Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 19 yıl Müslümanlar neden mi geri kaldı , neden doğru dürüst bir ilim-fen buluşu yapan İslam alimi yok ? Tüm bunlara eskiden İslam aleminin dünyaya yaptığı bilim ve kültür katkıları ile veya dünyaya hakim olan İslam devletleri ile cevap vermek kaçak güreşmek olur...!Aynı şey neden günümüzde yok, neden geri kaldık ve eziliyor,sömürülüyor ve kanı akan hep İslam alemi oluyor ...?! Tüm bunların temelde iki nedeni var BİR Okumuyoruz ! İlk Emir Ve İlk Ayet " Oku " "Beşikten Mezara Dek İlim Öğrenmek Kadın Erkeğe Farzdır" "İki Günü Eşit Olan Ziyandadır" "Öyle İse Bir İşi Bitirince Diğerine Yönel" "Ne De Az Düşünürsünüz ! " "Hiç Akılınızı Kullanmaz Mısınız Bunları dikkate almıyoruz İKİ Evrensel Kardeş Olduğumuzun Bilincine Ulaşamadık " İnananlar Kardeştir !" "Mü'min Kardeşinizi Sevmedikçe Kamil Manada İman Sahibi Olamazsınız " "Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir" ... Irkçılık, Hemşericilik ,Hizipçilik,Cemaatçilik Almış Başını Gidiyor!Biz Sanki İslam Dininden Değil De Türklük Dininden Veya Bilmem Ne Cemaati Dinindeniz ...! Şiilerle birlikte olalım dememize "Gizli Şii " Olmakla Suçlayanlar , Vehhabilere Kardeşimiz Dediğimiz İçin Bizi Eleştirenler, Sitemizde Erbakan Hoca İle İlgili Bir Linke Uzantı Verdiğimiz İçin " Onun İslam'a Zarar Verdiğini " İleri Sürenler , Fetullah Hoca İçin " Abd Adamı " Yakıştırmaları...Benim Tarikatim Seninkini Döver Yaklaşımları...Müslümanın Bir Küçük Kusurunu Af Etmeyip Ona Saldırma Paranoyaları Ama Kafire Şirin Gözükme Kıvırmaları... Hıristiyan Ve Yahudi Kafirler Elele Vermişler Dünyayı Sömrüyorlar Bizler Hala Biribirimizin Kafirlik Boyutunu Araştırıyoruz. Ama bir hadisi varki hep hatırlamamız gerekirken hep unutuyoruz. "Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit kendi kusurlarını hatırla ozaman başkalarının kusurlarından bahsetmeye hakkın olmadığını hatırlarsı". Efendimiz(sas)böyle buyuruyor ama yabiz yok benim yörem yok benim törem yok şucu bucu diyerek Dinimizi yalanlayanların oyunlarına kapıldık onu yapacağımıza onların BİZE ZARAR VEREN yönlerini ortaya koymak ve kardeşçe hareket etmek gerekir. Ama biz ne kadar yapıyoruz. İnşallah bu böyle gitmez.
Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2006 19 yıl Müslümanlar neden mi geri kaldı , neden doğru dürüst bir ilim-fen buluşu yapan İslam alimi yok ? Tüm bunlara eskiden İslam aleminin dünyaya yaptığı bilim ve kültür katkıları ile veya dünyaya hakim olan İslam devletleri ile cevap vermek kaçak güreşmek olur...!Aynı şey neden günümüzde yok, neden geri kaldık ve eziliyor,sömürülüyor ve kanı akan hep İslam alemi oluyor ...?! Tüm bunların temelde iki nedeni var BİR Okumuyoruz ! İlk Emir Ve İlk Ayet " Oku " "Beşikten Mezara Dek İlim Öğrenmek Kadın Erkeğe Farzdır" "İki Günü Eşit Olan Ziyandadır" "Öyle İse Bir İşi Bitirince Diğerine Yönel" "Ne De Az Düşünürsünüz ! " "Hiç Akılınızı Kullanmaz Mısınız Bunları dikkate almıyoruz İKİ Evrensel Kardeş Olduğumuzun Bilincine Ulaşamadık " İnananlar Kardeştir !" "Mü'min Kardeşinizi Sevmedikçe Kamil Manada İman Sahibi Olamazsınız " "Komşusu Aç İken Tok Yatan Bizden Değildir" ... Irkçılık, Hemşericilik ,Hizipçilik,Cemaatçilik Almış Başını Gidiyor!Biz Sanki İslam Dininden Değil De Türklük Dininden Veya Bilmem Ne Cemaati Dinindeniz ...! Şiilerle birlikte olalım dememize "Gizli Şii " Olmakla Suçlayanlar , Vehhabilere Kardeşimiz Dediğimiz İçin Bizi Eleştirenler, Sitemizde Erbakan Hoca İle İlgili Bir Linke Uzantı Verdiğimiz İçin " Onun İslam'a Zarar Verdiğini " İleri Sürenler , Fetullah Hoca İçin " Abd Adamı " Yakıştırmaları...Benim Tarikatim Seninkini Döver Yaklaşımları...Müslümanın Bir Küçük Kusurunu Af Etmeyip Ona Saldırma Paranoyaları Ama Kafire Şirin Gözükme Kıvırmaları... Hıristiyan Ve Yahudi Kafirler Elele Vermişler Dünyayı Sömrüyorlar Bizler Hala Biribirimizin Kafirlik Boyutunu Araştırıyoruz. Ama bir hadisi varki hep hatırlamamız gerekirken hep unutuyoruz. "Başkalarının kusurlarından bahsetmek istediğin vakit kendi kusurlarını hatırla ozaman başkalarının kusurlarından bahsetmeye hakkın olmadığını hatırlarsı". Efendimiz(sas)böyle buyuruyor ama yabiz yok benim yörem yok benim törem yok şucu bucu diyerek Dinimizi yalanlayanların oyunlarına kapıldık onu yapacağımıza onların BİZE ZARAR VEREN yönlerini ortaya koymak ve kardeşçe hareket etmek gerekir. Ama biz ne kadar yapıyoruz. İnşallah bu böyle gitmez. Ahirzaman arkadaşım... Madem ahlaka değindin... Hemen söyleyeyim... Ahlak bilimsel ve evrensel değerlar taşımalı... Bu değerleri taşımayan ahlaklar, sağduyuya sahip olamazlar... Pozitif bilimlerin kuralları ve yasaları olduğu gibi, Ahlakın da kural ve yasaları olmalıdır. Bir misal; Bilimsel sosyal ahlakta, ilk önemli kural... Üretim ve ücret ahlakı... Tüm insanlık için üretim... (inançlarda ayırım vardır.) Emeğe göre ücret... Ayrıca inançlar, inanç farklılığı gözettiği için... İnançlar arası sosyal dayanışma da engellenmiştir... Başarısızlık, evrensel karekterde olmayıştandır... İyi dileklerimle...
Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 19 yıl Yazar Ahirzaman arkadaşım... Madem ahlaka değindin... Hemen söyleyeyim... Ahlak bilimsel ve evrensel değerlar taşımalı... Bu değerleri taşımayan ahlaklar, sağduyuya sahip olamazlar... Pozitif bilimlerin kuralları ve yasaları olduğu gibi, Ahlakın da kural ve yasaları olmalıdır. Bir misal; Bilimsel sosyal ahlakta, ilk önemli kural... Üretim ve ücret ahlakı... Tüm insanlık için üretim... (inançlarda ayırım vardır.) Emeğe göre ücret... Ayrıca inançlar, inanç farklılığı gözettiği için... İnançlar arası sosyal dayanışma da engellenmiştir... Başarısızlık, evrensel karekterde olmayıştandır... İyi dileklerimle... bak kardeşim ben yazdıklarımda islam dinini belirtiyorum ama sen herhangi bir din beni ilgilendiren hak yol islamdır. bak kardeşim hayattaki en çıkmaz alanlarda ahlak açısından ayet ve hadisler vardır eğer müslümanlar bu ayet ve hadislere uysaydı ben sitemi iletmezdim bir yanlış vasa bizdedir çünkü biz hakkıyla yapmıyoruz dediğin hususta Efendimimiz(sas) şöyle buyurur "Çalışanın alnın teri kurumadan hakkını veriniz" diğer hususa gelince bak kardeşim Allahın sıfatlarından Rahmanı bilirmisin İşte o Rahmanlıkta ırkçılık yoktur yani nimetini verir kafire bile inançsıza bile. bu husustada adaletlidir. Ki müslümanların ırkçı olma gibi bir özelliiği yok biz kim oluyoruz.Bak hak islamın çevreye yaşatacağı duyguyu görmek istiyorsan yeni açacağım(biiznillah)konuya göz atarsın.
Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 19 yıl bak kardeşim ben yazdıklarımda islam dinini belirtiyorum ama sen herhangi bir din beni ilgilendiren hak yol islamdır. bak kardeşim hayattaki en çıkmaz alanlarda ahlak açısından ayet ve hadisler vardır eğer müslümanlar bu ayet ve hadislere uysaydı ben sitemi iletmezdim bir yanlış vasa bizdedir çünkü biz hakkıyla yapmıyoruz dediğin hususta Efendimimiz(sas) şöyle buyurur "Çalışanın alnın teri kurumadan hakkını veriniz" diğer hususa gelince bak kardeşim Allahın sıfatlarından Rahmanı bilirmisin İşte o Rahmanlıkta ırkçılık yoktur yani nimetini verir kafire bile inançsıza bile. bu husustada adaletlidir. Ki müslümanların ırkçı olma gibi bir özelliiği yok biz kim oluyoruz.Bak hak islamın çevreye yaşatacağı duyguyu görmek istiyorsan yeni açacağım(biiznillah)konuya göz atarsın. Ahirzaman, Bilim, tüm dinleri, ispattan kopuk, sadece akılcı bir felsefe olarak niteler... Onun için, tüm dinlerin özelliği aynıdır... Biribirinin kopyasıdır... Bilimsel ahlaktan gayrısının, eksiklikleri çok fazladır... Alın teri konusunda sosyologlar yüzlerce kitap yazmıştır... Hatta,düzeni alın teri temelinde kurmaya çalışmışlardır... İyi dileklerimle...
Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 19 yıl Yazar İşte bizimki öyle bir dinki bütn ihtiyaçları biliyor. kardeşim galiba mesajından şunu sezdim dediği her nekadar doğruda olsa din olması yeter benim için gerçek olmayanlarla aynıdır. tebrik ederim bilimselci ancak bukadar yanlış düşünülür.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.