Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 Hangi konuya girsem Sen dincisin... Sen dinsizsin... Bilim teknoloji... Tarih... Allah a inanmayanlar ile inananlar tartışıp duruyor... Niye kimse başkalarının inancına saygı göstermiyor? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 2 Ağustos , 2005 Son derece önemli birkonu; inancli kisiler saygi beklerken; islam hükümlerini inancsiz belledikleri kisilerin yüzlerine mahkeme kararlariymis gibi vurmaya kalkmazlarsa, bekledikleri saygiyi göreceklerinden eminim. Tartismalarin suclamalara varmasi tarih bilincinin gercekten düsük seviyede olmasindan kaynaklandigi asikardir. belgeler düzmece, tarih yalan, insanlar aptl, dünya fani gibi kestirme hükükler tartismalari hakaret boyutuna tasir ki bu da genel kültür seviyesiyle ilgilidir. Inanc gücü ile asla ilgisi yoktur. Cünkü, son derece mantikli, inancli, sevgi dolu ve anlayisli sayisiz insan da mevcuttur. Tipki inancsizlarda oldugu gibi. Insani degerlere önem vermek, yeterince olgun insan olabilmekle ilgilidir diye düsünüyorum. sevgiler Alıntı
Φ serhattttt Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 BU SON DERECE HASSAS BİR KONU.... ALLAHIN VARLIĞINA İNANMAYAN İNSANLARIN YERİ (KUTSAL KİTAPTA DENDİĞİ GİBİ) CEHENNEMDİR. O YÜZDEN BU KONUYU KONUŞMANIN Bİ FAYDASI YOK. Alıntı
Φ pacodelucia Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 BU SON DERECE HASSAS BİR KONU....ALLAHIN VARLIĞINA İNANMAYAN İNSANLARIN YERİ (KUTSAL KİTAPTA DENDİĞİ GİBİ) CEHENNEMDİR. O YÜZDEN BU KONUYU KONUŞMANIN Bİ FAYDASI YOK. 14618[/snapback] canuğur sen de suya yazı yazıyorsun Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Hiçbir şekilde kişiliklerle uğraşmadan din konusunu tartışmaya hazırım. Böyle düşünen arkadaşlara da saygıyla yaklaşırım. Bu tip sözleri hepimiz söylüyoruz ama tutmuyoruz. Ahde vefa gösterelim.. Saygılar... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 BU SON DERECE HASSAS BİR KONU....ALLAHIN VARLIĞINA İNANMAYAN İNSANLARIN YERİ (KUTSAL KİTAPTA DENDİĞİ GİBİ) CEHENNEMDİR. O YÜZDEN BU KONUYU KONUŞMANIN Bİ FAYDASI YOK. 14618[/snapback] canuğur sen de suya yazı yazıyorsun 14689[/snapback] naaparsin, senin ayetlerini de gördüm sayfalarca verdgin. O kadar zehmetler ettin. ama yine de, suya da olsa yaz. Martilar ögrenirlerse, asagidakilere ilham kaynagi olabilirler degil mi saygilar Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 BU SON DERECE HASSAS BİR KONU....ALLAHIN VARLIĞINA İNANMAYAN İNSANLARIN YERİ (KUTSAL KİTAPTA DENDİĞİ GİBİ) CEHENNEMDİR. O YÜZDEN BU KONUYU KONUŞMANIN Bİ FAYDASI YOK. 14618[/snapback] canuğur sen de suya yazı yazıyorsun 14689[/snapback] naaparsin, senin ayetlerini de gördüm sayfalarca verdgin. O kadar zehmetler ettin. ama yine de, suya da olsa yaz. Martilar ögrenirlerse, asagidakilere ilham kaynagi olabilirler degil mi saygilar 15136[/snapback] Şu yarım yamalak verilen ayetler mi??? Herkesin inancı kendisine... Biz diyor muyuz niye inanmıyorsun sen pis kafir diye??? Ama siz diyorsunuz ki niye inanıyorsun bu saçmalıklara saf şey... Oldu mu... Sizi bilmem ama özellikle spartaküs ve paco nun ettiği laflar kavgada söylenmeyecek laflar... Siz enazından insanları etkileme sanatını biliyorsunuz... Ama arada haddinizi bilmeden konuştuğunuz da olmuyor değil... Bu söylenişim, bu başlığı atışım neden acaba??? Sen müslümansın, hade oradan tavrından... Bilgisayarımdan uzakta kalacağım ve cafe lerden hiç haz almam... Belirli bir süre yanıt yollamazsam, bu da gitti işte diye kutlama yapmazsınız inşallah... Saygılar... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Ben istiyorum ki karşılıklı saygı geçenlerde birisi peygamberimizle ağıza alınmayacak derecede hakaretler yazmış yazı şimdi kaldırıldı bende bunlara dayanamıyorum inançlarıma hakaret ettirmem... Karşıdakine saygı gösterki oda senin inançlarına saygı göstersin.. saygı işi karşılık bekleyen bir görgü kuralıdır.... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 kimse taraf olarak kendini aklamasin. sahis olarak davranislar kisiseldir. Siz, ben ve ya baskasi sahsen olumlu olabilir. Bu farkli ve iyi bir seydir elbet. Bu konu, yalniz bize mahsus degildir biliyorsunuz. BArismak ta mümkün degildir. Avrupayi ne kadar ayirirsak ayiralim, dinlerin mantigi acisindan, onlarin cektikleriyle bizimkiler aynidir. Onlarin cektikleri bize ders olmuyorsa, inanin türkiye cok büyük bir bedel ödeyecektir. Bunu hep birlikte görecegiz. Ancak insani davranislarla anlasma yollari bulunabilir. Tüm dinler bu anlamda kaos ortamindadir, bakiniz suclamiyorum Dinler, Toplumlarinn en geri ve cahil kismini de icinde barindirdiklarindan, her zaman daha kafa sayisi olarak cogunlukta ve tehlikelidir. Üstelik dinin emirlerini kesin yargi olarak uygulamaya da cok hevesli olduklarindan, takdir edrsiniz ki, agir basan kesim kendiliginden ortaya cikar. saygilar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Kişiliğime istediğinizi diyin ama dinime ve kutsal değerlerime hakaret yapmayın lütfen.. Saygılar.. Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 dinin emirlerini tüm toplumun uyması gereken mutlak bir zorunluluk haline getirmeye kalkışmadıkça herkesin inancına saygı. işin püf noktası da burda gibi dinler emir ve yasaklardan oluşan manzumeler dindarlar bu emir ve yasakları, yaşam biçimini kendisi ile sınırlı tutabilecek mi inançsız insanlara da bir söz yaşadığımız toplumun kültüründe dinin etkilerini de görüp bunu da bir zenginlik ve güzellik olarak görmeye çalışmak da bu kadar zormudur. yani din deyince sadece kara sakallı yobazlar mı görünür gözümüze?? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Dinde zorlama yoktur. Kimse kimseye zorla yaşa da demiyor Saygılar.. Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Dinde zorlama yoktur. Kimse kimseye zorla yaşa da demiyor Saygılar.. 15406[/snapback] hmmm anladım, mesela sümeyye ve ruveysa gibi değilmi kardeş bi de bişey daha takıldı aklıma o zaman neden allah inanç inançsızlık evrim darwin konusunda bu kadar şiddetli tartışmalar oluyor. benim dinim bana sesin dinin sana ise ya da her tartışma konusunun içine en alakasızının bile (örneğin türkçeyi geliştirme için kitap tavsiyesi isteyenlere bile) din kitap vs.sokuşturuluyor. merak işte naaparsın saygılar bizden... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 O kitabı isteyen, müslüman dikkatini çekerim. Ona Kuran'ı Kerimi tavsiye etmemde bir kötülük görmüyorum. İnanmayanlara hiç birşey tavsiye etmiyorum. Tavsiye edeceğim şey, zaten verilmiş "akıl". Tek yapmamız gereken birazcık düşünmek. Biz buna tefekkür diyoruz ya siz...?? Saygılar.. Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 biz türk olduğumuz için arapça anlamıyoruz. kardeş Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 biz türk olduğumuz için arapça anlamıyoruz.kardeş 15567[/snapback] Biz anlıyorz da Arapmıyız. Ya da ingilizce kaynaktan anlayan, okuyan İngilizmi oluyor... Uraştığımız işlere bak ya.. Saygılar... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2005 İnsan öğrenen bir varlıktır.. bugün insanlar istediği dili öğreniyor biz Türkler neden öğrenmeyelim öğrenenlerede var zaten Anlamıyorum deyip atmak yanlış olur.. Bilmemek ayıp değil Öğrenmemek ayıp Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Adam bilmiyorum demiyorki kardeş. Biz Türküz arapça anlamayız diyor. Bir düşünce bu kadar basit olabilirmi. Ozaman hiç bir dil öğrenmeyelim. Türklüğümüze zaval gelir mazallah.. Bizler daha çok çekeriz çook.. Saygılar.. Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Biz buna tefekkür diyoruz ya siz...?? Saygılar.. 15566[/snapback] hmmm demekki bu adam türklerle yazışırken arapça bilmek, bilmiyorsa öğrenmek zorunda. çünkü bazı türkler arapça kelimeler kullanmayı tercih ediyor. naapalım bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Hala ne yapmak istediğinizi anlayamadım. Bu tarz üslubunuz hiç bir şekilde anlaşılabilir değil. Fikirleriniz nedir ne anlatmak istiyorsunuz..?? Ben ilim diyorum, öğrenmek diyorum.. Siz ne diyorsunuz.. Saygılar.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Adam bilmiyorum demiyorki kardeş. Biz Türküz arapça anlamayız diyor. Bir düşünce bu kadar basit olabilirmi. Ozaman hiç bir dil öğrenmeyelim. Türklüğümüze zaval gelir mazallah.. Bizler daha çok çekeriz çook.. Saygılar.. 15732[/snapback] Kuran okumak icin arapca ögrenilir mi hic yaa. komik komik muhabbetler. Dünyanin tüm ülkeleri dinlerini kendi diliyle ögrenirken, biz arapca ögrenecegiz. Baska isimiz mi yok yaa. Hem kim arapca biliyor bakalim söylesenize? Türkiye de bir milyonu askin imam hatip mezunu var hangisi arapca biliyor. binlerce cami imami var hangi imam arapca biliyor. HIC BIRI ASLA ARAPCA FILAN BILMIYOOOR. BUNU ÖGRENIN ARTIK. (müstesna denecek kadar az olanlar konu disidir) biliyorum diyen ezberliyor, üstelik anlamini da bilmeden... Ezberlemek bilmek degil, kusura bakmasinlar ,ineklemektir arkadaslar. KENDI DILINI SEVMEYEN, KENDI DILINE SAYGI DUYMAYAN, SAHIP CIKMAYAN, KENDI ULUSUNUN ADINI SÖYLEMEYE UTANIP ÜMMETIZ DIYEN BIRI NE TÜRKCEYI, NE DE ARAPCAYI ÖGRENEMEZ ARKADASLAR. Kuran kurslarinda elif be te se cim ile arapca bilinmez. Arapca ögrenilir ve gercekten cok zor bir dildir. Saygim vardir her dile, ama kurani arapca okumak arapca bilmek degildir. Tiyatro yapmasin kimse. Bu saydiklarimin hepsi, anlamini bilmeden arapca okuyorlar. Arapca biölmiyorlar. aradaki küyük fark bu iste. Bilcli tartrismak gerekir degil mi? Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 sevgili canuğur dostum. bu düşünceleri başka bir forumda yazsa idiniz keşke. zaten cehennemlik, afaroz edilmiş birisiniz, maazallah sizin yüzünden ben münafıkı da çarpılacağım şurda. üstelik gündelik hayatta arapça bilmemek gibi son derece çarpıcı bir eksiğim varken... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Adam bilmiyorum demiyorki kardeş. Biz Türküz arapça anlamayız diyor. Bir düşünce bu kadar basit olabilirmi. Ozaman hiç bir dil öğrenmeyelim. Türklüğümüze zaval gelir mazallah.. Bizler daha çok çekeriz çook.. Saygılar.. 15732[/snapback] Kuran okumak icin arapca ögrenilir mi hic yaa. komik komik muhabbetler. Dünyanin tüm ülkeleri dinlerini kendi diliyle ögrenirken, biz arapca ögrenecegiz. Baska isimiz mi yok yaa. Hem kim arapca biliyor bakalim söylesenize? Türkiye de bir milyonu askin imam hatip mezunu var hangisi arapca biliyor. binlerce cami imami var hangi imam arapca biliyor. HIC BIRI ASLA ARAPCA FILAN BILMIYOOOR. BUNU ÖGRENIN ARTIK. (müstesna denecek kadar az olanlar konu disidir) biliyorum diyen ezberliyor, üstelik anlamini da bilmeden... Ezberlemek bilmek degil, kusura bakmasinlar ,ineklemektir arkadaslar. KENDI DILINI SEVMEYEN, KENDI DILINE SAYGI DUYMAYAN, SAHIP CIKMAYAN, KENDI ULUSUNUN ADINI SÖYLEMEYE UTANIP ÜMMETIZ DIYEN BIRI NE TÜRKCEYI, NE DE ARAPCAYI ÖGRENEMEZ ARKADASLAR. Kuran kurslarinda elif be te se cim ile arapca bilinmez. Arapca ögrenilir ve gercekten cok zor bir dildir. Saygim vardir her dile, ama kurani arapca okumak arapca bilmek degildir. Tiyatro yapmasin kimse. Bu saydiklarimin hepsi, anlamini bilmeden arapca okuyorlar. Arapca biölmiyorlar. aradaki küyük fark bu iste. Bilcli tartrismak gerekir degil mi? 15803[/snapback] Ben o arkadaşın mantığına göre cevap yazdım. Burada milliyetçilik tellallığına gerek yok. Belki bir çoğundan milliyetçiyim. Kendi dilimi neden zedeleyeyim. Arapça, ingilizce, furansızca öğrenmekte ne gibi sıkıntı var anlayamadım. Öğrense iyi olmazmı. Neden hep başkalarının pişirdiğini yiyeceğiz. Birde biz pişitelim. Birileri arapça öğrenmiş, arapça metinleri bizlere tercüme etmiş. Sende öğren. Ama onlar yeterli diyorsanız o zaman ingilizce bilenlerde çok, o da yeterli, ingilizce okutulmasın hiçbir yerde.Bu nasıl mantık böyle. O başka bu başlka dersen. Hayır derim. Senin ingilizceye muhtaçlığın kadar, bende arapçaya muhtacım. Türkçeye çevrilmemiş arapça yüzlerce eser var, belki onları okumak istiyorum. Ha bunları yapıyormuyum hayır. Ama yapmayı düşünenler vardır. Her konuda hemen milliyetçilik kisvesi giyinip nede güzel milliyetçilik yapılıyor. Oysa yaşantılara baksan, milliyetçilikle en küçük bir alakası yok. Lütfen sırf muhalefet olsun diye yazı yazmayın.. Biraz objektif olun. Sonuç olarak önerdiğimiz fuhuş, kaçakçılık, eroyin değil.. Saygılar.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 sevgili canuğur dostum.bu düşünceleri başka bir forumda yazsa idiniz keşke. zaten cehennemlik, afaroz edilmiş birisiniz, maazallah sizin yüzünden ben münafıkı da çarpılacağım şurda. üstelik gündelik hayatta arapça bilmemek gibi son derece çarpıcı bir eksiğim varken... 15804[/snapback] Sözüm meclisten disari, ben de arapca bilmiyorum dostum Hem bilmek zorunda degilim ki, ingilizce ve almanca ile her seyi anliyorsam, arapcaya gerek duymuyorum demektir saygilar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2005 Sizi bir yukardaki yazıma havale ediyorum. Dönüp dolaşıp aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Ben arapça öğreneceğim, siz öğrenmeyin.... Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.