Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kehanet Online Türkiye Turu Sona Erdi!


mmomagazin

Önerilen İletiler

Merhaba MMO severler,

 

Joygame'in oyuncuda gelenek haline getirdiği "Türkiye Turu" etkinliği Kehanet Online içinde başladı ve bitti. Bu sefer daha küçük bir organizasyon şeklinde tasarlanan Kehanet Online Türkiye turunda Türkiye'nin farklı şehirlerinde toplam 22 etkinlik gerçekleştiren Joygame Kehanet Online yönetim ekibi turun bitmesiyle derin bir nefes almışa benziyor.

 

GameSultan ile ortak gerçekleştirilen bu etkinliği anlatmadan önce bu iki firmadan kısaca bahsedelim ve sonra etkinliğin detaylarını Son Destan ve Kehanet Online Topluluk Yöneticisi Marsis'ten aldığımız küçük bilgilerle anlatacağız.

 

GameSultan:

Türkiye'nin E-pin distribitörü olan bu kuruluş bünyesinde doksandan fazla oyunun Türkiye E-Pin temsilciliğini barındırmakta. Oyun Sultanı ismi bu kuruma yakışmışa benziyor ki Türkiye'de ana distribütör olarak bu sektörde hizmet veren tek kuruluş.

Joygame:

Türkiye'de 7,5 milyon üyeye sahip olan bu platformda eğlenmek için çok fazla seçenek mevcut. Client tabanlı uygulama bazlı MMORPG, MMOFPS, MMOAction ve Web Browser oyunlarıyla geniş bir oyuncu kitlesine hizmet veren Joygame, dünya üzerinde Türk kültürünü ve şehirlerini tanıtmayı iyi başaran bir isim olmaya başladı.

Kehanet Türkiye Turu:

 

Joygame ve GameSultan işbirliği ile başlatılan bu etkinlik 11 ayrı şehirde 22 ayrı internet kafede gerçekleştirildi. Trakyadan başlayan bu mini tur; ege, iç anadolu, akdeniz, güney doğu anadolu ve doğu anadolu bölgelerine kadar uzanmış.

 

22 ayrı internet kafede gerçekleştirilen bu turda katılım oldukça memnun bırakmış olsa gerek ki Kehanet Ekibi yeni etkinliklerin plan ve programını şimdiden çizmeye başlamış.

Topluluk Yöneticisi Marsis ile yapılan görüşmemizde oyuna karşı bir ön yargının olduğunu fakat bu etkinlikte birçok oyuncunun bu ön yargıdan kurtulup hatalı bir yargılamanın tarafları olduklarını farkettiklerini tarafımıza iletmiştir. Ayrıca kafe sahiplerinin oyuna olan ilgisinin de "kafe sahipleri kendi müşterileri ile loncalar kurarak oyunda varlıklarını sürdürmeye başlamışlar" cümlesinden farkettiğimiz başlıca dikkat çekici unsurlardan bir tanesi.

 

 

kehanet003.jpg

 

Sayın Marsis'e "Kehanet Online ve Türkiye, mevcut oyuncu kitlesi kısaca anlatsanız?" sorusunu sorduk:

 

"Kehanet Online ve Türkiye sanırım en büyük risk. Joygame'in Türkiye içerisinde gerçekleştirdiği faaliyet ve verdiği hizmetleri düşünürsek Kehanet Online büyük bir riskin adımıydı. Biliyorsunuz ki türk oyuncusu realist karakterlere daha çok ilgi gösterir ki TÜRK halkı olarak kahramanlık ve yiğitlik bizim göğsümüzde taşıdığımız bir gurur meselesidir. Doğal olarak anime tabanlı bir oyunun Türkiye'de nasıl tepki alacağını asla bilemezsiniz. Çoçuk oyunu mu diyenler beklersiniz? Ne biçim şey çizgi film gibi mi diyenler istersiniz? Taa ki oyuna girip oynayana kadar. Aslında ön yargıların kırıldığı nokta burada ortaya çıkıyor. Oyunun içerisinde girdiğinizde birçok sistemle karşılaşıyorsunuz. Görevler bitmiyor ve Kehanet Online alışılmış tecrübe kazan, seviye yükselt, zırhını silahını kuşan ve savaş mantığından çok uzak bir oyun. Burada karakterinizi güçlendirmek için seviye, sırh ya da silah yeterli değil. Karakterinizi geliştirebilmek için birçok sistem var ve bunlar da oyunun içinde yer aldıkça çözebileceğiniz şeyler. Kısacası Kehanet Online Türkiye'de oyuncu kitlesine kesinlikle ulaşacağına inandığımız bir oyun olmakla beraber, şuan için bu oyuncu kitlesini tamamen yakalayamadığı da aşikar.

 

Oyuncu kitlesi olarak yaş ortalaması 16-22 yaş aralığı olan bu oyunda bayan oyuncuların fazlalığı bizleri mutlu ediyor. Genelde bu tarz platformlarda hep erkeklerin çoğunlukta olması göze çarparken burada bayan oyuncularımızın her geçen gün artması "bir ilk mi olacak?" sorusunu sorduruyor açıkçası."

 

Kehanet Online dışardan bakıldığında sizleri yanıltabilen bir oyun olsa da içeriği kesinlikle bitmiyor ve eğer oyunu oynama fırsatı bulursanız her zaman yapacak birşeylerinizin olduğunu görebilirsiniz.

 

MMOMAGAZİN HABER!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.