Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2005 19 yıl İngiltere'de Manchester Üniversitesinde bilimadamlarının 200000 kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre 14 yaşın üstündeki erkeklerin zeka düzeyi,aynı yaştaki kadınların ortalamasından 5 puan daha fazla.14 yaşına kadar ise iki cins arasında fark yok.Zeka düzeyi 125 olan erkeklerin sayısı bu zeka düzeyine sahip kadınların sayısının iki katı. Bilim adamları bu sonucun neden satranç şampiyonlarının tümünün ve bilimsel ve sanatsal eserler üretenlerin çoğunun erkekler olduğunun kanıtı olduğunu ifade ettiler. Ne diyeyim erkek olarak doğmuş olmamla tekrardan gurur duydum
Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2005 19 yıl HOŞGELDİN EFTALMİT ABİCİM SAHİFENİ HAYIRLAR, BAŞARILI OLMANI ÜMİTLE BEKLERİM ABİM.ÇOK GÜZEL BİR ARAŞTIRMAYI NE GÜZEL BİZLERE ULAŞTIRMIŞIN. CANUYUR ABİME ÇAĞRIDIR: GELDE KADINLARI ŞU ZEKİ ERKEKLERDEN KURTAR ABİ, KADINLARI ŞU ZEKİ ERKEKLERE EZİLMEKTEN KURTAR ABİ HEPSİ KURU KURU KALDILAR ABİCİM. EFTALMİT ABİ, BİTEK ŞU KONUYU INTERLOCKUN ANLAYAMADI ŞİMDİ ABİ ERKEKLER ZEKİ, KADINLAR NE ABİ, ONLAR AKILLI MI? AKILLIDA DEĞİLLERSE BAKAR MI ABİ ONLAR HAAA BELKİDE AZ ZEKİ DİYOSUN...ŞİMDİ ABİ IQ DİYE BİŞİYLE ÖLÇÜYOLARMIŞ ONU.BU ÖLÇÜYÜ KİM BULMUŞ ABİ ERKEKLER Mİ BULMUŞ ABİ, KADINLAR MI BULMUŞ ABİ BULUNAN ÖLÇÜ GRİNVİÇTEMİ SAKLANIYO ABİ BU ÖLÇÜLERİ NİYE SAKLARLAR ABİ BULUNMASIN DİYE Mİ ABİ SEN BUNLARI BANA Bİ AÇIKLADA YAZ ELLERİNDEN ÖPERİM
Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2005 19 yıl CANIM KARDEŞİM,DAVA ARKADAŞIM; İNLERLOCKCUM ÖPERİM GÖZLERİNDEN... eNGİN BİLGİ VE DENEYİMLERİMDEN YARARLANMAK İSTEDİĞİNİ GÖRÜYORUM ABİCİM.DUR DA SENLE HAYAT TECRÜBELERİMİ ELİMDEN GELDİGİNCE PAYLAŞAYIM. SEN ŞİMDİ NİYE KADINLARI BU ZEKİ ERKEKLERDEN KURTARMA S.O.S'İ VERİYORSUN HA KURT MU GİRDİ YAVRUCUM KAFANA HA İNLERLOCKCUM FEMİNİST KIZ ARKADAŞIN MI VAR HIMM O O MU SOKUYOR YOKSA BU KOMUNUST FİKİRLERİ UZAT BAŞINI UZAT DA BİR KULAĞINDAN ÇEKEYİM DE BİR DAHA YAPMA... BIRAK HANIM HANIM EZİLSİNLER RAHAT MI BATTI YAVRUCUM GELELİM DİĞER SORULARINA ŞEY KEM KÜM KADINLAR AKILLIDAN ÖTE KURNAZ OLUP İŞVE VE CİLVELERİYLE ŞEYTANA BİLE PABUCUNU TERS GİYDİRİRLER YAVRUCUM.BU YÜZDEN SEN SEN OL DİKKATLİ OL KOLANA Bİ ŞE ATARLARDA NAMUSUNLA OYNARLAR MAZALLAH NEYDİ O DİĞER SORUN HIMM BAKAYIM ULAN BAŞLATMA ŞİMDİ IQ TESTİNEDE GRENVİCH MİDİR HER NE B KSA İŞTE KABİR MELEĞİMİ SANDIN KENDİNİ SORUYORSUN TARAMALI GİBİ BAKAYIM SEN BUNLARI BOŞVER MÜSLÜMBABA'NIN SORUSUNA CEVAP VER BAKAYIM ''YUMURTAYA CAN VEREN ALLAH'IM ACI BİBERİ NASIL YARATTIN''
Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2005 19 yıl O araştırmaya katılmıyorum. Birkere araştırmanın metodolojisi yanlış. Zeka iki farklı grupta ölçülür. Biri fiziki zeka diğeri duygusal zeka.. Herhangi bir fiziki zekada erkeklerin üstün olması zaten bilinirdi.. Ama duygusal zekada kadınlar bizden üstündür. Her birimiz ustaca hazırlanmış, içinde buram buram zeka kokan kadın duygusdallıklarına rastlamışızdır. Artık nerede rastladıysak Grinviçtemi, Ohayodamı, Kudüstemi, köydemi...?? Saygılar.. Matrak ve bir o kadar da fiziki zeka fışkırtan arkadaşlarım..
Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 19 yıl Keske! ama ne kadar akilli olurlarsa olsunlar, her biri anasinin kuzusu diil mi? her yasta cocuk yani
Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 19 yıl merhaba, kralx'in söyledikleri doğru.Ancak bana göre problem şurada başlıyor.bayanlar erkeklerin fiziksel zekası ve bağlı olarak erk'inin güçlü olduğunu kabul ile savaşlarını o noktada yapmazlar( feministler hariç, ama ben feminist değilim.) beyler ise, hanımların duygusal zekasının ve bağlı olarak erk'inin güçlü olduğunu söyler ama eyleme dönüşme noktasında redde gider. fikirlerimi umarım doğru ifade etmişimdir.Kimseyi kırmamışımdır dilerim. Bu sözümü tedirginliğime verin sevgiler.
Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 19 yıl merhaba,kralx'in söyledikleri doğru.Ancak bana göre problem şurada başlıyor.bayanlar erkeklerin fiziksel zekası ve bağlı olarak erk'inin güçlü olduğunu kabul ile savaşlarını o noktada yapmazlar( feministler hariç, ama ben feminist değilim.) beyler ise, hanımların duygusal zekasının ve bağlı olarak erk'inin güçlü olduğunu söyler ama eyleme dönüşme noktasında redde gider. fikirlerimi umarım doğru ifade etmişimdir.Kimseyi kırmamışımdır dilerim. Bu sözümü tedirginliğime verin sevgiler. 11274[/snapback] Milkywaycim benim fizksel zekam senin anlattıklarını anlamaya yetmedi ehh erkeğiz ne de olsa...
Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 19 yıl sevgili efatalit 35'ciğim bende onu diyorum işte.siz erkekler fiziksel olarak zekisiniz de, hiç mi duygusallığın yok yoksa duygusallığını saklıyor musun?
Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 19 yıl Şimdi olaya biraz bilimsel tarzda yaklaşalım bakalım; Erkeklerle,kadınları çoklu zeka ve davranış türleri baz alınarak birbirinden ayıran farklar: Saldırganlık:Erkekler kadınlardan daha saldırgandır.Bu farklılık iki yaşından itibaren kendini gösterir. Mekan İlişkileri:Erkekler mekan ilişkilerini görmede kadınlardan daha iyidir. Matematiksel Akıl Yürütme:Ergenlik çağından itibaren erkekler kızlardan daha üstündür. Sözlü Beceriler:İlk iki sene de kızlar daha süratli dil gelişimi gösterirler.Sözlü akıl yürütmede erkeklerden daha üstündürler ve ergenlik çağından itibaren daha akıcı dile sahiptirler. Baskın Karakter:Erkekler ilkokul çağından itibaren daha baskın kişilik karakteri gösterirler. Kendine Güven:Erkekler verilen görevleri doğru yapacakları konusunda kendilerine daha çok güvenirler. Olgunlaşma Hızı:Kızlar daha çabuk olgunlaşırlar;kızlar doğumda 6 hafta,ergenlikte iki yıl öndedirler. Faaliyet Düzeyi:Erkeklerin faaliyet aktivitesi bakımından kızlardan daha öndedir. Benlik Bilinci:Erkeklerin daha olumlu benlikbilinci olduğu kanaati yaygındır. Korku,Çekingrnlik,Kaygı:Kadınlar korkularını daha kolay dile getirebilirler,ancak bu kadınların daha fazla korktukları anlamına gelmez. İtaat:Kadınlar,erkeklere oranla daha çok itaatkardırlar. Başkaları Tarafından Beğenilme İsteği:Kadınların başkaları tarafından beğenilmeye daha çok istekli olduğu düşünülür;veriler kadınlarla erkekler arasında fark göstermemektedir. Empati:Kızların daha empatik olduğuna inanılır;bulgular bu kanıyı desteklememektedir. Başkalarının Yardımına Koşma:Kadın ve erkekler arasında belirgin tutarlı bir farklılık gözlenmemiştir. Zor Anlarda Destek Olma:Araştırma verileri tutarsızdır;ancak,bazı durumlarda kadınların daha çok destek olucu davranış gösterdikleri gözlenmiştir. Bağımlılık:Kadınların daha bağımlı olduğu yönünde kuvvetli bir varsayım olduğu halde,bulgular böyle bir sonuç göstermemektedir. Başarı Gereksinmesi:Kızların başarı gereksiminin daha düşük olduğu kabul edilir.Bulgular bu konuda cinsiyetler arasında bir fark göstermemektedir. Zeka(IQ):Erkeklerin zeka puanlaması ortalaması bakımından 5 puan daha önde olduğu gözlemlenmiştir. KAYNAKLAR: Docray G.J Gregory R.A ve Hutchinson,J.B. Isolation,Structure and Biological Activity of Two Cholecytkonin Octapeptides From Sheep Brain.Nature 274.711-713 Dunn,L.M(Derleme)Exceptional Differences Betwen Man and WomanSpecial Edutation in Trasition.Newyork:Holt
Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 19 yıl sevgili efatalit 35'ciğim bende onu diyorum işte.siz erkekler fiziksel olarak zekisiniz de, hiç mi duygusallığın yok yoksa duygusallığını saklıyor musun? 11296[/snapback] Bu şiiri milkwaye ve tüm kadınlara ithat ediyorum... Bilirim sevince neler yapar Olmazı kırar da olur kılar Ah bilirim elbet sevince O beden o ruh nasıl coşar Tanrıça olduğunu hatırlatan Aşkı yaşayan ve yaşatan Erkeğini bulunca... Nasıl sence duygusal bir erkek miyim...
Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 19 yıl eğer gerçekten böyle düşünüyorsan kesinlikle senin gibi insanların olduğunu bilmek güzel....
Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2005 19 yıl Keske!ama ne kadar akilli olurlarsa olsunlar, her biri anasinin kuzusu diil mi? her yasta cocuk yani 11260[/snapback] bütün anlar çocuklarını kendi kuzusu olarak görür zaten neden zekayla bunun ne alakası var kine bence sen üstün olmaya çalışıyorsun gerek yok bana kalırsa salla gitsin tabi bu olayda istisnalar kaide dışı bunuda unutma
Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2005 19 yıl Keske!ama ne kadar akilli olurlarsa olsunlar, her biri anasinin kuzusu diil mi? her yasta cocuk yani 11260[/snapback] bütün anlar çocuklarını kendi kuzusu olarak görür zaten neden zekayla bunun ne alakası var kine bence sen üstün olmaya çalışıyorsun gerek yok bana kalırsa salla gitsin tabi bu olayda istisnalar kaide dışı bunuda unutma 12397[/snapback] yaw findikkurdu arkadasim, taka taka benim yazdiklarima mi taktin? araya bi manasiz yorum serpistirdim, manasiz oldugunun isareti de budur bi de üstüne üstelik benim hakkimda yorum yapmissin, hic hoslanmam. üstün olmaya caliomusmusum... vay vay vay
Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2005 19 yıl Bu arastirmaya katilmiyorum. Çevremde zekasi düsük arkadaslarimda var erkek veya kiz. Demek ki 1 tane bile zekasi zayif erkek bu tezi altüst edebiliyor... Ama yinede bir erkek olarak kendimle gurur duydum yanlis bir arastirma bile olsa (Ayrica zekiyim ) 12460[/snapback] Eren kardeş yazdıkların araştırmayı geçersiz kılmıyor.Senin çevrendeki zekası düşük olan arkadaşların arasındaki kadınların IQ eşiği,erkek arkadaşlarından daha düşük demek oluyor... Hem neden IQ'su düşük insanlarla takılıyorsun.Senin gibi zeka küpü birisine bu yakışıyor mu?
Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2005 19 yıl Keske!ama ne kadar akilli olurlarsa olsunlar, her biri anasinin kuzusu diil mi? her yasta cocuk yani 11260[/snapback] bütün anlar çocuklarını kendi kuzusu olarak görür zaten neden zekayla bunun ne alakası var kine bence sen üstün olmaya çalışıyorsun gerek yok bana kalırsa salla gitsin tabi bu olayda istisnalar kaide dışı bunuda unutma 12397[/snapback] yaw findikkurdu arkadasim, taka taka benim yazdiklarima mi taktin? araya bi manasiz yorum serpistirdim, manasiz oldugunun isareti de budur bi de üstüne üstelik benim hakkimda yorum yapmissin, hic hoslanmam. üstün olmaya caliomusmusum... vay vay vay 12429[/snapback] ya ne bileyim kafam karısık kusuruma bakma dalgınlık birden üstüme alındın vede yanlış anladım pardon tekrar tekrar kusura bakma
Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2005 19 yıl MERHABALAR O KADAR FAZLA DEĞİLMİŞ 14 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARIN ÜSTÜ AMA BİR LAFTA VARDIR KADININ FENDİ ERKEĞİ YENDİ.... BANA GÖRE ÜSTÜNLÜK DEĞİLDİR...İNSANLAR SONUÇTA EŞİTTİR..... TÜM ERKEKLERİ TEBRİK ETMEK GEREKİYOR O ZAMAN TÜRKLER İÇİN YAPILMIŞ OLSA BELKİ FARKLI OLURDU..........NEYSE ŞAKA... MUTLU OLUN MUTLU KALIN BYEEEEEEEE.........
Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2005 19 yıl Bos ver arkadasim findikkurdum, bende tersimden kalktim bugün ama niye üzerine alindin, anlamadim valla
Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2005 19 yıl Bos ver arkadasim findikkurdum, bende tersimden kalktim bugün ama niye üzerine alindin, anlamadim valla 12521[/snapback] arkadasların dertleri beni bunalttıda ondan dalgınlıgıma geldi sebebi (çocuk kızla arasını bozmus benı devreye soyuyor ugras allah ugras vb...) mutluluk huzur sevgi her daim seni bulsun arkadaşım ==alaTurka==
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.