Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2011 14 yıl İngiltere'de MBA eğitimi alarak istihdam piyasasında kendinize fantastik bir avantaj sağlarsınız. İngiltere'nin önde gelen işletme okullarından alınacak bir MBA’ye işverenler tarafından değer verilir ve gelecekteki yüksek kazanç elde etmeniz üzerinde büyük bir etkisi olabilir. MBA Uluslararası öğrenciler arasında en popüler master programıdır. Herhangi bir anda dünyanın dört bir yanından 12.000 öğrenci İngiltere'de bir işletme okulunda MBA eğitimi alıyor. İngiltere'de giderek artan sayıda MBA programları finansal yönetim, otelcilik, sport, uluslar arası işletme ve pazarlama gibi belirli bir endüstri için özel tasarlanıyor. Her yıl MBA fuarları İngiltere ve dünya çapında düzenlenmektedir. Bu fuarlar planlarınızı görüşmeniz ve önde gelen işletme okullarından gelen temsilcilerle bir araya gelmeniz için bir fırsat sağlar. Neden İngiltere'de MBA eğitimi? İngiltere'de dünyanın önde gelen ekonomilerinden biri ve sanayileşmiş ülkeler olan G20 grubunun bir üyesidir. MBA Birliği (AMBA) MBA kalitesini dünya çapında programları izler. AMBA tarafından akredite eğitimi veren 126 işletme okullarının üçte biri İngiltere'de bulunmaktadır. MBA programları, seminerler, misafir konuşmacıların katıldığı etkinlikler, staj ve MBA projeleri gibi iş dünyasında etkili ve ilham verici yaklaşımları karşılamak için büyük fırsatlar sunmaktadır. MBA eğitimi gerçek profesyonel iş ve girişimcilik deneyimine ve uzmanlığına sahip kişiler tarafından verilmektedir. İş sektörlerinde değerli kişilerle bağlantıları da vardır. İngiltere'de tam zamanlı MBA programları öğrencilerinin yüzde 80'i uluslararası öğrencilerdir. İngiltere'de MBA eğitimi alabileceğiniz programlar İngiltere'de çoğu full-time MBA programları bir yıllıktır. Eğitim alabileceğiniz müfredatlardan bazıları : Finans Pazarlama Insan kaynakları Ekonomi Muhasebe Yönetim bilgi sistemleri Operasyonlar Sayısal yöntemler Ayrıca ilginize göre (seçmeli) isteğe bağlı konularda eğitim görebilirsiniz. İki veya üç yıl süren part-time müfredatlarda bulunur. Giriş koşulları İngiliz kurumları arasında farklılıklar gösterebilir. İş ve yönetim deneyimleri yanında genellikle MBA öğrencilerinin 4 üzerinden 2,5 ortalamaları olmalı. Birçok kurum, öğrencilerin Graduate Management Admission Test (GMAT) almasını isteyebilir. Eğitim için tercih işletme okulunun itibarı önemli bir faktördür. Okullardan MBA programlarından mezun olanların hangi şirketlerde çalıştıklarını sorun. GMAT isteyen okulların ortalama öğrenci puanlarını bulmaya çalışın. Bunlar okulun MBA kalitesinin bir göstergesini verecektir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.