Φ hasan17 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2005 İslam dini akıl ve vicdan dinidir. İnsan, aklı ile dinin bildirdiği gerçekleri görür ve vicdanını kullanarak gördüklerinden sonuç çıkarır. Örneğin akıl ve vicdan sahibi bir insan kendisine hiçbir bilgi verilmese bile evrendeki herhangi bir varlığın özelliklerini incelediğinde bunun üstün bir Akıl, İlim ve Güç sahibi tarafından yaratıldığını anlar. Veya dünyada yaşamın meydana gelebilmesi için gereken binlerce koşuldan sadece birkaçını görmesi bile, dünyanın insanların yaşayabilmeleri için özel olarak yaratılmış bir gezegen olduğunu anlaması için yeterlidir. Akıl ve vicdan sahibi bu insan, dünyanın tesadüfen oluştuğu gibi bir iddianın saçmalığını ise kolaylıkla anlar. Kısacası aklını ve vicdanını kullanarak düşünen her insan Allah'ın varlığının delillerini tüm açıklığı ile görebilir. Bu insanlardan bir ayette şu şekilde bahsedilir: Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek yücesin, bizi ateşin azabından koru."(Al-i İmran Suresi, 191) Bu nedenle Allah, Kuran'da insanları çevrelerindeki yaratılış delillerini düşünmeye ve incelemeye çağırır. Tüm evrende var olan sistemleri, canlı ve cansız varlıkları inceleyen, gördükleri üzerinde düşünen ve araştıran her insan Allah'ın üstün aklını, ilmini ve sonsuz gücünü tanımaya başlayacaktır. Allah'ın insanları, üzerinde düşünmeye çağırdığı konulardan bazıları ayetlerde şöyle bildirilmektedir: Düşünen, akıl ve vicdan sahibi her insan için evrende, üstün bir Yaratıcı olan Allah'ın varlığının delilleri açıkça görülmektedir. Üzerlerindeki göğe bakmıyorlar mı? Biz, onu nasıl bina ettik ve onu nasıl süsledik? Onun hiçbir çatlağı yok. Yeri de (nasıl) döşeyip-yaydık? Onda sarsılmaz dağlar bıraktık ve onda 'göz alıcı ve iç açıcı' her çiftten (nice bitkiler) bitirdik. (Bunlar,) 'İçten Allah'a yönelen' her kul için 'hikmetle bakan bir iç göz' ve bir zikirdir. Ve gökten mübarek (bereket ve rahmet yüklü) su indirdik; böylece onunla bahçeler ve biçilecek taneler bitirdik. Ve birbiri üstüne dizilmiş tomurcuk yüklü yüksek hurma ağaçları da. (Kaf Suresi, 6-10) O, biri diğeriyle 'tam bir uyum' (mutabakat) içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman (olan Allah)ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' (tefavüt) göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? (Mülk Suresi, 3) İnsan bir baksın, hangi şeyden yaratıldı? (Tarık Suresi, 5) Bakmıyorlar mı o deveye; nasıl yaratıldı? Göğe, nasıl yükseltildi? Dağlara; nasıl oturtulup-kuruldu? Yere; nasıl yayılıp-döşendi? (Gaşiye Suresi, 17-20) Yukarıdaki ayetlerde de görüldüğü gibi Allah insanları, gökyüzü, yağmur, bitkiler, hayvanlar, doğum, coğrafi özellikler gibi konularda araştırma ve inceleme yapmaya