Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

sabanci6.jpg

allah rahmet eğlesin

Sakıp Sabancı sabah saat 5.30 civarında vefat etmiş.

Buyük bi iş adamı olduğu kanısındayım ben. ileri görüşlü vatanını seven insanına çalışma imkanı sağlamak için atılımlar yapan bi insan. Türkiyenin her zaman göremeyebileceği türden bi insandı.

iş konusunda gerçekten laf söylenemeyecek bi insan olduğunu düşünüyorum.

inşallah Türkiye devletine böyle katkıda bulunan insanlar her zaman gelir.

• 6 ay sonra...
  • 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

865f83dce0096f41a86e086ib3.jpgEn çok sağlığından çekti hastane hayali yarım kaldı

Sağlığın kıymetini iyi bilen Sabancı, dünya örneğinde bir 'medical center' kurmak istedi. Ancak ona gösterilen Kartal açık oto pazarında tahsis sorunu yaşanınca hayali de gerçekleşemedi.

Sakıp Sabancı, 71 yıllık ömrüne pekçok yatırım sığdırdı. Oysa Sabancı, "İnsanları hep gerçekleştirdikleriyle değerlendiriyoruz. Benim yapmaya çalışıp yapamadıklarım, yaptıklarımın kat kat üstündedir" diyordu. Çocukluğundan beri hastalıklarla boğuşan ve sağlığın kıymetini iyi bilen Sabancı'nın en büyük hayallerinden biri de dünyadaki örnekleriyle yarışacak bir 'medical center' yani sağlık merkezi kurmaktı. Hatta bunun için projeler de hazırlattı. Ancak bazı sorunlar nedeniyle bu projesini hayata geçirmeye ömrü vefa etmedi. İşte, bunca başarıya rağmen Sabancı'nın kendi ağzından niyet edip de yapamadıklarından bazıları. Bu örnekler Türkiye'de bürokrasinin nelere malolduğunu göstermesi açısından da büyük önem taşıyor.

PROJE BİLE HAZIRLATTI

Sakıp Sabancı Medical Center:

Çocukluğumda geçirdiğim rahatsızlıklar nedeniyle doktorlar ve hastaneler arasında mekik dokudum. Sonra gerek kızım Dilek, gerekse oğlum Metin için dünyada gezmediğim hastane kalmadı. Orada bir tek hastane yerine Medical Center denilen sağlık merkezlerinin olduğunu gördüm. "Bunun benzeri neden ülkemde yok" dedim. Fikrimi zamanın Sağlık Bakanı Osman Durmuş'a anlattım. Bir arsa tahsisi yapıldığı taktirde su, elektrik, telefon, internet, doğalgaz, kanalizasyon gibi altyapıyı yapacağımı, imar izinleri alınmış arsaların, hastane yapacak müteşebbislere tahsis edilebileceğini söyledim. Dinledi, beğendi. Bunun için İstanbul Kartal'daki 250-300 dönümlük açık oto pazarı arazisini tahsis edebileceklerini söyledi. Ben de en son ABD Miami'de yapılan sağlık merkezini incelettim. Projeler hazırlattım. Projeye destek verecek arkadaşlarımla görüştüm. Altyapının yanında merkez idare binasının yapımını da üstlendim. Ancak adı geçen arsanın bir bölümünün yolun karşısındaki Jandarma Kışlası'na ait olduğu ortaya çıktı. 'İçişleri, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıkları arasında şartlı tahsis yapılabilir mi?' konusuna da eğildim. Ama olmadı, yapamadım. Sonra gazetelerden okudum. O alanın park yapılması için çalışmalar başlamış. Tabii park da lazım. Ama parkta sağlıklı insanın dolaşması için hastane lazım, anlatamadım.

cd3a5631e34efc40af938dfuu9.jpg En büyük zenginlik sanat

EŞSİZ KOLEKSİYONUN PERDE ARKASI

SABANCI, sadece Türk değil yabancı basın tarafından da ilgi gören bir işadamı oldu. Özellikle kültür ve sanat alanında yaptığı yenilikler, tüm dünyayı Türk sanatına hayran bıraktı. Forbes Dergisi'nin "Dünya Trilyonerleri" sayısında da, Sakıp Sabancı'nın sanata olan ilgisi ve koleksiyonlarına yer verilmişti. Sabancı, sanata olan ilgisini şöyle anlatmıştı: "Kariyerimin başında paranın gücü belirlediğine inandım. Ama yabancı ortaklarımızla yaptığım görüşmelerde bunun doğru olmadığını öğrendim. Çalışanlarım, kazandıklarım ve fabrikalarım hakkında konuşurken, ortaklarım bana Picasso'lardan, şahsi müzelerinden bahsetti. İşte o zaman sanat koleksiyonu olmayanların, herhangi bir zengin adam olduğuna karar verdim. Ülkeme döndüğümde sanat zengini emsallerimden daha iyisini başarmaya karar verdim

2004 Tarihlerinde gazeteler de yer alan yazilar..

Seneler öncesi bu baslik acilmis, tarih bölümün de gözüme carpti,yazmak istedim, gectigimiz günler de ölüm yil dönümüydü hatirlayalim...

Allah rahmet eglesin :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.