Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

:excl: Bir hristiyan, tanri gözünde herkesin esit ve ayni degerde oldugunu söyler.

Ama, vaftiz edilmemis bir insan, vaftiz edilmis bir insandan her zaman ayridir.

:excl: Bir müslüman da tanri gözünde tüm insanligin esitliginden sözedecektir.

Ama, bir kafir ya da dinsiz mutlaka digerlerinden ayri, ve cehennemliktir.Hem de öldürülmeleri vaciptir.

:excl: Ayni esitlik kavrami, yahudilikte de acimasizdir?

(cünkü yahudilikte, sonradan yahudilik secilmez, yahudu dogmak gerekir)

Iste dinlerde esitlik kavrami.

Decal rejimi denen demokrasilerde, böyle bir ayrim var mi, incelenmelidir.

simdi bir soru cikiyor ortaya:

:excl: Demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk düsmanlari neden avrupa ülkelerine kactiniz?

Cünkü orada hic bir resmi dairede, hic bir is yerinde size dininiz, vaftiz olup olmadiginiz sorulmadi. Son model Mercedes otomobillerle issizlik kurumuna gittiginizde yokssulluk parasini alman issizlerle birlikte ayni masandan, ayrim gözetilmeksizin aldiniz.

ISTE ARAP ÜLKELERINE KACMAMANIZIN TEK NEDENI BU.

TÜRKIYE´YE HILAFETI GETIRMEK ISTIYENLERIN ARAP ÜLKELERINDEN NEDEN KORKTUKLARINI COCUKLAR BILE ÖGRENDI :D

(konunun yorum yapilacak tarafi kalmadi, kusura bakmayin :D )

Gönderi tarihi:
vay zavalı aklınca birşeyler anlatmaya çalışıyorsun ama  anlatmaya çalıştığın şeyın  doğruluğuna  sen bıle ınanmıyorsun

10083[/snapback]

ESITLIK HAKKINDA KATKILARINIZ VARSA BUYRUN; OKURUZ.

FORUM ILKELERINE GÖRE DE YORUMCUYLA UGRASILMAZ, YORUMA DIKKAT CEKILIR.

ANCAK BAZI KISISEL SÜRTÜSMELERLE ZAMAN ZAMAN BARDAGI TASIRSAK TA HATAMIZI ANLIYORUZ. ÖZÜR DILEYEREK CÖZÜYORUZ SORUNLARI.

SIZ SIMDI ZAVALLI MAVALLI AKILLARI BIRAKIN DA ; NEYI SAVUNUYORSANIZ, SAVUNDUGUNUZ ILKELERIN ESITLIK KAVRAMINI DÖKÜN ORTAYA DA BILELIM :D

Bakin ben sizin kisiliginize yönelik tek kelime bile yazmadim.

Siz hemen akil zavalliligi filan gibi kesin yargilara basvurdunuz degil mi :D haa, öyle degil mi? :D

hadi gülün biraz, ve yazilanlari düsünerek yorumlamaya calisin.

saygilar

Gönderi tarihi:
gündoğumu bir şeyler yazamayınca hemen aşağılamalara hakaretlere başlıyorsunuz yorum yapamayacaksan cevap verme yapacaksan cevap ver

10089[/snapback]

böylece forum konusunu boguyorlar.

Daha önce da yapmadiklari sey degil.

Ama ben yine dile getirmekten bikmam.

sevgiler

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bir müslüman da tanri gözünde tüm insanligin esitliginden sözedecektir.

Ama, bir kafir ya da dinsiz mutlaka digerlerinden ayri, ve cehennemliktir.Hem de öldürülmeleri vaciptir.

yukarıdaki cümleler sana ait can uğur .İnsanlar sadece bazı haklar yönünden eşit olabilirler ama dini açıdan hiç bir zaman bir kafirle bir müslüman eşit olamaz.sen burda müslümanlar adına konuşmuşsun.bilmiyorum sana hangi müslüman dedi bütün insanların tanrı önünde eşit olduğunu.Kuranda şöyle geçer:Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileri olanınızdır. Evet kuranda böyle geçiyorsa şunda anlaşalım islam da üstünlük takvadadır(Allah bilincinin farkında olup ona göre onun emir ve yasaklarına her an riayet etmek) Bir müslümanla gayri müslim Allah katında hiç bir zaman eşit olmaz

