Φ gunesxxx Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 Bir matematikçinin anı defterinde şunlar yazılıdır: "Bugün ilginç bir gün. Geçen ayın son Pazar'ının (ayın kaçı olduğu) gelecek ayın ilk Çarşamba'sıyla toplamı bu yılın son iki rakamını veriyor. Toplamın ikiye bölümü ise hem bu yılın ilk iki rakamını hem de bugün ayın kaçı olduğunu gösteriyor. Bu toplamı söylersem ve üstte geçen bütün günlerin aynı yıl içinde olduğunu belirtirsem bugünün tarihi gün, ay ve yıl olarak kusursuz bir biçimde hesap edilebilir". Bu tarihi siz de hesap ediniz. eski TZV sorularından biridir.Açıklamalı çozerseniz sevinirim. Alıntı
Φ medikal Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 bir saat uğraştım valla ama çözdüm sanırım. geçen ayın son pazarı 31 temmuz 1938. gelecek ayın yani eylülün 7 si de çarşamba ya geliyor.toplam:38 38/2 =19 1938. içinde bulunduğu günün tarihi 19 ağustos 1938. bu tarhin cuma gününe gelmesi gerekir. ( http://www.kotuvepis.com/hangigundogdum.asp )buradan tarhi yazarsanız hangi gün oılduğunu bulabilirsiniz. cuma gününe denk gelen tek tarih bu. diğer aylar ve günlerin hiçbiri uymuyor . yani 1530, 1632, 1734, 1836 tarihleri vb tarihlerde içinde bulunduğu tarihin günleri doğru çıkmıyor. Alıntı
Φ ..::uslu_cocuk::.. Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 bir saat uğraştım valla ama çözdüm sanırım. geçen ayın son pazarı 31 temmuz 1938. gelecek ayın yani eylülün 7 si de çarşamba ya geliyor.toplam:38 38/2 =19 1938. içinde bulunduğu günün tarihi 19 ağustos 1938. bu tarhin cuma gününe gelmesi gerekir. ( http://www.kotuvepis.com/hangigundogdum.asp )buradan tarhi yazarsanız hangi gün oılduğunu bulabilirsiniz. cuma gününe denk gelen tek tarih bu. diğer aylar ve günlerin hiçbiri uymuyor . yani 1530, 1632, 1734, 1836 tarihleri vb tarihlerde içinde bulunduğu tarihin günleri doğru çıkmıyor. 9224[/snapback] bu ne azim medikal? kutluyorum jimnastiğe devam Alıntı
Φ medikal Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 teşekkürler uslu_cocuk. hoşcakal. Alıntı
Φ ainstein Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 anladığım kadarıyla tarih 16 mart 1632 salı Alıntı
Φ alpuzuner Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2005 Bir matematikçinin anı defterinde şunlar yazılıdır: "Bugün ilginç bir gün. Geçen ayın son Pazar'ının (ayın kaçı olduğu) gelecek ayın ilk Çarşamba'sıyla toplamı bu yılın son iki rakamını veriyor. Toplamın ikiye bölümü ise hem bu yılın ilk iki rakamını hem de bugün ayın kaçı olduğunu gösteriyor. Bu toplamı söylersem ve üstte geçen bütün günlerin aynı yıl içinde olduğunu belirtirsem bugünün tarihi gün, ay ve yıl olarak kusursuz bir biçimde hesap edilebilir". Bu tarihi siz de hesap ediniz. eski TZV sorularından biridir.Açıklamalı çozerseniz sevinirim. WALLA TBR BEN BU BİLMECE BÖLÜMÜNÜN ZEKASI SEÇİOM Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.