Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Saat kulesinin çanı her saat başı, o an saat kaçsa o sayı kadar, ayrıca her 15 dakikada da bir kez çalmaktadır. Bulunduğu yerde saat olmayan ve saat

kulesini de göremeyen bir kişi, ilk duyduğu çan sesi bir kez çalmışsa, o an

kesin olarak saatın kaç olduğunu bilebilmesi için en fazla kaç defa daha çan sesi duyması gerekir?...

Gönderi tarihi:

cevap beni pek kesmedi. velevki saat 3 ü 30 geçiyor...o zmn da mı 4 kere duyması 3:30 olduunu nalamasına yetecek? hiç sanmıorum

Cevap 4 arkadaşım.Soruyu anlamamışsın sanırım.Farzedelim bak;3.30 tek çan,3.45 tek çan,4.00 dört çan ve buradan hareketle 2 yada yoruma göre 3 B) defada saat bulunuyor.Soruda ''en fazla kaç defa daha çan sesi duyması gerekir'' diye soruyor,sevgiler..

Gönderi tarihi:

Cevap 4 arkadaşım.Soruyu anlamamışsın sanırım.Farzedelim bak;3.30 tek çan,3.45 tek çan,4.00 dört çan ve buradan hareketle 2 yada yoruma göre 3 B) defada saat bulunuyor.Soruda ''en fazla kaç defa daha çan sesi duyması gerekir'' diye soruyor,sevgiler..

bence cevap 4 ten az olmalıdır eğer saat 1 olsaydı ve her 15 dakika için bir kere çan çalmış olacaksa tam saatlerde de en az saatin sayısından bir fazla çalması gerekirdi yani saat 1 bir defa artı 15 dakikalık süre için 1 kere toplam 2 kez çalmalı

o zaman saat tam bir sayı olamaz

buda çeyrek geçe, yarım yada çeyrek kala olabilir bu şekilde düşünürsen en fazla 3 kez çalması gerekir

Gönderi tarihi:

bence cevap 4 ten az olmalıdır eğer saat 1 olsaydı ve her 15 dakika için bir kere çan çalmış olacaksa tam saatlerde de en az saatin sayısından bir fazla çalması gerekirdi yani saat 1 bir defa artı 15 dakikalık süre için 1 kere toplam 2 kez çalmalı

o zaman saat tam bir sayı olamaz

buda çeyrek geçe, yarım yada çeyrek kala olabilir bu şekilde düşünürsen en fazla 3 kez çalması gerekir

yada ilk verilen cevapta olduğu gibi düşünürsek yani tam saatlere art 1 eklemessek bana sonradan yanlış yaptım gibi geldi

şöylede olabilir saatin 1 kez çalması onun 1 olduğunu göstermez çeyrekli saatlerden biriside olabilir

eğer saat 12:15 te 1 kez çalmışsa saatin kaç olduğunu öğrenebilmezi için

12.30

12:45

1:00

1:15

1:30

1:45

2:00

en az 7 kere çaldıktan sonra anlayabilir

bu daha mantıklı gibi

Gönderi tarihi:

yada ilk verilen cevapta olduğu gibi düşünürsek yani tam saatlere art 1 eklemessek bana sonradan yanlış yaptım gibi geldi

şöylede olabilir saatin 1 kez çalması onun 1 olduğunu göstermez çeyrekli saatlerden biriside olabilir

12.30

bu daha mantıklı gibi

pordon en fazla diye yazacaktım

kusura bakmayın

• 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

SAAT KAÇSA ONA KADAR DUYMASI GEREKİR ÇOK TÜRLÜ VE ÇELİŞKİLİ BİR SORU BU BENCE MANTIKSIZ

SAAT 00:00 DA KAÇKERE ÇALIYOR BU SAAT DENEN MERET

12 KERE ÇALIYORSA 11 KERE DAHA DUYMASI GEREKİR TABİİ SAAT 00:00 OLDUYSA

ÇELİŞKİLİ

Gönderi tarihi:

12.30

aynen katılıyorum özkan ın cavabına

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

12.30

bu daha mantıklı gibi

özkan doğru söylüyo katılıyorum :cat:

Gönderi tarihi:

SAAT KAÇSA ONA KADAR DUYMASI GEREKİR ÇOK TÜRLÜ VE ÇELİŞKİLİ BİR SORU BU BENCE MANTIKSIZ

SAAT 00:00 DA KAÇKERE ÇALIYOR BU SAAT DENEN MERET

12 KERE ÇALIYORSA 11 KERE DAHA DUYMASI GEREKİR TABİİ SAAT 00:00 OLDUYSA

ÇELİŞKİLİ

saat kulesinin çanı diyo elektronik saat değildi 24 saat olsun dolayısı ile saat 00:00 diye bişey olmaz 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 sonra tekrar 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12 bu kadar basit :P:D

cevabı 7 olduğunda ısrar ediyorum... destekleyen arkadaşlara teşekkürler ...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.