Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2005 19 yıl Türkiye ne zaman iyiye gitse hemen birileri çıkıp önümüzü terörle kesmeye çalışıyor ama ülkede krizler oldumu terör oratada yok.. daha 17.07 2005 cumartesi kuşadasında patlatılan bomba tamamen şahlanan turizmimizi baltalamak içindi... inayorum ki Türkiye Cumhuriyeti bu paçaçullara papuç bırakmayacak kadar güçlüdür.. Gerek devleti gerek ordusu gereksede milletiyle NE MUTLU TÜRKÜMDİYENE
Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2005 19 yıl Hasan17 arkadas, böyle durumlarda biraz daha ici dolu, yorum getirici yazilar daha iyi olur kanisindayim. Her vahim olay sonunda politikacilar gibi anmayi, iste ordumuz devletimiz güclüdür, her seyin üstesinden geliriz gibi taziyelerle degil de, biraz daha tepkili, canli yorumlar bekleriz. Biz ne yapiyoruz? Bizler böyle durumlar karsisinda neler yapmaliyiz? Bu olaylar neden olabilir? Neyin icine sürüklenmek istiyoruz? Güvenip te oy verdigimiz hükümetler dogru isler yapiyorlar mi? Memleketi bu günlere getiren basiretsiz hükümetleri secip oylariyla basimiza oturtan ailelerimiz ve büyüklerimizle tartisiyor muyuz? Buna benzer bir cok dogru sorular sorulabilir, bunlar üzerine düsünce alisverisi yapilabilir ancak. sevgiler.
Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2005 19 yıl Yazar Hasan17 arkadas, böyle durumlarda biraz daha ici dolu, yorum getirici yazilar daha iyi olur kanisindayim. Her vahim olay sonunda politikacilar gibi anmayi, iste ordumuz devletimiz güclüdür, her seyin üstesinden geliriz gibi taziyelerle degil de, biraz daha tepkili, canli yorumlar bekleriz. Biz ne yapiyoruz? Bizler böyle durumlar karsisinda neler yapmaliyiz? Bu olaylar neden olabilir? Neyin icine sürüklenmek istiyoruz? Güvenip te oy verdigimiz hükümetler dogru isler yapiyorlar mi? Memleketi bu günlere getiren basiretsiz hükümetleri secip oylariyla basimiza oturtan ailelerimiz ve büyüklerimizle tartisiyor muyuz? Buna benzer bir cok dogru sorular sorulabilir, bunlar üzerine düsünce alisverisi yapilabilir ancak. sevgiler. 7071[/snapback] Bu konuyu ele almamdaki başlıca neden Türkiyenin iyi günlerinde bu terör belasının başımıza musallat olması ve iyiye giden turizmizi baltalamaya çalışmasıdır...
Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2005 19 yıl SEVGILI ARKADASIM, KONU TURIZM FILAN DEGIL. TÜRKIYE BALTALANIYOR. DÜNYA NE HALE GELDI GÖRÜYORSUNUZ... HEM DE ADIM ADIM. INGILTERE DEKI BOMBA VE IRAKTAKI CANLI BOMBALARIN HEPSI ÜLKEMIZI COK YAKINDAN ILGILENDIRIYOR. BUNLARIN, SOSYAL VE POLITIK NDENLERINI ARASTIRALIM DEMEK ISTIYORUM.
Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2005 19 yıl TERÖR:"Akildisiligin ve Kendini Feda Ahlakinin": EN ILKEL, EN ********** ve EN **** SONUCUDUR... "Akil, Mantik ve Bilim" disi her " INANÇ ", Eninde Sonunda: Silaha Sarilmak Zorunda Kalmaya Mahkum, Bir Bas Belasidir.Bir teori, amaç edindigini iddia ettigi seylerin tam tersinden baska hiçbir sey gerçeklestiremiyor, ama savunuculari hala ona bagli kalabiliyorsa; emin olabilirsiniz ki; karsinizdaki sey, bir kanaat veya bir "ideal" degil, bir AKILDISILIKDIR..." Inanç ile Akil " arasindaki tercih; Ölüm veya Yasam- Özgürlük veya Kölelik- Ilerleme veya Duragan ilkellik arasindaki tercihdir. Bu anlam da akildisiligin devam etmesi, fiziki sebeplerden degil, psikolojik sebeplerdendir. Çünkü, hiçbir " Benlik duygusu ve Kisilik degeri " gelistiremeyenlere : " Kendini feda" küçültücü gelmez. Neyi " Feda Etmeleri " gerektigini bilemeyenler: Entellektüel bütünlük, Gerçek sevgisi, Kisisel olarak seçilmis degerler ve Rasyonel fikirler gibi seylerden bile haberdar olamayanlardir... Bu yüzden" Rasyonel-Egoizm" diye birsey duyduklarinda: Akillarina ilk gelen imaj, aciktiklarinda kendi " kabiledasini" yiyen bir yamyam olacaktir....Bu neden le akildisi ahlak: insana, akla; yeryüzünde elde edilebilecek insani mutluluk ve basarilarin her sekline ve hayata karsi, derin bir nefretin ifadesidir... " Ya Kendini-Ya da Baskasini Feda " yi Seçenler: Akildisi Psikopatlardir. "Hem kendini, Hem de Baskasini Feda" yi seçen teröristler ise: Akildisiligin en ilkel, en **********, en tehlikeli ve en **** sonucudurlar...Dünyamizi yikan tüm felaketler: "A=A'dir" gerçeginden kaçinmamizin sonucudur.Içimizde var olan ve yüzlesmekden korktugumuz bütün gizli kötülük de: "A=A'dir" kavramindan kaçinmaya çalismamizin sonucudur. Bize ondan kaçinmayi ögretenlerin amaci: Insan'in INSAN oldugunu bize unutturmaktir...oysa her an ve her konu da temel ahlaki seçimimiz su olmalidir: A mi, yoksa A degil mi; Kimlik mi, yoksa SIFIR'mi?... Çünkü mantik disini kendi standart degerimiz; imkansiz olani kendi " iyi eylem " kavramimiz haline getirirsek: Hak etmedigimiz " ödüllerin- servetlerin- sevgilerin " pesine düser, sebep-sonuç iliskisinde bir gedik arar, kendi kaprisimize göre A olmakdan çikacak bir A arariz.... Var olmanin karsitini tercih: Hayatin bir çaresizlik oldugunu, mutlulugun insan için mümkün olmadigini haykirarak AGLAMAKTIR....Çünkü, A'nin yine de A olarak kalacagi gerçeginden kimse kurtulamaz...Insan aklini, bebek akli düzeyinde durduran, " A'nin A oldugu ", gerçekliginin GERÇEK oldugunu kavramamis olan birisi: VAHSI'dir...." insan-alti " bir mahluktur...... Yüzyillar boyunca ahlak savasi hep, hayatimizin: " Tanri'ya " ya da " Komsularimiza " ait oldugunu söyleyenler arasinda yer aldi... Oysa, kendimizi: " ne cennetteki hayaletler ne de, dünyadaki beceriksizler " için feda etmek zorunda degiliz.... Çünkü bu hayat BIZIM ve en iyisi de onu YASAMAK..
Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 19 yıl Yazar SEVGILI ARKADASIM, KONU TURIZM FILAN DEGIL. TÜRKIYE BALTALANIYOR. DÜNYA NE HALE GELDI GÖRÜYORSUNUZ... HEM DE ADIM ADIM. INGILTERE DEKI BOMBA VE IRAKTAKI CANLI BOMBALARIN HEPSI ÜLKEMIZI COK YAKINDAN ILGILENDIRIYOR. BUNLARIN, SOSYAL VE POLITIK NDENLERINI ARASTIRALIM DEMEK ISTIYORUM. 7129[/snapback] Burda benim vurgulamak istediğim iyi bir çıkış yakalyan turizmimizin baltalanması turizmimize saldırı yapılmasının nedeni birilerine batmasıdır.... Bugün turizmimize yapılan saldırı yarın bizim diğer kaynaklarımızada yapılabilir.. Burda sadece turizm değil
Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 19 yıl SEVGILI ARKADASIM, KONU TURIZM FILAN DEGIL. TÜRKIYE BALTALANIYOR. DÜNYA NE HALE GELDI GÖRÜYORSUNUZ... HEM DE ADIM ADIM. INGILTERE DEKI BOMBA VE IRAKTAKI CANLI BOMBALARIN HEPSI ÜLKEMIZI COK YAKINDAN ILGILENDIRIYOR. BUNLARIN, SOSYAL VE POLITIK NDENLERINI ARASTIRALIM DEMEK ISTIYORUM. 7129[/snapback] Burda benim vurgulamak istediğim iyi bir çıkış yakalyan turizmimizin baltalanması turizmimize saldırı yapılmasının nedeni birilerine batmasıdır.... Bugün turizmimize yapılan saldırı yarın bizim diğer kaynaklarımızada yapılabilir.. Burda sadece turizm değil 7158[/snapback] SÖYLEMEK ISTEDIGIM DE BUYDU. ÜLKE ATES CEMBERINDE. AMA BU DURUMDAN ÜLKEYI HIC BIR ZAMAN MILLIYETCI AKIMLAR KURTARAMAZ, AKSINE BATIRIR DEMEK ISTIYORUM. GLOBAL DÜNYADA SAGDUYULU AKILLI DEMOKRAT VE CESARETLI ADIMLAR ATILMALI. EN SONUNDA DISIMIZLE TIRNAGIMIZLA SAVASIRIZ EDEBIYATI BITTI. ÜLKELER EMPERYALLERI IC ICE GIRMIS DURUMDA. KIMSE CIKARLARINI MILLIYETCI GURUPLARA YEM YAPMAK ISTEMEZ. UNUTMAYALIM KI KURTULUS SAVASI BIR KEZ YAPILIR. EGER ELINIZDEKINI KORYAMAZSANIZ, IKINCI KURTULUS SAVASI BOSUNADIR? cok dikkat edilmesi gerek bu konuda...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.