunu bizim yanımızda yapmaktanda kaçınmazdı.Ama bizim hoşgörülü davranışlarımız sayesinde artık dine küfür etmiyor ramazanda bize rahatsızlık verir düşüncesiyle yanımızda içki içmiyor.Bakarsınız bir gün gelir inanır.Ama bunun dışında dünya iyisi insanlar her kötü günümüzde yanımızda iken allah adını ağzından düşürmeyen ve müslüman geçinenlerin hiç biri yanımızda yoktu.

Onun için lütfen bu tarz şeylerle değil bilginizle ve hoşgörünüzle karşıt düşünceleri çürütmeye çalışın.Çünkü bir süre sonra karşıt düşüncedekiler bile hoşgörüyle desteklenmiş bilginiz sayesinde önünüzde saygı ile eğileceklerdir.

mübarek benim en samimi dostum bir kaç haftaya kadar ateistti ancak asla dinimin değerlerine hakaret etmezdi

onunla bir sene boyunca din konusunda tartıştık hiç birzaman birbirimizi kırmadık hiç birzaman değerlerimize hakaret etmedik

kaonu başlığında adı yazanlardan sadece birinde bunu görüyorum

Gönderi tarihi:

Kusura bakmayın arkadaşım ama keşke bu yazdıklarınızı konu daha açıldığında belirtseydiniz o zaman samimiyetinize daha çok inanırdım.Bir arkadaş hele" bunları yazmışsın ama şunu yazmasaydın "gibi bir cümle yazmış özrü kabahatinden büyük .Yani diğerlerine istediğinizi söyleyin ama bu arkadaşa söylemeyin.Senin inancın sağlamsa eğer zaten sorun yok onun bunun dediği ile mi vazgeçeceksin inancından .Üstelik hakaret ediyor diye idda ettiğiniz arkadaşa aynı tarz da cevap verirseniz sizin ondan ne farkınız kalıyor.Kusura bakmayın ama ben forumda din adına yazı yazanların islam dinini gerçekten özümsediğine inanmıyorum en azından yazdıkları yazılar bunun böyle olduğunu gösteriyor.

Gönderi tarihi:

Mübarek kardeşim Maşallah ne kadar da güzel hüznüzan yapıyorsunuz

ben şuana kadar anlamak istemediklerini ima etmek dışında bişey yaptığımı sanmıyorum ancak buna rağmen kırılan arkaadşlar oldu gönüllerini almaya çalıştık

ama hiç birzaman da sevdiklerine laf değdirmedim

Saygı beklemek için saygı göstermek lazımdır ben ateist olduklarını bile bile ilk geldiğimde hep ılımlı olmaya çalıştım ancak bunu fırsat bilimse inancımı hiçe saymak ne kadar da kötü bir tavırdır.

Çoğu zamanda dediklerimi anlamadan kötü konuştuğumu ima ettiler malesef nedense konuyu açıklamaa gelince ortada kimse kalmıyo

ayrıca konu açılmış derken ne yi kastediyosun bilmiyorum ama önce veya sonra fikrim aynıdır.

Kendi adıma söyliyeyiim ben din adına yazı yazamam sadece bildiğimi bilgimi paylaşmaya çalışırım

eğer benim yazdıklarımda da böyle birşey gördüiseniz hatırlatırmısınız

sizin burda yanlış var demeniz hiç bir şeyi ifade etmez acaba o kardeşlerinizi uyarmayı denedinizmi

yoksa sizde her koyun kendi

bacağından asılır mı diyorsunuz.Merak ettim doğrusu

Gönderi tarihi:

ben şuana kadar anlamak istemediklerini ima etmek dışında bişey yaptığımı sanmıyorum ancak buna rağmen kırılan arkaadşlar oldu gönüllerini almaya çalıştık

ama hiç birzaman da sevdiklerine laf değdirmedim

Saygı beklemek için saygı göstermek lazımdır ben ateist olduklarını bile bile ilk geldiğimde hep ılımlı olmaya çalıştım ancak bunu fırsat bilimse inancımı hiçe saymak ne kadar da kötü bir tavırdır.

