Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 X Y ve Z adlarındaki silahşörler üçlü bir düello yapacaklardır. Herkes sırayla tek el ateş edecek, en son bir kişi kalana kadar düello devam edecektir. Silahşörlerin isabet oranları şöyledir: X=1/1, Y=2/3 , Z=1/3. Hakemlerin kararına göre önce Z ,sonra Y, daha sonra X ateş edecektir. Siz Z'nin yerinde olsaydınız kimi vurmak isterdiniz? Tabiki neden, lütfen matematiksel açıklamayla... Alıntı
Φ feriss Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 X Y ve Z adlarındaki silahşörler üçlü bir düello yapacaklardır. Herkes sırayla tek el ateş edecek, en son bir kişi kalana kadar düello devam edecektir. Silahşörlerin isabet oranları şöyledir: X=1/1, Y=2/3 , Z=1/3. Hakemlerin kararına göre önce Z ,sonra Y, daha sonra X ateş edecektir. Siz Z'nin yerinde olsaydınız kimi vurmak isterdiniz? Tabiki neden, lütfen matematiksel açıklamayla... ben once x'i vurmak isterdim cunku onun isabet orani digerlerine gore daha fazla o kimseye ates etmeden ben onu vurmaliyimki kazanma sansim olsun mudur acaba? Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2006 maalesef..doğru değil..biraz daha matematik kullanırsak cevaplarımızda sevinirim..kolay gelsin Alıntı
Φ özkan1980 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 X Y ve Z adlarındaki silahşörler üçlü bir düello yapacaklardır. Herkes sırayla tek el ateş edecek, en son bir kişi kalana kadar düello devam edecektir. Silahşörlerin isabet oranları şöyledir: X=1/1, Y=2/3 , Z=1/3. Hakemlerin kararına göre önce Z ,sonra Y, daha sonra X ateş edecektir. Siz Z'nin yerinde olsaydınız kimi vurmak isterdiniz? Tabiki neden, lütfen matematiksel açıklamayla... bir kere bu düelloda düelloyu kazanma şansı en yüksek olan kimse x ben Z olsaydım 1/3 iasebet olranı ile Y ye ateş edip onu kendime düşman etmezdim çünkü onu vurma ihtimalim %33 civarı ve onun bana ateş edip vurma oranı %66 o yüzden X e ateş ederdim eğer vurursam zaten çok şanslıyımdır vuramazsam Y bana ateş atmeyecektir çünkü beni vurursa X in %100 lük oranıyla kendisini vuracağını bildiğinden %66 lık atış yüzdesi ile X i vurmak isteyecektir onun vurma oranı daha fazla olduğu için X vurulursa o zaman bir şansım olabilir Y nin kalan 2 atışından 1 i karavana olacağı için ayrıca benimde kalan 2 atışımdan biri hedefi vuracağından şanşım yüzde elliye çıkar eğer X vurulmaz ise beni vurmayacaktır nedeni ise ona ateş etmemiş olmam değil Y nin 2. atışının kesinlikle hedefi vuracağındandır bu yüzden benim X i vurma oranım daha düşük olduğundan Y yi vurup ona 2. şansı tanımaz bu durumdada şansım yine %50 2 atıştan birinde hedefi vurabilirim artık gerisi şansa kalmış ))) Alıntı
Φ feriss Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 bir kere bu düelloda düelloyu kazanma şansı en yüksek olan kimse x ben Z olsaydım 1/3 iasebet olranı ile Y ye ateş edip onu kendime düşman etmezdim çünkü onu vurma ihtimalim %33 civarı ve onun bana ateş edip vurma oranı %66 o yüzden X e ateş ederdim eğer vurursam zaten çok şanslıyımdır vuramazsam Y bana ateş atmeyecektir çünkü beni vurursa X in %100 lük oranıyla kendisini vuracağını bildiğinden %66 lık atış yüzdesi ile X i vurmak isteyecektir onun vurma oranı daha fazla olduğu için X vurulursa o zaman bir şansım olabilir Y nin kalan 2 atışından 1 i karavana olacağı için ayrıca benimde kalan 2 atışımdan biri hedefi vuracağından şanşım yüzde elliye çıkar eğer X vurulmaz ise beni vurmayacaktır nedeni ise ona ateş etmemiş olmam değil Y nin 2. atışının kesinlikle hedefi vuracağındandır bu yüzden benim X i vurma oranım daha düşük olduğundan Y yi vurup ona 2. şansı tanımaz bu durumdada şansım yine %50 2 atıştan birinde hedefi vurabilirim artık gerisi şansa kalmış ))) ozkan kutlarim yani bu kadar uzun cevap yazmak her kula nasip olmaz da kafami bulandirdin yaw okurken Alıntı
Φ özkan1980 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 ozkan kutlarim yani bu kadar uzun cevap yazmak her kula nasip olmaz da kafami bulandirdin yaw okurken başka türlü mantıklı bir açıklama yapamadım kusura bakma Alıntı