Sonra kafirlerin öldürülmelerinin vacip oluşuna gelince heralde kurandan bir ayet okudun ve bu nedir ne değildir demeden böyle bir hüküm çıkardın. evet kısmen dediğin doğru ama tam değil.evet kafirlerin öldürülmesi kuranda emredilmiştir ama hangi kafirler bunlar? bunlardan hiç bahsetmemişsin.Bu kafirler islama zarar veren islama savaş açan kafirler .ne yani müslümanlara saldran kafirler karşısında müslümanlar eli kolu bağlı mı duracaklardı .tabiki bu en doğal hakları.

cehennemlik meselesine gelince tabiki bir dinin gereğini yapanlarla yapmayanaların bir olmasını beklemeyemezsin heralde.

Sana bir soru İnsan bu dünyaya niçin geldi bunu samimi olarak hiç düşündün mü?Bana bu konuda samami olarak cevap yaz ama samimi ol lütfen?

Gönderi tarihi:

yukarıdaki cümleler sana ait can uğur .İnsanlar sadece bazı haklar yönünden eşit olabilirler ama dini açıdan hiç bir zaman bir kafirle bir müslüman eşit olamaz.sen burda müslümanlar adına konuşmuşsun.bilmiyorum sana hangi müslüman dedi bütün insanların tanrı önünde eşit olduğunu.Kuranda şöyle geçer:Allah katında en üstün olanınız takvaca en ileri olanınızdır. Evet kuranda böyle geçiyorsa şunda anlaşalım islam da üstünlük takvadadır(Allah bilincinin farkında olup ona göre onun emir ve yasaklarına her an riayet etmek) Bir müslümanla gayri müslim Allah katında hiç bir zaman eşit olmaz

Sonra kafirlerin öldürülmelerinin vacip oluşuna gelince heralde kurandan bir ayet okudun ve bu nedir ne değildir demeden böyle bir hüküm çıkardın. evet kısmen dediğin doğru ama tam değil.evet kafirlerin öldürülmesi kuranda emredilmiştir ama hangi kafirler bunlar? bunlardan hiç bahsetmemişsin.Bu kafirler islama zarar veren islama savaş açan kafirler .ne yani müslümanlara saldran kafirler karşısında müslümanlar eli kolu bağlı mı duracaklardı .tabiki bu en doğal hakları.

cehennemlik meselesine gelince tabiki bir dinin gereğini yapanlarla yapmayanaların bir olmasını beklemeyemezsin heralde.

Sana bir soru İnsan bu dünyaya niçin geldi bunu samimi olarak hiç düşündün mü?Bana bu konuda samami olarak cevap yaz ama samimi ol lütfen?

18170[/snapback]

KURANDAKI ESNEK AYETLERI ISTEDIGINIZ GIBI CEVIREBILIRSINIZ.

BUNA DIYECEGIM YOKTUR. CÜNKÜ ICERIGI UYGUNDUR BUNA.

GELELIM KIMLERE KARSI SAVAS ACILACAGINA.

ARAP CÖLLERINDE KIMIN NE ISI VARDIR KI? HIC,

ARAPLARIN, TÜRKMENISTAN´IN YARISINI ISGAL EDEREK BUHARA SEMERKANT NESEF GIBI BÜYÜK TÜRK KENTLERINI TALAN ETMEK AMYCIYLA YAPTIGI AKIN VE BASKIN SAVASLARINDA KIMIN NEREDE NE ARADIGI BELLI OLMUYOR MU?

SORU:

ARAPLARIN TÜRK YURTLARINDA NE ISLERI VARDI DA , ONARA KAFIR PUTPEREST YAFTASI YAPISTIRP ÖLDÜRÜLMELERI, SEMARKANT´TA 40.000 ASYALI TÜRK´ÜN CEVIZ AGACLARINA ASILMALARI KIM TARAFINDAN VE NE HAKLA BUYURULDU?

SAYGILAR

Gönderi tarihi:

'Bir insanı sebepsiz yere öldüren tüm insanlığı katletmiş demektir'

Bunun da üstüne yorum yapmayın Ayet ve Hadis desteklidir...

Konu yoruma kapandı sanırım...