Çoğu zamanda dediklerimi anlamadan kötü konuştuğumu ima ettiler malesef nedense konuyu açıklamaa gelince ortada kimse kalmıyo

ayrıca konu açılmış derken ne yi kastediyosun bilmiyorum ama önce veya sonra fikrim aynıdır.

Kendi adıma söyliyeyiim ben din adına yazı yazamam sadece bildiğimi bilgimi paylaşmaya çalışırım

sizin burda yanlış var demeniz hiç bir şeyi ifade etmez acaba o kardeşlerinizi uyarmayı denedinizmi

yoksa sizde her koyun kendi

bacağından asılır mı diyorsunuz.Merak ettim doğrusu

Sevgili arkadaşım konu açılmaktan maksadım böyle bir başlığın açılmasıdır.Ayrıca yine aynı şeyi söylemek istiyorum eğer karşındaki kişiye onun davrandığı gibi davranılırsa o kişiden bir farkınız kalmaz.

Mevlana nın bir rubaisinde derki:Asıl edep edepsizlerin yaptıklarına edepsizlikle karşılık vermemek ve sessiz kalmaktır.

Yazımda size yazdığım bölüm -Konunun başında söyleseydiniz daha samimi olurdu -bölümüydü.

Din konusunda derkende kastım söyledikleri ve yazdıkları açısından daha dindar ve muhafazakar görünen insanların verdikleri cevaplardı.

Ayrıca zaman zaman diğer bölümlerdeki yazılarımı okuduysanız eğer yukarda isimleri geçen arkadaşlarla daha çok ortak payda da buluşmama rağmen gereken eleştirileri getirdiğimi görebilirsiniz.

Ama bu eleştiriyi getirdiğim arkadaşlar sizler gibi -onlara da söylüyor musun bunları- diye cevap vermiyorlar.Aksine hataydı ve teşekkür ederiz diyorlar işte aradaki fark burada yatıyor.Ben ateist değilim ama körü körüne dine bağlı biri de değilim islam olmamın nedeni Kuran-ı bilim kitaplarının ışığı altında araştırıp kabul etmemden kaynaklanıyor.Çünkü araştırırken gördüm ki bize küçükken öğretilenler ve din adına bize kakalanan şeylerin aslında islamiyetle uzaktan yakından alakası olmayan şeyler olduğunu gördüm ve islam dininin anlamak için yüksek kültür düzeyinin olması gerektiğine inandım.Bir çok insan inkar etsede aslında günümüzde belirlenen kanunlardan daha ileri hükümler taşıdığını gördüm .Bu da tabi ayrı bir konu anlatmak uzun sürer.

Sonuç olarak arkadaşım yazdıklarımın tamamını üstüne alıyorsan gocunacak bir şeyin var demektir.Eğer almıyorsan böyle bir cevaba gerek yoktu.

Gönderi tarihi:

Kusura bakmayın arkadaşım ama keşke bu yazdıklarınızı konu daha açıldığında belirtseydiniz o zaman samimiyetinize daha çok inanırdım.Bir arkadaş hele" bunları yazmışsın ama şunu yazmasaydın "gibi bir cümle yazmış özrü kabahatinden büyük .Yani diğerlerine istediğinizi söyleyin ama bu arkadaşa söylemeyin.Senin inancın sağlamsa eğer zaten sorun yok onun bunun dediği ile mi vazgeçeceksin inancından .Üstelik hakaret ediyor diye idda ettiğiniz arkadaşa aynı tarz da cevap verirseniz sizin ondan ne farkınız kalıyor.Kusura bakmayın ama ben forumda din adına yazı yazanların islam dinini gerçekten özümsediğine inanmıyorum en azından yazdıkları yazılar bunun böyle olduğunu gösteriyor.

Ne dediğini kendin bile bilmiyorsun sırf laf olsun diye konuşuyorsun.....

