Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

öğretmen bir çocuğu sınav yapacakmış ona "doğru çözdüğün her soru için 4 puan vereceğim yanlış çözdüğün her soru için 1 puan alacağım"demiş.çocuk sınavdan 60 aldığına göre kaç soruyu doğru yapmıştır?

cevapları bekliyorum

Gönderi tarihi:

sınav kaç soruymuş ayrıca boş bırakabiliyor mu

yani bu soruya sadece 15 tane doğru cvp verip dierlerini boş bırakmış da diyebilirim

16 doğru 4 yanlış da diyebilirim mesela

Gönderi tarihi:

şey aa toplam kaç soru olduğunu da sölemesi de gerekmiyor muydu.

yani 4d-1y= 60 puan olayından büssürü cevap çıkıyor.. tabi ben bi yeri ısrarla görmüyorsam tabi..

Gönderi tarihi:

öğretmen bir çocuğu sınav yapacakmış ona "doğru çözdüğün her soru için 4 puan vereceğim yanlış çözdüğün her soru için 1 puan alacağım"demiş.çocuk sınavdan 60 aldığına göre kaç soruyu doğru yapmıştır?

cevapları bekliyorum

17 doğru 8 yanlış

Gönderi tarihi:

doğru ama nasıl buldun??

necessary açıklamış benim yerime zor deil valla bu kadar işleme de gerek yok doğru onlu bi sayı yanlış 10 dan az olmalı 7*4=28 - 8= 0 yani 17*4=68-8=60

denklemle uğraşmayacak kadar kolay geldi cevap sırıtıyo

eee her gün notla uğraşıyom ben de işim bu

Gönderi tarihi:

Furkanın doğru bildiği soru sayısına x dersek

4x - (25 - x) = 60

şeklinde bir denklem kurar ve denklemi çözersek doğru bildiği soruların sayısını 17, yanlış bildiği soruların sayısını 8 olarak buluruz.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Furkanın doğru bildiği soru sayısına x dersek

4x - (25 - x) = 60

şeklinde bir denklem kurar ve denklemi çözersek doğru bildiği soruların sayısını 17, yanlış bildiği soruların sayısını 8 olarak buluruz.

DOĞRUSU BU TEBRİKLER!!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.