çağırmaktadır. Tüm bu varlıkları incelemenin ve araştırmanın yolu ise başta da belirttiğimiz gibi bilimdir. Bilimsel araştırmalar sonucunda elde edilen bilgiler insanlara yaratılışın sırlarını, Allah'ın sonsuz ilmini, aklını ve gücünü tanıtır. Ve tarih boyunca insanlığa büyük hizmetler veren bilim adamlarının önemli bir bölümünün Allah'a inanan dindar kimseler olmasının nedeni de budur; bilimin Allah'ın kudretini takdir edebilmenin bir yolu olması... O, göklerin ve yerin Yaratıcısı'dır... (Şura Suresi, 11) Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2005 BILIM; ISLAM VEYA BASKA BIR DIN ILE ASLA UGRASMAZKEN, INANCLI ARKADASLARIN HALA BILIM ILE DIN ILISKILERINI KENDI KENDILERINE KURCALAMALARI ILGINC DOGRUSU. YILLARDIR BILIM-TEKNIKLE ILGILI OKUDUGUM HIC BIR BILIMSEL YAZIDA, DINLERE KARSI BIR TAVIR, BIR DÜSMANLIK GÖRMEDIM. BILIM HER ALANDA KENDI YOLUNDA SAKIN SAKIN ILERLERKEN, DINSEL YAYINLAR DA HA BIRE BILIMIN TAKIPCISI OLMUSLAR, HER BULUSA, HER ILERLEMEYE; HER DÖNEM, BIR GEREKCE UYDURMA CABASINDADIRLAR. BU CABANIN NEDENINI BEN SÖYLEMEYECEGIM. SAG DUYULU ARKADASLAR YANITI BILIYORLARDIR UMARIM Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2005 arkadaş gerçekten net bir cevap vermiş dinimiz islam araştırmayı emreder düşünmeden araştırmadan kimse inanmaz. verdiği ayetlerde çok güzel insanları araştırmaya sevk etmektedir teşeşekürler. bende bilim teknik okudum ama senin gibi dine saldıran yazılarda hiç görmedim. bilim tekniğin alanı din değildir araştırılmış şeyleri gözler önüne serer ben bundan tanrıyı çıkartırım sen ise hiç bir şey çıkartmassın. nasıl olsada tanrıyı red edici birşeyler bulabilirim diye düşünüyorsun madem objektifsin bunuda düşünme bundan bu sonucu çıkaranlarla uğraşma sanane sen kendi araştırmalarını yap. Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2005 BILIM; ISLAM VEYA BASKA BIR DIN ILE ASLA UGRASMAZKEN, INANCLI ARKADASLARIN HALA BILIM ILE DIN ILISKILERINI KENDI KENDILERINE KURCALAMALARI ILGINC DOGRUSU. YILLARDIR BILIM-TEKNIKLE ILGILI OKUDUGUM HIC BIR BILIMSEL YAZIDA, DINLERE KARSI BIR TAVIR, BIR DÜSMANLIK GÖRMEDIM. BILIM HER ALANDA KENDI YOLUNDA SAKIN SAKIN ILERLERKEN, DINSEL YAYINLAR DA HA BIRE BILIMIN TAKIPCISI OLMUSLAR, HER BULUSA, HER ILERLEMEYE; HER DÖNEM, BIR GEREKCE UYDURMA CABASINDADIRLAR. BU CABANIN NEDENINI BEN SÖYLEMEYECEGIM. SAG DUYULU ARKADASLAR YANITI BILIYORLARDIR UMARIM 7080[/snapback] Bizler bilim kelimesi altında evrim teorilerini dinsizlik yapmaya veya ALLAHIN olmadığına inandırmaya uğraşırken çok gördük.. Bu normalken İslamın gerçek bilme verdiği değeri anlatmak anormalmidir sizce Sizler dini bilmin önöünde hep bir köstek olarak görmüşsünüüz ve buna inarak çok yanılmışşınız ben size Kuran da ayetlerle İslam dinin bilme