Φ gulll Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 ben yenı olduğum için (öncelıkle) merhaba arkadaşlar demek istedim , sorum şu; soruldumu bilmıyorum ya; Ayakkabıcıya bir müşteri gelir, 35YTL lik bir ayakkabı beĝenir, dükkan sahibine 50 YTL vererek ayakkabıyı satın almak istediĝini söyler. Ayakkabıcı kasasında bozuk para olmadıĝı için, yan komşusuna giderek parayı bozdurur, geri gelerek müşteriye parasını verir, ve müşteri gider. Birkaç dakika sonra yan komşu az önce aldıĝı 50 YTLnin sahte olduĝunu söyler ve ayakkabıcı mecburen ona yeni bir 50 YTL vermek zorunda kalır. Bu durumda ayakkabıcının zararı ne kadardır? Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 ben yenı olduğum için (öncelıkle) merhaba arkadaşlar demek istedim , sorum şu; soruldumu bilmıyorum ya; Ayakkabıcıya bir müşteri gelir, 35YTL lik bir ayakkabı beĝenir, dükkan sahibine 50 YTL vererek ayakkabıyı satın almak istediĝini söyler. Ayakkabıcı kasasında bozuk para olmadıĝı için, yan komşusuna giderek parayı bozdurur, geri gelerek müşteriye parasını verir, ve müşteri gider. Birkaç dakika sonra yan komşu az önce aldıĝı 50 YTLnin sahte olduĝunu söyler ve ayakkabıcı mecburen ona yeni bir 50 YTL vermek zorunda kalır. Bu durumda ayakkabıcının zararı ne kadardır? 50ytl benzerini ben sordum Alıntı
Φ destroyal Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 iyide ayakkabıcının 50 ytl zaten cebinden çıkmış peki giden ayakkabının zararı noldu? ayakkabıcıya bu ayakkabılar bedavaya mı geliyo? bana göre 50ytl+ayakkabının maaliyeti Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 iyide ayakkabıcının 50 ytl zaten cebinden çıkmış peki giden ayakkabının zararı noldu? ayakkabıcıya bu ayakkabılar bedavaya mı geliyo? bana göre 50ytl+ayakkabının maaliyeti bakınız öncelikle para bozdurulduğunda 15 para üstü veriyor ama 35 onda kalıyor yani cebinden çıkan 15 müşteriye ayakkabıyı verdi zararı 35 toplam 50 eder başka bi deyişle para bozdurma hikayesi şaşırtmak içindir. sahte para yok gibi düşün zararı 0 olur. diğer esnafa verdiği para bu 15 ve 35 tir zaten şöle diyim ya da ayakkabıcı sahte 50 verdi ama sahte olmayan 50 aldı sonra yine sahte olmayan elli verdi yani komşusundan 50 aldı 50 verdi. zarar sadece ayakkabı ve para üstü daha açık nasıl söylenir bilemiyorum Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 bakınız öncelikle para bozdurulduğunda 15 para üstü veriyor ama 35 onda kalıyor yani cebinden çıkan 15 müşteriye ayakkabıyı verdi zararı 35 toplam 50 eder başka bi deyişle para bozdurma hikayesi şaşırtmak içindir. sahte para yok gibi düşün zararı 0 olur. diğer esnafa verdiği para bu 15 ve 35 tir zaten şöle diyim ya da ayakkabıcı sahte 50 verdi ama sahte olmayan 50 aldı sonra yine sahte olmayan elli verdi yani komşusundan 50 aldı 50 verdi. zarar sadece ayakkabı ve para üstü daha açık nasıl söylenir bilemiyorum teşekkür ederim; güzel açıkladın!!!!!!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.