Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

A – Eİ – A – İ – AE - ? -

3 – 5 – 2 – 3 – 4 – 5 -

ALttaki diziden kopya alarak üsteki dizide "?" yerine ne gelmelidir

Gönderi tarihi:

A – Eİ – A – İ – AE - ? -

3 – 5 – 2 – 3 – 4 – 5 -

ALttaki diziden kopya alarak üsteki dizide "?" yerine ne gelmelidir

:)

:clover: İO :clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

:clover: İO :clover:

Tebikler kardeşim cevap doğru.

Fakat arkadaşlar neden çözüm yolunu yazmazsınız hiç anlıyamıyorum.Bu bölümde amaç cevabı vermek değil cevabı nasıl bulabileceğini bulmaktır.Yani zeka sorularında amaç çözüm yolunu keşfetmektir.Çözümü değil çözüm yolunu.

Gönderi tarihi:

Tebikler kardeşim cevap doğru.

Fakat arkadaşlar neden çözüm yolunu yazmazsınız hiç anlıyamıyorum.Bu bölümde amaç cevabı vermek değil cevabı nasıl bulabileceğini bulmaktır.Yani zeka sorularında amaç çözüm yolunu keşfetmektir.Çözümü değil çözüm yolunu.

Bu soruyu bir başka foruma ben sormuştum :D Güzel bir mantıktan esinlenerek oluşturduğum bir soruydu :D

Mantığını da açıklayayım hemen...

Satranç oyunundaki taşların (ŞAH taşından başlayarak ) sesli harfleri birinci dizide verilmiş, ikinci dizi ise çözüme ulaşmak için bir ipucu :) taşların içerdiği harf sayısı...

Ben soruyu cevaplarken forumda nickimi görmüşsündür diye düşünerek öyle bir cevap yazmıştım... Çözüm yolunu daha önce yazmayışımın sebebi bu arkadaşım ;)

Gönderi tarihi:

Bu sorunun sorulduğu gün, benim bu soruyu sorduğum forumdan bir soru daha sormuş necessary arkadaşımız :D

İki soruyu görünce bir de tam benim yazdığım formatta (tahribata uğramadan) sorulduğunu görünce arkadaşımıza ilk cevabı veren ben olmak istedim :)

O forumdaki lakabımda aynı belki oradan çağrışım yapar diye mantığını yazmamış sadece cevabı göndermiştim... ;)

Daha önce çözdüğüm satranç taşlarıyla ilgili bir sorudan esinlenerek hazırlamıştım :D

Orjinal link :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.