Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Altın fiyatları yükselişe başladı


altinci

Önerilen İletiler

Altın fiyatları yeniden yükselişe başladı.

 

957325_1a.jpg

 

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı yüzde 3'e yakın yükselerek 1880 dolara kadar yükseldi. Altın fiyatlarındaki yükselişte dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD'ye ilişkin kaygılar etkili oldu.

 

ABD'de tarım dışı istihdam Ağustos'ta değişmedi. Bu veri ekonominin zayıflığıyla ilgili korkuların artamasına neden oldu. İstihdamın artmaması ekonominin Ağustos ayında durduğuna işaret ediyor.

 

ÇEYREK 172 LİRA

İç piyasada altının gramı 105 liradan, çeyrek altın da 172 liradan satılıyor

 

ABD'de açıklanan verilere göre, Ağustos ayında işsizlik oranı yüzde 9.1'de kalırken tarım dışı istihdam ise değişmeyerek aynı seviyede kaldı. Analistler istihdamın 65 bin artmasını bekliyordu.

 

Aralık teslim altının onsu Comex'te 48.70 dolar veya yüzde 2.7 oranında artarak 1,877.80 dolardan işlem gördü.

 

Metal, ülkelerin borç kriziyle boğuşması ve ABD'de rekor düşük seviyedeki faizlerin etkisiyle 2008'in sonundan beri iki kat değerlendi ve geçen ay 1,917.90 dolarla rekor seviyeye çıktı.

 

Chicago'daki Kingsview Financial'da stratejist olan Matt Zeman yatırımcıların hisse senetleri konusunda endişeleri olduğunu, altının da bu endişelerden yararlanacağını belirtti. Altına yatırım yapan kişilerin meraklı sorusu altın ne olur bu haftaki açıklamalarla artışa geçti.

 

Bloomberg anketine katılan ve aralarında trader, yatırımcı ve analistlerin bulunduğu 33 kişiden 20'si veya yüzde 61'i külçe altının gelecek hafta yükseleceğini öngördü. Sekiz kişi düşüş olacağı tahmininde bulunurken beş kişi ise çekimser kaldı.

 

Aralık teslim altının onsu Comex'te 23 Ağusos'ta 1,917.90 dolarla zirve yapmasının ardından bu hafta yüzde 1.7 değerlendi ve 1,827.20 dolardan işlem gördü. Hal böyle olunca şuanda çeyrek altın fiyatı yaklaşık olarak 172 lira civarında oynuyor.

 

Fed Atlanta Başkanı Dennis Lockhart, merkez bankasının yeni bir tur parasal genişlemeye hazır olması gerektiğini vurguladı. ABD'de faiz oranlarının Aralık 2008'den bu yana sıfıra yakın seviyede olması, altının son 11 çeyrek dönemde yükselmesinde etkili oldu. Amerikan Merkez Bankası faiz oranlarını 2013 ortasına kadar düşük seviyede tutacağını belirtmişti.

 

Standard Bank analistlerinden Marc Ground, zayıf gelecek istihdam verisinin üçüncü tur parasal genişleme umudunu ve değerli metalleri desteklediğini belirtti.

 

Bugün açıklanacak olan veride Ağustos ayında tarım dışı istihdamın 68 bin artması bekleniyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.