Afedersinizz

Ayrıca Arapların yada başkasının yaptığını İslama yüklemek en büyük eşitsizlik olur...

İslam Barış Dinidir...

Gönderi tarihi:

Şu siteye girinceye kadar ateistlere daha fazla saygı duyup ciddiye alıyordum. Hatta biraz da korkuyordum ya söylediklerinden etkilenipte kafam karışırsa diye. Ama şimdi bu kaygılarımın ne kadar yersiz olduğunu anladım. Kusura bakmasınlar ama ateist arkadaşlardaki mantık nasıl işliyor anlamak mümkün değil.

1- Anayasamız önünde bütün vatandaşlar eşittir. Ne zamana kadar suç işleyinceye kadar. Kanunların suç diye tarifledikleri eylemleri yapan bir vatandaş nolur gider cezasını çeker bunun da eşitlik falan filanla bi alakası yoktur.

2-“Bir müslüman da tanri gözünde tüm insanligin esitliginden sözedecektir.

Ama, bir kafir ya da dinsiz mutlaka digerlerinden ayri, ve cehennemliktir.Hem de öldürülmeleri vaciptir” ne yapmasını bekliyordun arkadaşım .İkimizede aynı muamele yapmasınımı eğer öyleyse daha çok beklersin güzelim.

Sen bana göre daha doğrusu siz hep böle kalın ama hep hiç değişmeyin

Gönderi tarihi:

Tabii esittir canim. Insanlar esittir. Peygamber esrafi daha da esittir. Peygamber daha daha esittir. (Bakiniz köleler, cariyeler, teyze-hala kizlari, kendini armagan etmek isteyen kadinlar vs.vs.) Kim demis islam da esitlik yok diye :D

Gönderi tarihi:

2-“Bir müslüman da tanri gözünde tüm insanligin esitliginden sözedecektir.

Ama, bir kafir ya da dinsiz mutlaka digerlerinden ayri, ve cehennemliktir.Hem de öldürülmeleri vaciptir” ne yapmasını bekliyordun arkadaşım .İkimizede aynı muamele yapmasınımı eğer öyleyse daha çok beklersin güzelim.

18394[/snapback]

Kaç kisinin "Katli Vaciptir" listesindeyim acaba? :D

Gönderi tarihi:

Canuğur yukarıdaki cümle sana ait biliyorsun her zamanki gibi yine bir iftira peşindesin şu cümleni hele bi kanıtla bakalım islamiyetin neresinde kafirleri öldürmek vaciptir deniliyor ( Kelime oyunu yapmadan ayeti tam olarak yaz da gülelim biraz sana )

Sana gelince yam yam zaten farketmişsindir burada ciddiye alınmıyorsun ama insanların peygamberlerine saygısızlık yapma iyice zavallı duruma düşürüyorsun kendini

Gönderi tarihi:

Sana gelince yam yam zaten farketmişsindir burada ciddiye alınmıyorsun ama insanların peygamberlerine saygısızlık yapma iyice zavallı duruma düşürüyorsun kendini

18411[/snapback]

-" Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Ahzab Suresi 50)

"Hani sen Allah’ın kendisine nimet verdiği, senin de (azat etmek suretiyle) iyilikte bulunduğun kimseye, “Eşini nikahında tut (onu boşama) ve Allah’tan sakın” diyordun. İçinde, Allah’ın ortaya çıkaracağı bir şeyi gizliyor ve insanlardan çekiniyordun. Oysa kendisinden çekinmene Allah daha layıktı. Zeyd eşinden yana isteğini yerine getirince (eşini boşayınca), onu seninle evlendirdik ki, eşlerinden yana isteklerini yerine getirdiklerinde (onları boşadıklarında), evlatlıklarının eşleriyle evlenmeleri konusunda mü’minlere bir zorluk olmasın. Allah’ın emri mutlaka yerine getirilmiştir." (Ahzab Suresi 37)

Simdi biz bunlari söyleyince peygambere hakaret mi etmis oluyoruz.

