Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Sana bu muazzam kitabı indiren O'dur. O'nun bir kısmı anlamları kesin olup kitabın temelini oluşturan ayetlerdir. Diğer bir takımları da anlamları benzeşik olanlardır. Ama kalplerinde bir yamukluk bulunanlar fitne aramak ve keyiflerince yorumlamak için sadece anlamı benzeşiklerin ardına düşerler. Halbuki, onun gerçek yorumunu ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar da: "İnandık, hepsi Rabbimizdendir." derler. Bunları özü temiz olanlardan başkası düşünemez.(ALİYMRAN 7

 

Doğrusu Allah katında din, İslam'dır. O kitap verilenlerin ayrılığa düşmesiise sırf kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki ihtirastandır. Her kim de Allah'ın ayetlerini inkar ederse, şüphe yok ki Allah, hesabı çabuk görendir.

Buna karşı seninle tartışmaya kalkışanlara de ki: "Ben yüzümü İslam ile tertemiz Allah'a tuttum, bana uyanlar da." O kitap verilenlerle verilmeyen ümmilere de ki: "Siz İslam'ı kabul ettiniz mi?" Eğer kavgayı kesip İslam'a girerlerse doğru yolu tutmuşlardır. Yüz çevirirlerse, sana düşen ancak tebliğdir; Allah o kulları görüyordur (ALİ YMRAN 19-20)

Ey iman edenler, birbirinizden belirli bir vade ile borç aldığınızda, onu yazın; aranızda doğrulukla tanınmış bir yazı bilen kişi, onu yazsın. Yazı bilen de kendisine Allah'ın öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın. Bir de borçlu adam söyleyip yazdırsın, her biri Allah'tan korksun ve haktan birşey eksiltmesin. Eğer borçlu, aklı ermeyen biri yahut küçük veya kendisi söyleyip yazdıramayacak durumda ise, velisi dosdoğru söyleyip yazdırsın. Erkeklerinizden iki şahit gösterin. Eğer her ikisi de erkek olamıyorsa o zaman doğruluğuna güvendiğiniz bir erkekle iki kadın şahit olsun ki, biri unutunca diğeri hatırlatsın. Şahitler de çağrıldıklarında kaçınmasınlar. Siz yazanlar da az olsun çok olsun onu vadesine kadar yazmaktan üşenmeyin. Bu Allah yanında adalete en uygun olduğu gibi şahitlik için daha sağlam ve şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir. Ancak aranızda peşin devrettiğiniz bir ticaretse, o zaman bunu yazmamanızda size bir sakınca yoktur. Alış veriş yaptığınızda da şahitlik edene zarar verilmesin. Eğer zarar verirseniz bu mutlaka kendinize dokunacak bir günah olur. Allah'tan korkun! Allah size ilim öğretiyor ve Allah her şeyi bilir (BAKARA 282)

Soracağız da kendilerine karşı olup biteni mutlak bir ilim ile herhalde anlatacağız; çünkü Biz, her an onların yanındaydık.(ARAF 7)

Musa ona: "Sana öğretilen ilimden bana da öğretmen şartıyla sana tabi olabilir miyim" dedi. (KEHF 66)

Gönderi tarihi:

"Ben yüzümü İslam ile tertemiz Allah'a tuttum, bana uyanlar da." O kitap verilenlerle verilmeyen ümmilere de ki: "Siz İslam'ı kabul ettiniz mi?" Eğer kavgayı kesip İslam'a girerlerse doğru yolu tutmuşlardır. Yüz çevirirlerse, sana düşen ancak tebliğdir; Allah o kulları görüyordur (ALİ YMRAN 19-20)

BUNUN NERESİ BİLİMSEL

 

Soracağız da kendilerine karşı olup biteni mutlak bir ilim ile herhalde anlatacağız; çünkü Biz, her an onların yanındaydık.(ARAF 7)

DEMİŞSİN

 

ARAF- 7-7. Ve onlara (olup bitenleri) tam bir bilgi ile mutlaka anlatacağız. Biz, onlardan uzak değiliz. DİYANET BÖYLE DEMİYOR

 

Eğer zarar verirseniz bu mutlaka kendinize dokunacak bir günah olur. Allah'tan korkun! Allah size ilim öğretiyor ve Allah her şeyi bilir (BAKARA 282)

 

BAKARA-2-282-alışveriş yaptığınızda şahit tutun. Ne yazan, ne de şahit zarara uğratılsın. Eğer bunu yaparsanız (zarar verirseniz) şüphe yok ki bu, sizin yoldan çıkmanız demektir. Allah'tan korkun. Allah size gerekli olanı öğretiyor. Allah her şeyi bilmektedir. SONU BÖYLE BİTMİYOR

 

 

Musa ona: "Sana öğretilen ilimden bana da öğretmen şartıyla sana tabi olabilir miyim" dedi. (KEHF 66)

