Φ gulll Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 İki kişi ıssız bir adada korsanların gömdüğü bir defineyi buluyor. Definenin içinde altın,yakut,elmas,inci vb. gibi değişik değerli eşyalar var. Defineyi bu iki kişi arasında bölmek için öyle bir kural bulun ki ikisi de bunu en haksever bölme olarak kabul etsin? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 İki kişi ıssız bir adada korsanların gömdüğü bir defineyi buluyor. Definenin içinde altın,yakut,elmas,inci vb. gibi değişik değerli eşyalar var. Defineyi bu iki kişi arasında bölmek için öyle bir kural bulun ki ikisi de bunu en haksever bölme olarak kabul etsin? Bu iki kişiye,birer birer olmak üzere karşısındakine değerli hazineden bir parça vermesini ister.Sonrasında da bölünen hazine için kura çekilirse problem kalmaz herhalde.. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Bu iki kişiye,birer birer olmak üzere karşısındakine değerli hazineden bir parça vermesini ister.Sonrasında da bölünen hazine için kura çekilirse problem kalmaz herhalde.. kasinlikle Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 kasinlikle alternatif cevap: biri hazineyi kafasına göre ikiye böler. diğeri istediğini seçer. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 alternatif cevap: biri hazineyi kafasına göre ikiye böler. diğeri istediğini seçer. aslında bana soruyu soran arkadaşın cevabı buydu; ama kura olayı daha adil gibi gibi Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 aslında bana soruyu soran arkadaşın cevabı buydu; ama kura olayı daha adil gibi gibi yalnız gözden birşey kaçırıyorsun gulll. diyelim ki bir sen bir ben tek tek paylaşalım. son iki taş kalsın. ve sıra bana geldiğinde ben daha iyi olanını seçerim ve dolaylı olarak sana daha değersizi kalır. çünkü soruda farklı değerlerde mücevherlerden bahsediyorsun. bu durumda iki gruptan biri daha değerli olacaktır. kurada sende bende şanzınmızın iyi olmasını ve değerli bölümün kendimize çıkmasını dileriz. bu demek ki kişilerden biri payına düşüenden memnun olmayacak. kura olayı pek mantıklı gelmedi.. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 yalnız gözden birşey kaçırıyorsun gulll. diyelim ki bir sen bir ben tek tek paylaşalım. son iki taş kalsın. ve sıra bana geldiğinde ben daha iyi olanını seçerim ve dolaylı olarak sana daha değersizi kalır. çünkü soruda farklı değerlerde mücevherlerden bahsediyorsun. bu durumda iki gruptan biri daha değerli olacaktır. kurada sende bende şanzınmızın iyi olmasını ve değerli bölümün kendimize çıkmasını dileriz. bu demek ki kişilerden biri payına düşüenden memnun olmayacak. kura olayı pek mantıklı gelmedi.. hımmmmmm ama biri ayırır diğeride paylaşılandan birini seçer olayıda haksızlığa girmez mi?? yanii; sonuçta seçen yinee ii olan payı seçmeyi isteyecek Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 hımmmmmm ama biri ayırır diğeride paylaşılandan birini seçer olayıda haksızlığa girmez mi?? yanii; sonuçta seçen yinee ii olan payı seçmeyi isteyecek bu kez olay farklı dikkat et. diyelim ki ben kafamca adil olarak ayıracam. yani kendim ayırdığımdan dolayı hangisini alsam benim için farketmez. çünkü ayıran benim. bu durum da sen istediğin payı alabilirsin yani değerini fazla olarak düşündüğün varsa seçmende bir problem yok. tamam mı. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 bu kez olay farklı dikkat et. diyelim ki ben kafamca adil olarak ayıracam. yani kendim ayırdığımdan dolayı hangisini alsam benim için farketmez. çünkü ayıran benim. bu durum da sen istediğin payı alabilirsin yani değerini fazla olarak düşündüğün varsa seçmende bir problem yok. tamam mı. tamam kardeşim kızma ; anladım Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 bi hazineyi paylaşamadınız,boşverin ölümlü dünya Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2006 bi hazineyi paylaşamadınız,boşverin ölümlü dünya bu soruya verilecek en güzel yanıt. en güzel hazine sevgidir saygıdır..mal mülk beyhude. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 siz olayı çözmüşsünüz be yaw. fazla söze ne hacet Alıntı
Φ medikal Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Trek Tork tank trink tüh bu soru başka bir soruymuş yaw ben hala trenk tranklayıp duruyorum. görüyormusun sedelina beni ne hallere düşürdün. yaktın beni sende yanasın ver artık şu sorunun cevabını değilse kafayı yememin tek suçlusu sen olacaksın trik truk gark gurk .......... Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Trek Tork tank trink tüh bu soru başka bir soruymuş yaw ben hala trenk tranklayıp duruyorum. görüyormusun sedelina beni ne hallere düşürdün. yaktın beni sende yanasın ver artık şu sorunun cevabını değilse kafayı yememin tek suçlusu sen olacaksın trik truk gark gurk .......... ya hayatta düşünecek daha önemli şeyler var arkadaşım Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 hazineyi bir kişi kafasına göre ikiye böler ,diğer kişiye ikisinden birini seçmesini ister , hangisini seçeceğini bilmediği için bölerken de en adil şekilde dağıtım yapacaktır. dimi ama Alıntı
Φ parasetemol Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2006 hazineyi bir kişi kafasına göre ikiye böler ,diğer kişiye ikisinden birini seçmesini ister , hangisini seçeceğini bilmediği için bölerken de en adil şekilde dağıtım yapacaktır. dimi ama dostum cevabı zaten modernjames vermiş bak bak sonrada cevap ver olur mu? Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2006 herkez sırayla beyendiğini alsın Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2008 Bu soruya alternatif bir cevap.Gözlerini sararlar ve bakmadan sırayla sandıktan birer parça alıp kendi taraflarına koyarlar.Bitince de kendi elleriyle seçmiş oldukları için paylarına razı olurlar.Ha,,gözlerini bağlayacak bez de bulamazlarsa bunu yapmak için havanın kararmasını beklerler. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.