verdiği değeri açıklamak için bu konuyu forma taşıdım...ayrıca chormakey arkadaşımıza çok teşekkür ederim bana vermiş olduğu destekten dolayı Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 BILIM; ISLAM VEYA BASKA BIR DIN ILE ASLA UGRASMAZKEN, INANCLI ARKADASLARIN HALA BILIM ILE DIN ILISKILERINI KENDI KENDILERINE KURCALAMALARI ILGINC DOGRUSU. YILLARDIR BILIM-TEKNIKLE ILGILI OKUDUGUM HIC BIR BILIMSEL YAZIDA, DINLERE KARSI BIR TAVIR, BIR DÜSMANLIK GÖRMEDIM. BILIM HER ALANDA KENDI YOLUNDA SAKIN SAKIN ILERLERKEN, DINSEL YAYINLAR DA HA BIRE BILIMIN TAKIPCISI OLMUSLAR, HER BULUSA, HER ILERLEMEYE; HER DÖNEM, BIR GEREKCE UYDURMA CABASINDADIRLAR. BU CABANIN NEDENINI BEN SÖYLEMEYECEGIM. SAG DUYULU ARKADASLAR YANITI BILIYORLARDIR UMARIM 7080[/snapback] Bizler bilim kelimesi altında evrim teorilerini dinsizlik yapmaya veya ALLAHIN olmadığına inandırmaya uğraşırken çok gördük.. Bu normalken İslamın gerçek bilme verdiği değeri anlatmak anormalmidir sizce Sizler dini bilmin önöünde hep bir köstek olarak görmüşsünüüz ve buna inarak çok yanılmışşınız ben size Kuran da ayetlerle İslam dinin bilme verdiği değeri açıklamak için bu konuyu forma taşıdım...ayrıca chormakey arkadaşımıza çok teşekkür ederim bana vermiş olduğu destekten dolayı 7102[/snapback] HEP DUYGUSAL YORUMLAR. OSMANLI HILAFET DÖNEMINDE RESIM YAPAN SANATCILARIN GÖZLERINE KIZGIN MIL CEKILIRKEN, ITALYA DAN RESSAM GETIREN PADISAHLAR UTANSIN! KANAT YAPIP, BEYAZIT KULESINDEN HALICI UCARAK GECEN CELEBI AHMET´I KATLEDEN HILAFET UTANSIN! DÜNYA HARITASINI NASIL CIZDI DIYE ANLAM VEREMYEN PIRI REISIN 82 YASINDA IDAM EDIP, MEZAR TASINA "ALLAH AFFETSIN" DIYE YAZAN OSMANLI UTANSIN! DAHA BELGE MI ARIYORSUNUZ???? BINLERCE BILIM INSANININ, SANATCININ CANINA OKUDU DIN BU GÜNE KADAR!!!! KURAN NASIL BIR BILIM VE AKLIN YANINDADIR KIMSE ACIKLAYAMAMISTIR 1400 YILDAN BU YANA! SIZ MI ACIKLAYACAKSINIZ! ARAP ÜLKELERININ DURUMUNA BAKIN! BASKA BIR ÖRNEK VAR MI SU DÜNYADA??? NASIL BIR BILIM ÖNERDI DIN SU GÜNE DEK SIZLERE? GAVUR ICADI MIKROFONLARI KULLANIP, EZAN OKUMAK AYAKLARINA SABAHIN KÖRÜNDE YEDI MAHALLEYI RAHATSIZ EDERKEN HANGI BILIMDEN YARDIM GÖRDÜGÜNÜZÜ LÜTFEN ITIRAF EDIN ARTIK.. Alıntı
Φ www.mymmoon.com Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2005 KURAN NASIL BIR BILIM VE AKLIN YANINDADIR KIMSE ACIKLAYAMAMISTIR 1400 YILDAN BU YANA!SIZ MI ACIKLAYACAKSINIZ! ARAP ÜLKELERININ DURUMUNA BAKIN! BASKA BIR ÖRNEK VAR MI SU DÜNYADA??? NASIL BIR BILIM ÖNERDI DIN SU GÜNE DEK SIZLERE? GAVUR ICADI MIKROFONLARI KULLANIP, EZAN OKUMAK AYAKLARINA SABAHIN KÖRÜNDE YEDI MAHALLEYI RAHATSIZ EDERKEN HANGI BILIMDEN YARDIM GÖRDÜGÜNÜZÜ LÜTFEN ITIRAF EDIN ARTIK.. 