Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Artık Çözüm Üretmenin Zamanıdır.


siosteran

Önerilen İletiler

Değerli Arkadaşlar,

 

Halka laiklik dayatması yapmak(bilincini aşılamak da diyebilirsiniz),Cumhuriyet döneminde çok sancılı olmuştu.Ancak o zamanın şartlarında aydınlanma için devrimlerin yapılması gerekliydi.Bunun sebebi,Türklerin Anadoluda 11.yüzyıldan beri sofuluğu yaşam tarzı olarak benimsemesi ve Cumhuriyet döneminde yapılan reformlara birden adapte olamamasıydı.1923-1946 dönemi gerçekten Türkiye Cumhuriyetinin en parlak dönemiydi.Dışa bağımlı olmadan kendi yağımızla kavrulabiliyorduk.1850’den itibaren bir İngiliz bankasından alınan borçları o yıllarda kapatmıştık.İmam-hatip okullarının sayısı da yeterli düzeydeydi.Köy enstitülerini komunizm gelecek korkusuyla kapattık. Ancak 1946’da çok partili rejime geçilmesiyle birlikte Amerikan yardımları da almaya başladık.İmam-hatip okulları 1946 öncesinin 4 katına çıktı.Siyasal ve sosyal alanda dış güçlerin tesiriyle kamplaşmalar oldu.Çatışmalar ve darbeler yaşandı.Her askeri darbe ülkemizin geri gitmesine sebep oldu.Sonuç olarak eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini koruyamadık.1950 yıllarından başlayarak büyük şehirlerimize iş bulmak ve çocuk okutmak ümitleriyle göçler oldu.Gelip geçen hükümetler kentlerin varoşlarına yerleşen insanları kullanıp iktidara gelmeyi bildi.Ancak parti programları belli bir temele sahip olmadığı için gerek kentli,gerek köylü insanlarımız cahil kaldılar.

Dış tehditlerin yeterince artmış olduğu bu ortamda,Atatürk İlke ve İnkilaplarının tekrar hatırlatılması ve hayata geçirilmesi zorunludur,yapılması zordur,ancak imkansız değildir.

Öncelikle şunu belirteyim,bu dünyada giyim kuşamına göre insana değer verilmektedir.Bunu kimse değiştiremez.İnsanın inancı içindedir,inancını dış çevreye yansıtmak zorunda değildir.Değiştirelecek yasalarla özel sektör ve kamu alanında inancı gereği bazı kadınların başını kapatmasını serbest bırakacaksınız.Erkekler her gün sakal ve bıyık kesecekler ve modern görünecekler.

Dikkat ediyorum da bütün problem,kadınlara odaklı görünüyor.Öncelikle kadınların iyi bir eğitim alarak sosyal çevrede türbanın ve başörtüsünün gereksiz olduğunu zamanla anlaması gerekiyor.Erkekler,kendini bir şekilde iyi-kötü kurtarıyorlar,çevreye daha iyi uyum sağlayabiliyorlar.

O halde imam hatip okullarına neden bayan öğrenci alınıyor?Alınmış olsa bile bu insanlar neden mesleğinde ilerleyemiyor?Diğer meslek okullarında da aynı sorunlar sözkonusu…(Bana kalırsa imam-hatip okullarının adı değişmeli,okullara atanacak yöneticiler Atatürk İlke ve İnkilaplarını benimsemiş olmalıdır.Halihazırda Anadolu’nun bazı şehirlerinde bu tarzda imam-hatip okullarımız vardır ve başörtülü bayan öğrencisi de yoktur.)

Neden çocuklar aileleri tarafından Kuran kursları yerine ilkokullara gönderilmiyor?Neden etrafımdaki çoğunlukla başı örtülü yaşlı bayanlar bir kamu kuruluşunda zor durumda “Biz Cahiliz” demek ihtiyacını hissediyorlar?Bu gibi önemli sorular çoğaltılabilir.

Çözüm,turban dahil hemen her konuda ailelerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi olmalı.Aileler de çocuklarını aldıkları eğitimle turbanı takma konusunda zorlamamalılar.Bu konuda sosyal eğitim uzmanlarına ve öğretmenlere büyük görevler düşüyor.

İnsanlar,birbirlerini örnek alarak ve rekabet ederek kendilerini geliştirirler.

Türkler zekidir,ama çalışırlarsa daha da zeki olurlar.

 

İŞİN BAŞI EĞİTİM

 

Saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgili siosteran :clover:

 

yazını okudum ve doğru tespitlerin için teşekkür ederim... umarım bu geciken eğitimi bir an önce gerçekleştirbiliriz, ancak arada bir nesil kaybolup gidiyor bu konuda müteessirim...

 

Atatürk bu ülkeye boşuna gelmedi Yüce Allah bu milletin kurtuluşunu dilemesiydi onu göndermezdi... kendi sözlerinde dediği gibi "benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır" o toprak olmuştur ama fikirleri ve ileri görüşleriyle bugünde bize yol göstermeye devam ediyor, onu yeniden ve doğru anlamaya başlamalıyız.........

 

istiklal marşını okuduğumda bugün daha çok heyecanlanıyorum...

gençliğe hitabeyi okuduğumda gerçekleri daha iyi görüyorum...

 

selamlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.