 

KEHF-18-66. Musa ona: Sana öğretilenden, bana, doğruyu bulmama yardım edecek bir bilgi öğretmen için sana tâbi olayım mı? dedi. BURDA DA ÖYLE YAZMIYOR İLİM DEMİYOR BİLGİ DİYOR

 

BAKARA 282'DE ALIŞVERİŞ HAKKINDA BİLGİ VERİYOR BUNUN NERESİ BİLİMSEL

ARAF 7 DE OLUP BİTENLER VAR ONLARI ÖĞRETECEK OLUP BİTENLER AŞAĞIDA Kİ AYETE GÖRE PEYGAMBERLERİN SORGULANMASI NERESİ BİLİMSEL

 

ARAF-7-6. Elbette kendilerine peygamber gönderilen kimseleri de, gönderilen peygamberleri de mutlaka sorguya çekeceğiz!

 

KEHF-18-65. Derken, kullarımızdan bir kul buldular ki, ona katımızdan bir rahmet (vahiy ve peygamberlik) vermiş, yine ona tarafımızdan bir ilim öğretmiştik.

BU AYETİ SEN KAÇIRMIŞSIN DENİZİN BİRLEŞTİĞİ YERE GELİNCE MUSA BALIĞINI UNUTMUŞ ŞEYTAN UNUTTURMUŞ KULLARINDAN BİR KUL BULMUŞLAR

ONA KATINDAN RAHMET VERMİŞ ONA İLİM ÖĞRETMİŞ KAFAM KARIŞTI

Gönderi tarihi:

Kafanızın yetmediği işlere girmeyin...

 

Argo bir deyim ile

 

BASMIYOSA KASMA...

Gönderi tarihi:

hakaret edeceğine cevap ver cevap veremediğine göre bana yapmış olduğun hakaretiaslında kendine yapmış oldun

Gönderi tarihi:

Diğer başlıklarda aradığınız var gibi...

 

Ayrıca sorununu açıkca yaz...

 

Belki ben de yardımcı olurum...

 

Ayet ayet deyip durma...

 

Kuran da şöyle diyor ben anlamadım de...

 

Ben şu konuyu anlamadım de...

 

Kuranı oku önce ...

 

Ulaşılamayacak bir şey değil...

 

Başkalarının lafına güvenerek tartışma yapamazsın...

 

Arkadaşın dediği ayetleri doğru düzgün oku...

 

O şöyle değil böyle de...

 

Hatayı göster biz de bakalım...

 

Şimdi bu belirsizlikte ben sana ne diyeyim...

Gönderi tarihi:

kuranın bilimsel olduğunu sen söylüyorsun sen kanıtla ben bilimle alakası yok diyorum o senin sorunun benim bir sorunum yok hırsızın elini kesmek yok yüz sopa ile dövmek kadını dövmek akraba evliliği v.s. v.s. çağdışı diyorum sizlerde kuran bütün zamana hitap eder diyorsunuz bu saydıklarım bu zamana uyuyormu?

ayrıca ben kurana hakaret etmiyorum kuranda yazılanlara karşı düşüncelerimi söylüyorum bana göre hırsızın elini kesmek çağdışılıktır.

Gönderi tarihi:

Arkadaşım verdiğim kaynaklara dikkat et...

 

Ben diyorim ki İslam inancı Kuran, Hadis ve mantığa dayalıdır...

 

İslam da Dünyadaki kurallara uymayın diye bir şey yoktur...

 

Doğal olarak modern hukuk da uygulanır...

 

Yani Sadece Kuran ayetlerine bakarak bir şey belirlenmez...

 

Allah bize yol göstermesi için Hz. hz.HZ.MUHAMMED(sav) i göndermiştir...

 

Allah bize akıl ve irade vermiştir...

 

Allah bize ilim yapın demiştir...

 

Daha net oldu mu senin için???

 

:online2long:

Gönderi tarihi:

Ben diyorim ki İslam inancı Kuran, Hadis ve mantığa dayalıdır...

 

İslam da Dünyadaki kurallara uymayın diye bir şey yoktur...

 

Doğal olarak modern hukuk da uygulanır...

 

Yani Sadece Kuran ayetlerine bakarak bir şey belirlenmez...

demişsin

 

" Allah’ın kanununda asla bir değişme bulamazsın, Allah’ın kanununda kesinlikle bir sapma da bulamazsın." Kuran - Fatır/43.

 

Zaman süratle ilerliyor. Milletlerin, toplumların, kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada, asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve ilmin gelişmesini inkar etmek olur.." Atatürk

 

sen gerçekten kuranı okudun mu?fatr 43'e göre allhın kanunu hiç bir değişme olamaz diye açık açık söylüyor

Gönderi tarihi:

İşine gelene bul, yaz...

 

Allah akıldan da bahsediyor...

 

İslam anlayışını da bilmiyorsun ayrıca...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.