7175[/snapback] Arkadasim bagnaz dusuncelerinden hosgoruzsuz tav1rlarindan ve bilip bilmedigin her konuda ona buna satasmandan dolayi seni KINIYORUM . Alinti yaptigim seyle ilgili ise yorum yapmama gerek bile yok EZANdan rahatsiz olan bir ateist ilk defa taniyorum Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 sen bu yazınla resmen bizim iniçlarımıza hakaret etmişndir. olabilir inmaya bilirsin ama biraz saygı... sen hep osmanlının çöküş dönemlerini ele almışın bunlar t.m geri kafalıktı ama HİÇ fatih,kanuni zamanında hiç bahsetmemişin ozaman ki dünyada en ileri medeniyet kimdi OS.İM. Birazda ABBASİLER dönemin i incele Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 KURAN NASIL BIR BILIM VE AKLIN YANINDADIR KIMSE ACIKLAYAMAMISTIR 1400 YILDAN BU YANA!SIZ MI ACIKLAYACAKSINIZ! ARAP ÜLKELERININ DURUMUNA BAKIN! BASKA BIR ÖRNEK VAR MI SU DÜNYADA??? NASIL BIR BILIM ÖNERDI DIN SU GÜNE DEK SIZLERE? GAVUR ICADI MIKROFONLARI KULLANIP, EZAN OKUMAK AYAKLARINA SABAHIN KÖRÜNDE YEDI MAHALLEYI RAHATSIZ EDERKEN HANGI BILIMDEN YARDIM GÖRDÜGÜNÜZÜ LÜTFEN ITIRAF EDIN ARTIK.. 7175[/snapback] Arkadasim bagnaz dusuncelerinden hosgoruzsuz tav1rlarindan ve bilip bilmedigin her konuda ona buna satasmandan dolayi seni KINIYORUM . Alinti yaptigim seyle ilgili ise yorum yapmama gerek bile yok EZANdan rahatsiz olan bir ateist ilk defa taniyorum 7187[/snapback] fORUMDA COK SEY KACIRDIGINIZ ICIN BÖYLE DÜSÜNEBILIRSINIZ BEN GÜNLERDI HIC BIR SORUMA YANIT ALAMADIGIM GIBI SÜREKLI ELESTIRILDIGIM ICIN BIRAZ DA HOSGÖRÜSÜZLÜGÜ ÖGRENDIM BAZI ARKADASLARDAN BIRAZ GEZINTI YAPSANIZ IYI OLUR ÖNCEKI KONULAR ARASINDA... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2005 sen iSLAM LA BİLMİ bağdaştıramıyorsan demekki birşeyleri iyi okuyup anlayamıyorsun demektir.... Sen hiç eline Kuranı kerimi alıp okumayı denedin mi, Şuan Arapları hali içler acısı olabilir buda İslamdaki bilmi iyi anlayamadıkları içindir.... senin bundan farkın yok............ Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 BİLİM İNSANI ALLAH A GÖTÜRÜR... İslam bilginlerinin İnsanlığa kazandırdıklarını kimse inkar edemez... Bu cahilliği gösterir... Avrupa rönesans döneminde sadece antikçağ eserleri ile değil İslam bilginlerinin bilimsel çalışmalarıyla, eserleriyle gelişmiştir... Bize sundukları her şeyi zaten bizden aldılar... Bazıları dayanağı olmadan konuşuyor... Benim dayanağım tarih... Araştırın... Her kesimden insanlarla konuşun... Bazı yobazca şeyleri(Onların da doğruluğu kesin değil) öne sürüp durmakla haklı çıkılmaz... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2005 evet; haklisiniz ama alacaginiz yok ZURNANIN O MESHUR DELIGI ISTE TAM SÖYLEDIGINIZ NOKTADA SAKLI. DAYANDIGINIZ TARIH. DOGRUDUR. TEK BIR ÖRNEK VERIRSEK; ÖZBEKISTANLI HARZEMI, CEBIRIN KURUCUSUDUR. VE BATI ONU 600 YIL KULANARAK GELISTIRMISTIR. simdi sorular: Olaya bakisniz dogrudur. NEDEN BILIM INSANLARINA SAHIP CIKILMADI DA BATI BIZDEN ALDI DIYE ÖYKÜNÜYORUZ ????? MATBA NEDEN GÜCLÜ OSMANLI TARAFINDAN EL YAZMA KITAP TERANESIYLE ALINMADI DA AVRUPAYA GECTI? PIRI REIS DÜNYAYI SASIRTAN HARITALARIYLA 82 YASINDA SEFERDEN DÖNÜNCE NEDEN IDAM EDILIP TE MEZAR TASINA (ALLAH AFFETSIN) YAZILDI NEDEN AHMET CELEBI GALATA KULSINDEN BEYAZITA KANAT YAPIP UCTU DIYE IDAM EDILDI PADISAHLAR, RESIM YAPAN SANATCILARIN GÖZLERINE SICAK SIS SOKTURURKEN NEDEN ITALYADAN RESSAM GETIRTTILER?? SAYISIZ ÖRNEK VARDIR BILIM INSANLARINA KARSI YAPILAN ZULÜMLER ICIN. ASLINDA ÖNCE BIZ BULDUKTA, BIZ YAPTIK TA DIYECEGIMIZE; ELIMIZDEKILERI NEDEN TELEF ETTIK? OSMANLININ YIKILISINA TEK SEBEPIN BILIME SAHIP OLMADIGINDAN KAYNAKLANDIGINI NEDEN ÖGRENMEK ISTEMIYORUZ? BILIME KARSI GELEN GÜCÜN KAYNAGI NEYDI??? BU SORU DOGRU OLARAK IRDELENIRSE CÖZÜME YAKLASIRIZ ARKADASIM. Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2005 insanların hatalarını rejimlere bağlayamazsın. kominizm niye çöktü.... kominizm geçişte neden çok kan dökülrü. türkiye de şuanda neden bilim adamlarına değer verilmiyor cumhuriyet ve demokrasi veya kanunlarımız bunu emrediyor. deniz gezmiş niye öldürüldü demokrasi cumhuriyet bunumu emrediyor. neden düşünce suşlulurı içerde demokrasi bunlarımı emrediyor. insanların hatalarını rejimlere mal edemezsin. avrupada insan hakları var ama neden ıraktaki katliamlara dur denmiyor? Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2005 HATALARI İNSANLAR YAPAR......HER KOYUNDA KENDİ BACAĞINDAN ASILIR. MUCİZEVİ KİTAP KURAN BUNU EMRETTİĞİNİ OKUMADIM... AMA MUTLAK DOĞRUYU ALLAH BİLİR Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 HATALARI İNSANLAR YAPAR......HER KOYUNDA KENDİ BACAĞINDAN ASILIR. MUCİZEVİ KİTAP KURAN BUNU EMRETTİĞİNİ OKUMADIM... AMA MUTLAK DOĞRUYU ALLAH BİLİR 8405[/snapback] MUCIZEVI KITAP ELBETTE DEDIKLERINIZI EMRETMEMISTIR. BEN DE OKUDUGUMDA OSMANLI NIN YAPTIGI HATALARI YAPIN DIYE EMRETMEMISTIR. ÖNEMLI OLAN YETKIYI ELINDE BULUNDURANLARIN GÖREVLERINI YAPMAMASI. DEMOKRESI COKLU SISTEMDIR; BIR KARAR CIKARKEN; MUHALEFET ENGELLER. DEMOKRESIDE PARTI KADROLASMASI, BILINCSIZ ÜLKELERI UCURUMA KADAR SÜRÜKLER,KI SONUNDA ASKER MÜDAHELESIYLE KURTULUR. DÜNYADA UYGULANMAYA CALISILMIS SOSYALIZMDE ISE BATI BENZERI DEMOKRESI OLMADIGI ICIN VERDIGINIZ ÖRNEK OSMANLIYI KURTARMAZ. OSMANLIDA ISE TEK SES HALIHFEDIR.MONARSIK TEOKRATIK SISTEMLERDE TEK KISININ SÖZÜ GCER, KITAPLA ILGISI YOKTUR DERSEK, HALIFELERIN BOYNUNUN BORCUDUR YAPILAN YANLISLIKLAR O ZAMAN. DEMEK KI KOSKOCA BIR IMPARATORLUGU, TEK BIR LIDER, BIR BAKIRSIN GÖKLERE, BIR BAKARSIN YERIN DIBINE SOKABILIYORMUS. SÖYLEMEK ISTEDIKLERIM DE BU. KITABI YANLIS YORUMLAMAK, GÖZARDI ETMEK, ANLAYAMAMAK, BENIM DEGIL; OSMANLIYI CÖKERTENLERIN