Gönderi tarihi:

Tabii esittir canim. Insanlar esittir. Peygamber esrafi daha da esittir. Peygamber daha daha esittir. (Bakiniz köleler, cariyeler, teyze-hala kizlari, kendini armagan etmek isteyen kadinlar vs.vs.) Kim demis islam da esitlik yok diye

Bu cümlede ki alay ve istihzayı sezemiyecek kadar mı küçümsüyorsun bizi kimseyi a ptal yerine koyma komik oluyorsun çünkü bakıyorumda takiyyecinin önde gidenisin

Gönderi tarihi:
Tabii esittir canim. Insanlar esittir. Peygamber esrafi daha da esittir. Peygamber daha daha esittir. (Bakiniz köleler, cariyeler, teyze-hala kizlari, kendini armagan etmek isteyen kadinlar vs.vs.) Kim demis islam da esitlik yok diye 

Bu cümlede ki alay ve istihzayı sezemiyecek kadar mı küçümsüyorsun bizi  kimseyi a ptal yerine koyma komik oluyorsun çünkü bakıyorumda takiyyecinin önde gidenisin

18423[/snapback]

Sayin Arman (size hala sayin diyebiliyorum) Görüyorum ki sürekli benimle ugrasmaktasiniz. Yorumlarima ya da ileri sürdügüm fikir ve iddialara yanit vermek ya da karsit fikirlerinizi sunmak yerine kisiligimle ugrasmaya devam ediyorsunuz.

Lütfen "ciddiye almamak" konusunun geregini yerine getirin ve benimle muhattap olmayin.

Gönderi tarihi:
Sana çok açık bir şey söyleyeyim arkadaşım senin aradığın ve anladığın anlamda bi eşitlik bu dinde varsa derhal çıkarım bu dinden buna emin ol.

18432[/snapback]

Arkadasim köleligi ve cariyeligi yasal kilan bir dinden bahsediyoruz burada. Daha nasil çikip da esitlikten bahsedebiliyorsunuz. Sizin esitlik anlayisiniz nedir söyler misiniz bana?

Gönderi tarihi:

Bu cümlede ki alay ve istihzayı sezemiyecek kadar mı küçümsüyorsun bizi  kimseyi a ptal yerine koyma komik oluyorsun çünkü bakıyorumda takiyyecinin önde gidenisin

18423[/snapback]

Sayin Arman (size hala sayin diyebiliyorum) Görüyorum ki sürekli benimle ugrasmaktasiniz. Yorumlarima ya da ileri sürdügüm fikir ve iddialara yanit vermek ya da karsit fikirlerinizi sunmak yerine kisiligimle ugrasmaya devam ediyorsunuz.

Lütfen "ciddiye almamak" konusunun geregini yerine getirin ve benimle muhattap olmayin.

18431[/snapback]

Zaten seni ciddiye almadığım için bu tür bir uslupla cevap veriyorum burda senden başka ateistlerde var ama onlar bunca insanın peygamberine saygısızca atıflarda bulunmuyorlar kişi kötüniyetli olduğu müddetçe saygı görmemeye mahkumdur siz fikirlerinizi belirtmiyor adeta bunca insanın inancına kininizi kusuyorsunuz hayır yani kokusunuda siz çekiyoırsunuz sayenizde hiç bir ateiste saygım kalmadı

Gönderi tarihi:

18423[/snapback]

18431[/snapback]

Zaten seni ciddiye almadığım için bu tür bir uslupla cevap veriyorum burda senden başka ateistlerde var ama onlar bunca insanın peygamberine saygısızca atıflarda bulunmuyorlar kişi kötüniyetli olduğu müddetçe saygı görmemeye mahkumdur siz fikirlerinizi belirtmiyor adeta bunca insanın inancına kininizi kusuyorsunuz hayır yani kokusunuda siz çekiyoırsunuz sayenizde hiç bir ateiste saygım kalmadı

18447[/snapback]

Bak arkadasim yazdiklarima iyi bak. "....peygamberine saygisizca ithafta bulunmak" diye adlandirdigin iddialarin kaynagi neymis gör . Sure adini ve ayet numarasiniz özellikler veriyorum ki. Açip bakin, okuyun diye. Önce bir dinini, kitabini oku ögren ondan sonra karsindakini ithaf et. Karsima çikip da zirvalama...

-" Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü’minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber’e bağışlayan, Peygamber’in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü’min kadını da (sana helal kıldık.) Mü’minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." (Ahzab Suresi 50)

Bu ayetten ne anladigini bize bir açikla da anlayalim izanin ne kadar kuvveliymis

Gönderi tarihi:

cevabın yeterli gelmedi canuğur.Öncelikle ayetleri istediğin gibi yorumlayabilirsin demişsin .bu yanlış bir düşünce ayetleri belli bir çerçevenin içinde kalmak şartıyla yorum yapabilirsin . bak bir ayeti yorumlayabilmek için sebebi nuzulunu(ayetin iniş sebebini )siyak sibakını (ayetin öncesini ve sonrasını) en azından bilmen gerekir. ayet leri şiir yorumlar gibi yorumlayamazsın yani

Gönderi tarihi:
cevabın yeterli gelmedi canuğur.Öncelikle ayetleri istediğin gibi yorumlayabilirsin demişsin .bu yanlış bir düşünce ayetleri belli bir çerçevenin içinde kalmak şartıyla yorum yapabilirsin . bak bir ayeti yorumlayabilmek için sebebi nuzulunu(ayetin iniş sebebini )siyak sibakını (ayetin öncesini ve sonrasını) en azından bilmen gerekir. ayet leri şiir yorumlar gibi yorumlayamazsın yani

18451[/snapback]

Haklisiniz, ayetlerin inis sebebi nefse göredir degil mi?

Gönderi tarihi:

18423[/snapback]

18431[/snapback]

18447[/snapback]

Bak arkadasim yazdiklarima iyi bak. "....peygamberine saygisizca ithafta bulunmak" diye adlandirdigin iddialarin kaynagi neymis gör . Sure adini ve ayet numarasiniz özellikler veriyorum ki. Açip bakin, okuyun diye. Önce bir dinini, kitabini oku ögren ondan sonra karsindakini ithaf et. Karsima çikip da zirvalama...

Bu ayetten ne anladigini bize bir açikla da anlayalim izanin ne kadar kuvveliymis

18450[/snapback]

Dinin öğren önce demişsin. Sen ne kadar öğrendin. 6666 ayetten bula bula bu ayeti kerimeyimi buldun. Okadar insanlara insan gibi yaşamayı emrede ve öğreten ayetleri neden yazmıyorsun. Bu ayeti Kerimeyle ilgili gerekli olan şeyleri yazdım. Neden okumuyorsun. Okusan yazdıklarıma karşı birşeyler söylerdin. Ama sanki bu meseleye hiçbir cevap getirilememiş gibi tekra gündeme getirmişsin. Bizde boşa kürek sallıyoruz.. Yaz babam yaz.. okuyan olursa tabi..

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

18423[/snapback]

18431[/snapback]

18447[/snapback]

18450[/snapback]

Dinin öğren önce demişsin. Sen ne kadar öğrendin. 6666 ayetten bula bula bu ayeti kerimeyimi buldun. Okadar insanlara insan gibi yaşamayı emrede ve öğreten ayetleri neden yazmıyorsun. Bu ayeti Kerimeyle ilgili gerekli olan şeyleri yazdım. Neden okumuyorsun. Okusan yazdıklarıma karşı birşeyler söylerdin. Ama sanki bu meseleye hiçbir cevap getirilememiş gibi tekra gündeme getirmişsin. Bizde boşa kürek sallıyoruz.. Yaz babam yaz.. okuyan olursa tabi..

Saygılar-Sevgiler..

18916[/snapback]

Sayin Kralx, mesajlarin tamamini okumadan yorum yapiyorsun..

Ben, yukaridaki ayete atfen bir mesaj yazdigimda "ismi lazim degil" arkadasin biri beni "peygambere saygisizca ithafta bulunmakla" itham etti. Halbuki onlar benim sözlerim degil Kur'an in sözleriydi. Simdi anladin mi neden "dinini ögren" dedigimi.

Ateist olmama ragmen islamiyeti bir çok müslüman!!!dan daha iyi biliyorum.

6666 ayetten (ki sayisi yanilmiyorsam tartismalidir) daha önce bir yigin örnekler vermistim.

Üstelik yukaridaki ayetin açiklanabilir bir tarafi yoktur. Ben sana bu ayetten ne anladigimi söyleyeyim. Hz.Hz.Muhammed "Ben peygamberim. Allah bana izin vermistir" deyip haremini genisletmistir. Durum bundan ibarettir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.