Demek İslami gerçekten özümsediğimize inanmıyorsun seni inandırmak zorunda olan kim??Ona bakarsan bende Atatürkçüyüm diyen bir çok insana inanmıyorum ne olcak şimdi kimse kimsenin inançlarına inanmıyorsa neyin tartışmasını yapıyoruz?Ben zaten ilk iletimde bir kaç ateistin yorumuyla dinimin sarsılmayacağını belirtmiştim.

Sen göremeyebilirsin hakaretleri çünkü üstüne alınmazsın ama biz görüyoruz bize örümcek beyinli,cahil,hatta her söylenene saçmalıyorsun diye karşılık verildiğinide görmedin herhalde yada görmek istemedin kişi bana saygısızlık yaparsa aynı şekilde yaklaşırım kusura bakmayın taş atana gül atacak kadar sabırlı olamıyorum bazen takdir edersiniz ki bende insanım ve her insan gibi bende zaman zaman sinirlenebiliyorum ve buna rağmen genede saygımızı koruyoruz.

"İnsanların inançlarını yargılayamazsınız"demişsiniz bir önceki yazınızda,yahu adam "ben inanmıyorum diyor inançsızım diyor sen nasıl hurafelere inanırsın"diyor sende kalkmış bana yargılayamazsın diyorsun hangi inancı yargılamışım olmayan birşey yargılanırmı?

Sürekli söylediğimiz şey ne inanmıyorsan benim inancıma saygı duymak zorundasın bunu rica etmiyorum bu insanlığın gerektirdiği bir zorunluluktur ama karşımdaki hala ısrarında devam edip hala uslubunu değiştirmeden yazmaya devam ederse benden alıcağı cevapta onun ki gibi olacaktır.

Gönderi tarihi:

Ayrıca zaman zaman diğer bölümlerdeki yazılarımı okuduysanız eğer yukarda isimleri geçen arkadaşlarla daha çok ortak payda da buluşmama rağmen gereken eleştirileri getirdiğimi görebilirsiniz.

Ama bu eleştiriyi getirdiğim arkadaşlar sizler gibi -onlara da söylüyor musun bunları- diye cevap vermiyorlar.Aksine hataydı ve teşekkür ederiz diyorlar işte aradaki fark burada yatıyor.Ben ateist değilim ama körü körüne dine bağlı biri de değilim islam olmamın nedeni Kuran-ı bilim kitaplarının ışığı altında araştırıp kabul etmemden kaynaklanıyor.Çünkü araştırırken gördüm ki bize küçükken öğretilenler ve din adına bize kakalanan şeylerin aslında islamiyetle uzaktan yakından alakası olmayan şeyler olduğunu gördüm ve islam dininin anlamak için yüksek kültür düzeyinin olması gerektiğine inandım.Bir çok insan inkar etsede aslında günümüzde belirlenen kanunlardan daha ileri hükümler taşıdığını gördüm .Bu da tabi ayrı bir konu anlatmak uzun sürer.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BİR ÜSTEKİ YAZDIĞIM YAZIDAN BİR PARÇA

Sadece işinize gelen kısımları okumak sizin adetiniz herhalde ben ne dediğimi bilecek kadar eğitimli ve kültürlü biriyim.Size sadece şunu söylemek istiyorum

"Ey müslüman, edep nedir?" diye sorarsan bil ki edep, ancak her edepsizin edepsizliğine sabır ve tahammül etmektedir MEVLANA

Gönderi tarihi:

Dipnot;

Bunu sadece ben söylemiyorum bunları zaman zaman devletimizin tepesinde bulunan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay başkanı ve devletin en yüksek kademesindeki bürokratlar söylüyor.

Ahirzaman;

Bak senin dediğin kişiler senin gibidirler alakası olmayan dinle kişilerdir

Bu, din adına konuşma değil mi?

Hatırlatıyorum...

