Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bir gün adamın birisi kör olmuş.gezmediği doktor gitmediği hastane kalmamış ve birgün bir dostu bu adama senin derdinin çaresini ben biliyorum demiş sadece bir şekilde hallolur demiş.

Bunun üzerine adam büyük bir umutla çabuk söyle neyse hemen yapayım demiş.Adam zengin tabi herşeyi para zannediyor.bunun üzerine dostu hiç derdi olmayan bir insan bulup onun gömleğini gözlerine süreceksin ancak öyle gözlerin görmeye başlar demiş

Ve adam gezmedik yer,köy heryeri gezmiş ama bir türlü bulamamış böyle birisini ve birgün demişlerki şurada bir dağ vardır orda bir çoban vardır onu bul onun hiç derdi yoktur.

Adam hemen yola koyulmuş sora soruştura dağın oraya gelmiş ordada sormuş burda bir çoban vardır hiç derdi yokmuş doğrumudur diye ve herkesden doğrudur cevabını alınca bir umut arayıp bulmuş çobanı ve diyalog başlamış:

-Selamın Aleyküm çoban nasılsın

-Hamdolsun efendim siz nasılsınız

-Ben de iyiyim ancak bir derdim bir sıkıntım var

-Hayırdır efendim derdiniz nedir elimden bir şey gelir mi?

-Senin hiç derdin yokmuş doğrumu eğer doğruysa yardımın dokunur

-Doğrudur efendim benim hiç derdim yok söyleyiniz ne gibi bir faydam dokunur size

-Madem derdin yok şu gömleğini ver gözlerime süreyim de gözlerim açılsın

-Gülümsemiş çoban ve demiş ki

-iyi ama benim gömleğim yokki gömleğim olsaydı derdim olurdu

dertlerinizin sizi mutsuz edip etmeyeceği kendi elinizde arkadaşlar dertlerinize yenilmeyin ;)

Gönderi tarihi:

Rahmetli Anneannem her zaman derdi ki;

Şu dertli dünyada dertsiz insan yoktur..Dertsiz başı korkuluk yapıp tarlaya dikmişler o da korkuluğum diye dertlenmiş..

O zamanlar pek bişey ifade etmezdi bu söz bana ama yaş ilerledikçe ve yaşadıkça ne demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum.. -_-

Güzel bir paylaşım olmuş Taş Yürekli teşekkürler :clover:

Allah kimseye kaldıramayacağı yükü nasip etmesin...

• 3 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.