Φ Ulaş_82 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2011 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2011 Herkese merhaba. Ben sitenin en yeni üyesiyim sanırım. Paldır küldür bir giriş yapmak istemezdim aslında ama. Acilen cevabını aradığım sorularım var başlığımla ilgili. Ben İstanbul Ünv. İletişim Fak. Gazetecilik bölümünden mezun oldum. Şu anda da Akdeniz Ünv. İletişim Fak. Halkla İlişkiler bölümünde yüksek lisans yapıyorum. Yaza bitirebilmeyi umut ediyorum. Benim derdim Amerika'ya gitmek. Aslında eğitim amaçlı olmasını çok istiyorum. Sinema üzerine doktora yapmak istiyorum, ama lisans sürecinde maalesef pek başarılı bir öğrenci değildim. Zaten eşeği bağlasan geçer dedikleri iletişim fakültesini 5 yılda bitirdim. Yani şu aşamada burs alarak eğitim görmek gibi şansım yok. Zaten yabacı öğrenciler için de oldukça sınırlıymış sanırım bursolanakları. Ben diyorum ki kaybedecek bir şeyim yok. Gözümü karartıp gideyim. İş bulayım. (Tabii önce buradan referanslar ayarlamaya çalışayım) Para kazanıp daha uygun koşullarda doktora yapmanın koşullarını araştırayım. Bu noktada soracaklarım şunlar: -- Öncelikle gidebilme adına şansım nedir? - Orada kazanacağım parayla yaşamımı idame ettirip bir süre sonra (birkaç yıl da olabilir) eğitimime devam edebilir miyim? Yoksa sittiin sene pompacılık, pizzacılık yapma ihtimali daha mı güçlü şartlar düşünüldüğünde? - Yeşil kart başvurusuyla mı gitmem gerekiyor? - Türk dernekleriyle bağlantıya geçmenin bir faydası olur mu? Eğer oluyorsa onlarla nasıl bağlantı kurabilirim? - Gitme aşamasına geldiğimde toplamda ne kadar harcama yapmam gerekir? - ve son olarak da bugün girişimlere başlarsam oraya gitmem kaç aylık bir süreçte gerçekleşir? İlgilenenlere -sadece okuyanlara bile- şimdiden teşekkürlerimi sunarım. Tekrar görüşmek üzere. Alıntı
Φ Ulaş_82 Gönderi tarihi: 25 Mart , 2011 Yazar Gönderi tarihi: 25 Mart , 2011 Keşke sadece okuyanlara teşekkür etmeseydim,çünkü bu sayede herkes sadece okumuş Bilgisi olan, özellikle tavsiyesi olan, "şöyle yap, böyle yapma" diyenlerin cevaplarını bekliyorum 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.