Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Peygamberimizin evlilikeri konusunu başka bir yere yazmıştım ama aynen buraya da kopyalıyorum.. Lütfen İslam Peygamberine saygınız yoksa bile burada böyle iftiralar atmayın.. Çünkü onun adını bile anarken saygı ve teslimiyetten titriyorum.. Peygamber'in evlilikleri ve eşleri ile, çok evlilik yapması konularında çeşitli tartışmalar yapılmaktadır. Başlangıçta Hıristiyan çevrelerden İslam’a yapılan bu tür eleştiriler zaman içinde, Batılılaşmanın da etkisiyle, İslam toplumlarında da seslendirilir olmuştur. Bu konularda doğru bilgilere ulaşabilmek ve konuyu İslami açıdan değerlendirebilmek için, bu konunun uzmanlarına müracaat ederek sağlıklı bilgiler sunmayı deneyeceğiz. Bu konuda, 1993 yılında İzmir’de düzenlenen Ebedi Risalet Sempozyumu’nda sunulan tebliğlerden istifade edeceğiz. Önce Prof Bekir Topaloğlu’nun (Marmara Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi) tebliğine müracaat edelim. “Şunu belirtmek gerekir ki, O’nun yaşadığı çevrenin insanları İslam öncesi dönemlerinde (Cahiliye devri), bugünün Batı dünyasına yakın bir cinsiyet anlayışına sahipti. Onlar da “seks özgürlüğü” adına cinsiyet ilişkileri için adeta kural tanımamakta, hem kadın hem de erkeğin sınırlandırılmamış sayıdaki karşı cins ile ilişki kurmasını tabii görmekte, çoğu zaman kişileri cinsi iktidar ve ilişkileriyle değerlendirmekteydiler. Bu sosyolojik faktörün etkisiyle olacaktır ki, biraz sonra değineceğimiz üzere tamamen cinsi duyguların dışında, nezih ve yüksek gayelere bağlı olarak Resul-i Ekrem’in yaptığı izdivaçlar aynı çevrenin insanları tarafından farklı şekillerde yorumlanabilmiştir. Kesin olarak bilinen tarihi bir gerçektir ki, Hz.Hz.Muhammed el Emin ilk gençliğini iffetli bir bekar hayati ile geçirmiş ve ilk defa kendisi 25 yaşında iken 40 yaşındaki bir hanımla evlenmiştir. Onun bu evliliği eşi vefat edene kadar 25 yıl devam etmiştir. İkinci evliliği ilk eşinin vefatından sonra Sevde validemizle (dul bir hanım) olmuştur... Resul-i Ekrem bu hanımıyla üç yıl beraber olduktan sonra, kendisi 53 veya 54 yaşlarında iken ilk defa çok evliliğe ayak atmıştır. Halbuki O, cinsi tatmin amacı peşinde olsaydı çevresinde yaygın olan çok evlilik geleneğine, gençlik ve fizyolojik imkanlarına, Kureyş gibi aristokratik bir kabileye mensup bulunuşuna ve özellikle bir Peygamber olarak bağlılarından gördüğü fevkalade itibara bağlı olarak 54 yaşına kadar bir kaç kez evlilik gerçekleştirebilirdi. Şunu da belirtmek gerekir ki, birden fazla evliliği dört hanımla sınırlandıran Nisa suresi 3. Ayeti Hz. Peygamber’in vefatından yaklaşık üç yıl önce nazil olmuş ve Resulullah, bu ayetin gelişinden sonra bir daha izdivaç yapmamıştır.” Yorumsuz.. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Sayin Kralx, ben seni anlayabilmis degilim. Bir taraftan kadina en yüksek degerini islamiyet vermsitir diyorsun. Diger taraftan kadinlarin bir ganimet olarak görülmesini, dövülmesini, mirastan eksik pay almalarini, cariye olarak kullanilabilmelerini, erkeklerden eksik görülmelerini vs.vs görmezden geliyorsun ya da bunlari kadinlari yüceltmek için birer hareket olarak görüyorsun. anlamiyorum ki. Bir peygamberin insanliga örnek olmasi gerekmiyor mu? Onun her harekerini "sünnet" deyip yerine getirmeye calismiyor musunuz? Allah neden peygamberini diger insanlardan ayirip da, onun cinsel hayatini kutsal kitabina alma ihtiyaci hissetsin (üstelik belirli durumlar için. yani ihtiyaç oldukça) ? Diger insanlara "ikiser, ücer, dörder tane" desin de peygamberine "istedigin kadar" desin. Yukarida söyledikleriniz bu sorulara sevap vermiyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Kardeş iyi oku. Dörde kadar müsade eden ayet indikten sonra, peygamber efendimiz bir daha evlenmemiştir.. Ya hem yazayım hemde göstereyimmi. Oraya yazdık oku kardeş, iyi oku. Ayrıca peygamber efenddimizin kadına verdiği değeri bir okusan böyle düşünmezdin. ama gene böyle düşünüyorum dersen, siyer hiç okumamışsın. Peygamber efendimizin hayatını oku sonra gene tartışırız.. Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2005 Sayin Kralx, ben seni anlayabilmis degilim. Bir taraftan kadina en yüksek degerini islamiyet vermsitir diyorsun. Diger taraftan kadinlarin bir ganimet olarak görülmesini, dövülmesini, mirastan eksik pay almalarini, cariye olarak kullanilabilmelerini, erkeklerden eksik görülmelerini vs.vs görmezden geliyorsun ya da bunlari kadinlari yüceltmek için birer hareket olarak görüyorsun. anlamiyorum ki. Bir peygamberin insanliga örnek olmasi gerekmiyor mu? Onun her harekerini "sünnet" deyip yerine getirmeye calismiyor musunuz? Allah neden peygamberini diger insanlardan ayirip da, onun cinsel hayatini kutsal kitabina alma ihtiyaci hissetsin (üstelik belirli durumlar için. yani ihtiyaç oldukça) ? Diger insanlara "ikiser, ücer, dörder tane" desin de peygamberine "istedigin kadar" desin. Yukarida söyledikleriniz bu sorulara sevap vermiyor. 19013[/snapback] Peygamber hanimlari icin Peygamberden ayrildiktan sonra baska erkekle evlenmek haram kilinmistir.. 4 ile sinirlayan ayet geldikten sonra Peyg. haric diger müminler 4 tane kalincaya kadar digerlerini bosamislardir..Peyg. bosamamasinin nedeni de hanimlarinin basak bir erkekle evlenmesinin artik yasak olusudur, anlatabiliyor muyum ayrica insanlar arasinda iman müminler arasinda takva bunlar Allah indinde fark konusudur.. ve sen acikca Allahi inkar ettigin icin ben senden üstünüm....seninle karsilasacagimiz günü özlemeye basladim can ugur.. Alıntı
Φ Piraye Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Selamlar canugur ve diğer arkadaşlar, eşitlik insanlar arasımı? kadın erkek mi? anlıyamadım ama anladığım kadarıyla ikisinde de eşitlik yok hele islam da hiç yok. Sevgili sedat söylermisin Hz.Muhammet'in kaç eşi varmış? ha kocasız kalan dullara ve ihtiyacı olan kadınlara yardım için himayesine almış olacak açıklamalarınız ancak 6 yaşındaki çocuğu da eş olarak seçebilmiş ve lutfedip 9 yaşına kadar beklemiş cinsel ilişkiye girmek için Yok arkadaşım buna egoistlik derim ben. Ha dinler insanları disipline etmek adına vardır, dinleri incelersek bunu görürüz incil de de kuranda da mucizeler çok var... Diyorum ki ben, Peygamberler (İsa,Hz.Muhammet,Musa...)zamanın zeki devrimcileriymiş. Şöyle düşünelim insanlığın varolduğu ilk zamanlarda yani evrimleşmeye başladıkları ilk zaman (Darwin) Tanrı sözcüğü böyle bir kavram yok.Daha sonra bu kavram icad ediliyor, güneş oluyor ,put oluyor vs. ve buna inanılıyor peki tanrıyı insanlık icad etti diye tüm insanlar inançlımı olacak??Tanrı hakkında,önceden olmayan ve üretilen bir kavram hakkında, neden herkesin öyle ya da böyle (çeşitli dinler) inancı olması gereksin? konu biraz dağıldı galiba en iyisi susayım hoşça ve gönlünüzce kalın Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2005 Arkadaşlar bir konuda açıklama yaptıktan sonra tekrar tekrar aynı konuda açıklama yapmak sıkıcı oluyor. İki üst iletiye bakarsanız bütün sorulara cevap verilmiştir. Sevgili pirave.. Peygamber efendimizin evlilik amacı cinsellik değildi. Farklı ailelerle akraba olup islamı o ailelerin kuvvetiyle kuvvetlendirmek, sahiplenmek, islamı tebliğ etmek. Çünkü o bir peygamberdi, o sıradan bir insan değildi. Onun üzerindeki görevi göğe ve dağlara yüklesen çöker, o derecede büyük bir görevi vardı. Siz nasıl olurda gelmiş geçmiş bilmem kaç milyar insanın peygamberine böyle uydurmalarla iftiralar ediyorsun. Bak kardeşim Peygamberi ve islamiyeti kabul edip etmemen bizi ilgilendirmiyor, ama hakaret ve iftira etme. İlk evliliğini 25 yaşında kendisinden 15 yaş büyük Hz. Haticeyle yapmıştır. Eğer şehevi arzuları için evlenseydi, bir çok güzel kız vardı....?? 25 yaşına kadar da çok temiz ve namusuyla harama bakmadan yaşamıştır. Son evliliğini ise 53 yaşında yapmıştır, ayrıca ilk evliliğini 25 yıl devam ettirmiştir. Soruyorum size nasıl bir amaç için evlenmiş olabilir... Aslında kal'e alınmayacak sorular bunlar. Nasıl olurda kainatın efendisi, Allahın bile selamla ismini andığı, gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin onun ümmeti olmakla arzulu olduğu, bütün yaratılmışların en üstünü olan mükemmel insanı burada böyle sözlerle eleştiriyorsunuz. Bunlar bizim inancımız, katılmayabilirsin ama lütfen iftira etmeyelim. Konuyu öğrenin, araştırın sonra gelin yazın. Çamur at izi kalsın anlaşıyla gidildikçe zarar üstüne zarardasınız... Ayrıca inanç kavramı sonradan icat edilmiş değildir, kendin çalıp kendin oynuyorsun. Kim dedi sonradan icat edildi diye..)) İnsan yaratıldığı günden bu yana inanç vardı, ilk insan Adem alehisselamdı, ilk peygamber de oydu... Kim neyi iddia ederse etsin.. Saygılar-Sevgiler Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.