Φ feriss Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 iyide adi ustunde duello yaw ucuncunun ne isi var orada "DU" iki demek degilmi zaten,bence Z ciksin yaziktir gunahtir yaw,coluk cocugu guzel bi hatunu vardir ailesine bagislayin onu Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 off feriss yaktın yıktın ortalığı ehh işte başlıkta da demişim triello oldu die..naapalım boole saçma bi karşılaşma.. kız meselesiymiş meğer özkan a da teşekkürler anlatımından ötürü.. maalesef cevap doğru değil. ayrıca bazı matematiksel hesap yanlışlıkları var. z için yapabileceğiniz daha iyi şeyler olduğu kanatindeyim..biraz daha düşünelim Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Kızma ama siz diyon ben de olsam ben de x'e yönelirim ama iki tane fantazimi yazmadan edemem 1.Direk kendimi vururum (kesin çözüm ) 2.y'yi vururdum böylece y ölürse z'ye sıra asla gelemez Ne kadar geniş bir hayal dünyam var ama! Ben tam bir fantazi kızıyım!!! Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 hehehe..kendimi vururum..fani dünya ama dii mi? hadi profesor..çözsen çözsen sen halledersin bu işi..(iyi gazlarım..) hadi bklm..cvp bunlarda deil... Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gaza fazla basmayalım sonra fren patlarsa,mazallah!!! Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 ahhahaa..yok yok kıvamında bıraktım tamam..çözersin dedim ama belki de çözemezsin canım..yok yok prof u bu iş aşar.. Alıntı
Φ özkan1980 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 19 Nisan , 2006 ahhahaa..yok yok kıvamında bıraktım tamam..çözersin dedim ama belki de çözemezsin canım..yok yok prof u bu iş aşar.. eğer bu bir düello ise ve kuralları hakemler belirlediyse belkide bu bir rus ruletidir. ve herkez kendi kafasına sıkacaktır. ben ilk çekerim tetiği ve karavana sonra y çeker yine karavana sonra x kendi kaffasına dayar ve ölür sonra yine bana sıra gelir ben yine çekereim ve yine karavana çok şanslıyım, sonra y çeker tekrar ve oda ölür en sonunda tek ben kaldığımdan düelloda biter ve kazanırım cevap buda değilse ben kafama sıkıcam olucak biticek bu iş :)) Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 soruda kelime oyunu falan yok. bildiğin karşındakini öldürmeye çalışıyorusun kendine silah dayamıyorsun... Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Nisan , 2006 cevabı fener-GALATASARAY maçı sonrasında (inş şampiyonluk müjdesi ile beraber) huzurunuza sunacağım eyy cemaat.. Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2006 sizlere bir iyi bir de kötü haberim var: fener her zamanki gibi yine yendi.. neyse sorunun cevabı: Z nin karavana atması olacaktı! Gerekli işlemler yapıldığında (Z nin boş attığı varsayılarak) X=2/9, Y= 8/21, Z=25/63 yaşama oranları bulunuyor. 25/63 de Z nin elde edebileceği en yüksek yaşama şansı.. Alıntı
Φ özkan1980 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2006 sizlere bir iyi bir de kötü haberim var: fener her zamanki gibi yine yendi.. neyse sorunun cevabı: Z nin karavana atması olacaktı! Gerekli işlemler yapıldığında (Z nin boş attığı varsayılarak) X=2/9, Y= 8/21, Z=25/63 yaşama oranları bulunuyor. 25/63 de Z nin elde edebileceği en yüksek yaşama şansı.. bumudur yani cevap bu olasılıkları nasıl buldun hiç anlamadım bir yanlışlık olmasın benim verdiğim cevab bundan daha iyiydi en azından sonuçta X in her ikisinide vurma şansı var ister karavana at ister atma Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 25 Mayıs , 2006 ben olsam önce yeye ateş ederdim ve vurmak istemezdim sıra y ye gelince nasıl olsa vuramadı beni diye x e ateş edecektir vurursa sıra z de ve vurma olasılığı yüksek y vuramazsa x i nasıl olsa sıra x e geldi y yi vuracaktır . sıra tekrar z de böylece oda x e ateş eder vurur yada vurmaz o kendi bileceği iş.. yaşaması için vurması lazım Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 üçü birden hakem heyetini vurup çete oluşturmuşlar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.