Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cennete Gitmeyi Garantiledi, Artık Prestij Mücadelesi Veriyor.


morbezelye

Önerilen İletiler

Cennete Gitmeyi Garantileyen 74 Yaşındaki Vahap Dede Artık Prestij Mücadelesi Veriyor.

 

vahaptekinsoy.jpg

 

Yeni başlattıkları uygulamayla, her hafta huzurevlerindeki kimsesiz yaşlılara moral gezileri düzenleyen İzmirli yerel basın mensuplarının bu hafta ziyaret ettikleri isim, Özel İzmir Narlıca Huzurevi sakinlerinden Vahap Tekinsoy (74) oldu. Sohbet esnasında, yaptığı hesaplamalara göre artık cenneti garantilediğini ifade eden Vahap Dede, bundan sonra artık sadece prestij sevapları için yaşayacağını açıkladı. Şu saatten sonra çok büyük bir hata yapmadığı takdirde huzur içinde cennete intikal edeceğini ifade eden yaşlı kurt, "Her şeye rağmen aynı ciddiyetle yaşamaya devam edicem, rehavete kapılmak yok..." sözleriyle de hayat disiplininden kopmayacağının sinyallerini verdi.

 

Sevenlerine müjdeyi verdi

Tam 16 senedir kaldığı Narlıca Huzurevi'nde sempatik hareketleriyle arkadaşlarının gözdesi olan Vahap Tekinsoy, dün İzmirli yerel basın mensuplarının ziyaretiyle oldukça keyifli dakikalar geçirdi. Konuşmalarında cennete gitmeye kesin gözüyle baktığını vurgulayan ve ailesi ile sevenlerine artık bu müjdeyi verme zamanının geldiğini söyleyen Tekinsoy, "Her ne kadar burada bulunduğum süre içerisinde işlerinin yoğunluğundan dolayı yanıma gelememiş de olsalar, bu haberi alınca müthiş sevineceklerini düşünmek yanlış olmaz" derken, muhabirlere bir süre (yaklaşık iki saat boyunca) yakınlarının fotoğraflarını gösterdi.

 

"Günaha girmeye tahammülüm yok"

İlerleyen yaşı sebebiyle ailesindeki kişileri hatırlamakta zorlanan ve haklarında çelişkili ifadelerde bulunan Vahap Tekinsoy, daha sonra tekrar cennete gitme yolunda yakaladığı büyük avantaja değindi. Bugüne kadar kararlı bir biçimde öbür dünya için çalıştığının ve cennete gitmesinin bunun doğal sonucu olduğunun altını çizen Vahap Tekinsoy, muhabirlerin gülüşmeleri arasında açıklamalarını sürdürdü.

 

Ölü toprağı atılıyor

Toplumda son yıllarda yaratılan "Biz yapamayız, biz beceremeyiz" anlayışının artık tarihin tozlu sayfalarında kaldığını ifade eden başarılı yaşlı, "Efendim böyle bir şey yok, sistemli ve planlı bir çalışmayla Türk insanın da neler başarabileceğini herkes görecek." derken, halen ilk günkü heyecanını kaybetmediğini, günde 5 vakit büyük bir ciddiyetle namaz kılmak dahil tüm ibadetlerini eksiksiz sürdürdüğünü vurguladı.

 

"Bu işlerde biliyosunuz son seneler en kritik zamanlardır, bu senelerde yapılan basit dikkatsizliklerle, şahsi hatalarla cehenneme giden çok arkadaşımızı gördük." diyen Tekinsoy, cennete böylesine yaklaşmışken herhangi bir günaha girmeye tahammülü olmadığını ifade ederken, "Hayat disiplininden kopmadan, sanki hiçbir şeyi garantilememiş gibi devam edicem. Artı şu saatten sonra alacağım sevaplar, ilerde aile puanını çok etkiliyor. Sadece kişisel olarak düşünmemek lazım..." sözleriyle de, kendi açtığı bu yolu takip edecek olanlara önemli tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmedi.

 

"Zirvede bırakmak istiyorum"

Yaşı ve tecrübesi gereği artık sevap almak kadar sevap aldırmaya da ağırlık vereceğini sözlerine ekleyen emektar yaşlı, vakti geldiğinde bayrağı gençlere bırakmak istediğini kaydetti. En büyük hayalinin zirvedeyken ebediyete intikal etmek olduğunu, ancak bunu kendisinin yapması halinde sert yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını söyleyen Tekinsoy, "Bu konuda siz basın mensuplarının veya eli ayağı tutan, şırınga kullanmasını bilen, azcık vicdanı kalmış herhangi birinin yardımlarını dualarımla kabul ederim. Lütfen bitirin şu işi, bi Allah'ın kulu yok mu ya..." sözleri esnasında bakıcıların müdahalesiyle karşılaştı.

 

Tekinsoy'un bakıcılara mukavemet göstermesiyle dinlenme salonunda çıkan arbede, huzurevi yetkililerinin gelmesinin ardından büyümeden önlenirken, Müdür Yardımcısı Doç.Dr.Şevket Eybatur'un muhabirlerin sorularını yanıtladığı sırada bir hayli öfkeli olduğu gözlerden kaçmadı. "Ya bunları bize sormadan etmeden röportaja almayın, konuşacak halde olanı var olmayanı var. Hayır işliycem diye kafanıza göre iş yapıyorsunuz... Yürü amca sen de." ifadelerini kullanan Eybatur, basın mensuplarından da huzurevini terk etmelerini rica etti.

 

Medyaya huzurevi yasağı kapıda

Son olarak, Vahap Tekinsoy'un sakinleştirici iğne kullanılarak odasında uyutulduğu öğrenilirken, huzurevi yönetiminin bundan sonrası için içeri basın mensubu alınmaması yönünde mahkeme kararı çıkarttıracağı da gelen bilgiler arasında.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.