Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 19 yıl öğretmen bir çocuğu sınav yapacakmış ona "doğru çözdüğün her soru için 4 puan vereceğim yanlış çözdüğün her soru için 1 puan alacağım"demiş.çocuk sınavdan 60 aldığına göre kaç soruyu doğru yapmıştır? cevapları bekliyorum
Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 19 yıl sınav kaç soruymuş ayrıca boş bırakabiliyor mu yani bu soruya sadece 15 tane doğru cvp verip dierlerini boş bırakmış da diyebilirim 16 doğru 4 yanlış da diyebilirim mesela
Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 19 yıl şey aa toplam kaç soru olduğunu da sölemesi de gerekmiyor muydu. yani 4d-1y= 60 puan olayından büssürü cevap çıkıyor.. tabi ben bi yeri ısrarla görmüyorsam tabi..
Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 19 yıl Yazar doğru sölüyonuz soru sayısı 25 eksik yazdığım için özür dilerim
Gönderi tarihi: 21 Nisan , 2006 19 yıl öğretmen bir çocuğu sınav yapacakmış ona "doğru çözdüğün her soru için 4 puan vereceğim yanlış çözdüğün her soru için 1 puan alacağım"demiş.çocuk sınavdan 60 aldığına göre kaç soruyu doğru yapmıştır? cevapları bekliyorum 17 doğru 8 yanlış
Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 19 yıl doğru ama nasıl buldun?? necessary açıklamış benim yerime zor deil valla bu kadar işleme de gerek yok doğru onlu bi sayı yanlış 10 dan az olmalı 7*4=28 - 8= 0 yani 17*4=68-8=60 denklemle uğraşmayacak kadar kolay geldi cevap sırıtıyo eee her gün notla uğraşıyom ben de işim bu
Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2006 19 yıl Furkanın doğru bildiği soru sayısına x dersek 4x - (25 - x) = 60 şeklinde bir denklem kurar ve denklemi çözersek doğru bildiği soruların sayısını 17, yanlış bildiği soruların sayısını 8 olarak buluruz.
Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2006 19 yıl Yazar Furkanın doğru bildiği soru sayısına x dersek 4x - (25 - x) = 60 şeklinde bir denklem kurar ve denklemi çözersek doğru bildiği soruların sayısını 17, yanlış bildiği soruların sayısını 8 olarak buluruz. DOĞRUSU BU TEBRİKLER!!!
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.