Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ben yenı olduğum için (öncelıkle) :sweatingbullets: merhaba arkadaşlar demek istedim :wub: , sorum şu; soruldumu bilmıyorum ya; :excl:

Ayakkabıcıya bir müşteri gelir, 35YTL lik bir ayakkabı beĝenir, dükkan sahibine 50 YTL vererek ayakkabıyı satın almak istediĝini söyler. Ayakkabıcı kasasında bozuk para olmadıĝı için, yan komşusuna giderek parayı bozdurur, geri gelerek müşteriye parasını verir, ve müşteri gider.

Birkaç dakika sonra yan komşu az önce aldıĝı 50 YTLnin sahte olduĝunu söyler ve ayakkabıcı mecburen ona yeni bir 50 YTL vermek zorunda kalır.

Bu durumda ayakkabıcının zararı ne kadardır?

Gönderi tarihi:

ben yenı olduğum için (öncelıkle) :sweatingbullets: merhaba arkadaşlar demek istedim :wub: , sorum şu; soruldumu bilmıyorum ya; :excl:

Ayakkabıcıya bir müşteri gelir, 35YTL lik bir ayakkabı beĝenir, dükkan sahibine 50 YTL vererek ayakkabıyı satın almak istediĝini söyler. Ayakkabıcı kasasında bozuk para olmadıĝı için, yan komşusuna giderek parayı bozdurur, geri gelerek müşteriye parasını verir, ve müşteri gider.

Birkaç dakika sonra yan komşu az önce aldıĝı 50 YTLnin sahte olduĝunu söyler ve ayakkabıcı mecburen ona yeni bir 50 YTL vermek zorunda kalır.

Bu durumda ayakkabıcının zararı ne kadardır?

50ytl benzerini ben sordum :)

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

iyide ayakkabıcının 50 ytl zaten cebinden çıkmış

peki giden ayakkabının zararı noldu?

ayakkabıcıya bu ayakkabılar bedavaya mı geliyo?

bana göre 50ytl+ayakkabının maaliyeti

bakınız öncelikle para bozdurulduğunda 15 para üstü veriyor ama 35 onda kalıyor yani cebinden çıkan 15

müşteriye ayakkabıyı verdi zararı 35 toplam 50 eder

başka bi deyişle para bozdurma hikayesi şaşırtmak içindir. sahte para yok gibi düşün zararı 0 olur.

diğer esnafa verdiği para bu 15 ve 35 tir zaten şöle diyim ya da ayakkabıcı sahte 50 verdi ama sahte olmayan 50 aldı sonra yine sahte olmayan elli verdi yani komşusundan 50 aldı 50 verdi. zarar sadece ayakkabı ve para üstü daha açık nasıl söylenir bilemiyorum B)

Gönderi tarihi:

bakınız öncelikle para bozdurulduğunda 15 para üstü veriyor ama 35 onda kalıyor yani cebinden çıkan 15

müşteriye ayakkabıyı verdi zararı 35 toplam 50 eder

başka bi deyişle para bozdurma hikayesi şaşırtmak içindir. sahte para yok gibi düşün zararı 0 olur.

diğer esnafa verdiği para bu 15 ve 35 tir zaten şöle diyim ya da ayakkabıcı sahte 50 verdi ama sahte olmayan 50 aldı sonra yine sahte olmayan elli verdi yani komşusundan 50 aldı 50 verdi. zarar sadece ayakkabı ve para üstü daha açık nasıl söylenir bilemiyorum B)

teşekkür ederim; güzel açıkladın!!!!!!! :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.