Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Almanyada egitim


evrimi

Önerilen İletiler

Isletme ve iktisat icin en iyi fakülte Köln üniversitesinin fakültesiymis, ama orada Ingilizce ögrenim mümkün degil. Almanca DSH sinavi sart.

 

Isi zorlastiran, benim bildigim kadariyla, basvurulabilinen merkezi yer yok. Seni ilgilendiren tüm üniversitelerin ve yüksek ögrenim okullarin (Fachhochschule) websitelerinden tek tek bilgi toplamaya calismalisin.

 

Bir DAAD nin sitesine bak www.daad.de (bildigim kadar Ingilizcesi de var), belki yardim bulabilirsin. DAAD burs ile bir sürü ögrenci gönderiyor dünyanin her tarafina, ve dünyanin her tarafindan Almanya ya getiriyor. Eger senin icin uygun bir yer degilse de belki yardimci olabilirler. Türkiye de bir yeri olmali, cünkü DAAD ile Almanya ya gelenleri biliyorum.

 

Bir de Goethe Enstitülerine sorabilirsin. Onlarda zaten DSH sinavi yapmak mümkün bildigim kadar. O yüzden üniversitelerdeki ögrenim ile cok yakin ilgileniyorlar.

 

MBA olayi Almanya da henüz pek yaygin degil. Belki özel üniversitelerde daha yaygindir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Buraya da felsefe bulaştıracağım malesef..

Sevgili arkadaşlar dikkat edin, Almanyada eğitim, Amerikada eğitim derken aman eğilmeyin. Eğitilin ama eğilmeyin. Daha doğrusu eğitilmeyin öğretilin. Sonra Allah Allah diyerek gidip, dönerken Darwin Darwin diyerek dönmeyin..

 

Saygılar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 2 ay sonra...

ben kölnde isletme okuyorum.en iyisi hangisi dersen mannheim universitesi olarak geciyor.köln ikinci .belirtildigi gibi mastir dahaca yayginlasmamis birsey.ama almanya genelinde universiteler yawas yawas bachelor ve master a yöneliyolar .bologna anlasmasi nedeniyle.mba olayi genellikle özel üniversitelerde yapiliyor ve parali bir egitim.o parayi almanyada harcayacagina amerikaya git derim.ama illede almanya diyorsan mannheim,köln veya münster universitelerinden birine gitmeye calis.burada okul bittikten sonra werilen normal diplom denen derece turkiyede yüksek lisans olarak taniniyor.bu sadece normal unilerden aldigin bitirme belgesi icin.eger meslek yüksek okulu adi verilen fh yi bitirirsen turkiyede cok normal bir universite mezunu olursun yani sana tavsiye olarak uni derim.daha fazla bilgi icin www.turkstudent.net adresine bi gidiwer .umarim yardimci olabildim.kolay gelsin

 

merhaba

ben türkiyede matematik bölümünü kazandım ama gitmedim ,şu an almanyadayım,dil kursuna gidiyorum.almanyada eczacılık okumak istiyorum bazıları mümkün diyor bazıları olmaz diyor.mümkün mü, değil mi?mümkünse neler yapmam gerekiyor?teşekkürler :original:

öncelikle sorum studienkolleg yapmak zorundamisin yoksa direkt dsh denen sinawimi yazacaksin?studienkollege gideceksen orada degistirme imkanin war sanirim.tanidigim birisi turkiyede cewre muhendisligi kazanip burda studienkollegten sonra bilgisayar muhendisligine basladi.ama direkt dsh yazip uniye gireceksen hic bir bilgim yok.sen en iyisi git universitelerle konus.bir yoludaha var ama bir dönem kaybi demektir senin icin.matematik ve eczacilik olan bi okula gir.1. dönemden sonra bölüm degistir.bu da mumkun ama külfetli :)

basrilar dilerim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.