Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2011 13 yıl Çanakkale Savaşı sonralarında Atatürk'ü Ziyarete gelen Amerikalı General belirli bir süre konuştuktan sonra Türk askerini görmek istediğini Atatürk'e belirtir ve Atatürk'te en yakın askeri kışlaya generali götürür.Askerler generali törenle karşılarlar(Bu günkü gibi değil tabi savaş koşullarında) General bakar ki askerler bitkin çoğunun üniformaları yırtık paramparça. ayaklarında çoğuna yakınının botları yok olanların ki ise ayak parmakları ve ayaklarının büyük bölümü yırtıklardan dışarı çıkmış , çoğu açlıktan bitkin halde gözüküyor.Daha sonra Amerikalı general sıradaki askerin birine yaklaşır ve omzuna eliyle biraz güç uygular ve Asker yere düşer; General, Atatürk'e dönerek şunu söyler : - Siz Çanakkale Zâferini bu Askerler ile mi kazandınız?.. Atatürk - "Evet, Biz Çanakkale'yi bu askerlerle kazandık" dedikten sonra yere düşen askerin kulağına bir şeyler fısıldadıktan sonra Generale askeri tekrar sarsmasını ister.General az önce bitkin bir biçimde yere düşen Askeri bütün gücüyle sarsmaya çalışır ama ASKER kımıldamaz sanki beton bir heykel gibi durur ve çok güçlü bir direnç gösterir.Bunu gören General büyük bir şaşkınlık içinde Atatürk'e sorar - "Az önce kulağına ne söylediniz?..." Atatürk şunları söyler : - "İlk başka, omuzuna dokunduğunuz da yere düştü çünkü, sizi dost olarak biliyordu..." - "2. de ise, kulağına sizin bizim düşmanımız olduğunuzu söyledim..."
Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2011 13 yıl - "2. de ise, kulağına sizin bizim düşmanımız olduğunuzu söyledim..." Atatürkün böyle bir anısının ve böyle bir konuşmasının olduğuna inanmıyorum. Tarafsız, tarihsel Kaynak gösterilmeli. Misafirperver bir insan, misafirinin yüzüne "senin düşman olduğunu" söyledim demez. Kulağına misafirden gizli olarak da fısıldamaz. Hele de Atatürk gibi birisi..
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2011 13 yıl Ben bir sorun görmedim. Sonuçta bir nükte yapmış Atatürk. Üstelik güzel ve anlamlı bir nükte yapmış. "İşte düşman, yıkın, indirin" diye üzerine saldırtmamış yani adamın...
Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2011 13 yıl Bence de güzel bir nükte. Çünkü Atatürk'ün burada yapmaya çalıştığı misafire kötü muamele ya da saygısızlık değil. Askeri küçümseyen bir generale ; düşman olduğunda , o süklüm püklüm duran askerin nasıl çelikten bir nefer olacağını göstermek.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.