Gönderi tarihi:
yam yam Firavun bütün haşmetiyle mumyalanmış olarak duruyor da, hani Nuh nerede, Musa nerede, İbrahim nerede? demişsin

adını tam hatırlayamıyorum galiba ingilterede bir müzede firavunun cesedi ibret için kıyamete kadar bekletilmekte hatırlatayım dedim!

Gönderi tarihi:

Bu, din adına konuşma değil mi?

Hatırlatıyorum...

hatırlatman için teşekkür ederim

ancak ben bunu kabul etmiyorum çünkü o bahsettiklerimin dinle alkası olmadığını söylemek din adına hüküm vermekle alakası yok

ama gene de teşekkür ederim

adını tam hatırlayamıyorum galiba ingilterede bir müzede firavunun cesedi ibret için kıyamete kadar bekletilmekte hatırlatayım dedim!

mübarek galiba o firavun Hz. Musa zamanında ki firavun değil ancak en doğrusunu Allah bilir

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşım konu açılmaktan maksadım böyle bir başlığın açılmasıdır.Ayrıca yine aynı şeyi söylemek istiyorum eğer karşındaki kişiye onun davrandığı gibi davranılırsa o kişiden bir farkınız kalmaz.

Mevlana nın bir rubaisinde derki:Asıl edep edepsizlerin yaptıklarına edepsizlikle karşılık vermemek ve sessiz kalmaktır.

Yazımda size yazdığım bölüm -Konunun başında söyleseydiniz daha samimi olurdu -bölümüydü.

Din konusunda derkende kastım söyledikleri ve yazdıkları açısından daha dindar ve muhafazakar görünen insanların verdikleri cevaplardı.

Sonuç olarak arkadaşım yazdıklarımın tamamını üstüne alıyorsan gocunacak bir şeyin var demektir.Eğer almıyorsan böyle bir cevaba gerek yoktu.

yaw mübarek sana demeye çalıştığım bahsettiğin yanlışları yaptıysak hatırlat ben yaptığm yanlışlarında verdiğim karşılıklarında farkındayım ve nedense hep yanlış anlaşıldığım düşşüncesindeyim

her neyse mevzu o değil

eğer benim veya diğer arkadaşlarımın bir yanlışını gördüysen bir müslüman olarak uyarman gerekir burda topa tutmanın bir anlamı yok dediğim gibi üste alındığım falan yok varsa öyle bir durum uyarırsın

ayrıca köydeki okuma yazma bilmeyen de doçentte kendine göre islamı anlar ancak kalpteki islamı asla ölçemessin

Gönderi tarihi:

Yamyam, Bilimselci, Dipnot, Dogrucu Davut, Gece kusu.. v.s

Arkadaslar bu yazdigim isimlerin söylediklerine sakin kulak asmayin inanmayin! Bu kisiler uyduruk hadisler ve ayetlerle sizleri Islam dininden sogutmaya calisiyorlar, ayni zamanda actiklari basliklarla süpheye düsmeniz icin caba sarfediyorlar. Bunlara firsat vermeyelim arkadaslar!!

Arkadaşım böyle bir başlık doğrumudur değilmidir.Ben doğru olmadığını düşündüğüm için eleştirimi getirdim.Hemen kendinizi savunmaya geçen sizlersiniz kimseyi topa tuttuğumda yok.Son derece medeni bir biçimde kimseye sövmeden yazacaklarımı yazdım.Sizinle de ilgili bir şey görürsem doğru olmadığını düşündüğüm onuda yazarım.Ayrıca bu yorumlar yukarıda alıntı yaptığım arkadaşın yazı ile ilgili .Konuyu buraya getirebilmiş olmanızı da neye bağlamam gerektiğini isterseniz hiç yazmayayım.

Alttaki cümleyi kuran sizsiniz:

ayrıca köydeki okuma yazma bilmeyen de doçentte kendine göre islamı anlar ancak kalpteki islamı asla ölçemessin

Öyle ise bu başlığı açan arkadaş ve onlar gibi düşünen destekçileri onların kalplerindeki islamı nasıl ölçüyor.Lütfen söylediklerinizde daha samimi olun.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.