SORUNUDUR. Yani kücücük italya resim ve heykel sanatinda dünyaya meydan okurken neden benim ülkemin sanatcilari yok edildi? Bunu sorgulamam gerek: zavali sanatcilarimiz; arapcayi resime benzeterek sanat yapmis, ölümlerden kurtulmuslardir.Dünyaya sesini duyuracak sanatcilarimiz ömür boyu Tophane´nin, kösk ve saraylarin kapi tokmaklarini yapmakla; oymacilikla mesgul edilmistir. Evet bu da bir sanattir ama, büyük yetenekler yok edilmistir. Ayni engelleme bilimde de benzerdir. SIMDI SIZE ESKI BIR ORTA ASYA TÜRK ATASÖZÜNÜ SÖYLÜYORUM: "BIZDE, EN SON YAPILAN, ESKISINDEN DAHA YENI BIR GELENEKTIR" asya türkünün buharada semerkentta taskentte gelistiren güc udur. Bu gün bu durumda olmalarinin nedeni de söyledigim gibi yazili ve yerlesik kültür-sanati talan edilmistir. Araplar, Cinliler ve kuzey asyalilar tarafindan. Osmanli tarihinin hic bir döneminde malesef Türk atasözlerine uyulmamistir, zira islam olduktan sonra Osmanli; KENDI ÖZ gecmisine sert bicimde sirtini dönmüstür. Osmanli kendi Gecmisini putperestlik ve sapiklikla suclamistir. Halbuki yer yüzünde ilk, tek tanri inancini Türkler uygulamis ve sürdürmüslerdir. Bunlari bilmeyelim diye yillardir uazklastirildik gecmisimizden. Hele bir de Ataürk´ün hilafeti ortadan aldirip, yerine deccal sistemini getirdigini savunanlar yok mu? Iste ülkenin asil bas belalari bu zihniytin müritleridir. Alıntı
Φ spartaküs Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 dinimiz islam araştırmayı emreder düşünmeden araştırmadan kimse inanmaz. verdiği ayetlerde çok güzel insanları araştırmaya sevk etmektedir teşeşekürler chromakey dinin ne diyor allah birdir allahtan başka tanrı yoktur hz.muhammet onun kulu ve elçisidir buna aynen inanacaksın islam neyin araştırmasını emretmiş? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2005 dinimiz islam araştırmayı emreder düşünmeden araştırmadan kimse inanmaz. verdiği ayetlerde çok güzel insanları araştırmaya sevk etmektedir teşeşekürler chromakey dinin ne diyor allah birdir allahtan başka tanrı yoktur muhammet onun kulu ve elçisidir buna aynen inanacaksın islam neyin araştırmasını emretmiş? 9269[/snapback] malesef, dinmiz dedikleri din, hic bir seyi arastirmayi emretmez. Aksine hemen hemen tüm ayetlerin sonunda " sizin icin cennette ayri yerler vaad ettik, sizin akliniz yetmez, en dogrusunu allah bilir, rabbinizden büyük yoktur...vb" gibi kesin baglamalarla arastirmalarin, sorusturmalarin önüne gecilmistir. Arkadaslar hangi kitaptan söz ediyorlar, anlayamadim. Bir de sahihleri okusunlar, bakalim nasil kacabilecekler, sahihlerin gözlemlerinden???? Alıntı
Φ spartaküs Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 BİLİM VE İSLAM DEDİLER HADİ TARTIŞALIM DEDİLER CANUĞUR GENE BAŞBAŞA KALDIK BİRBİRİMİZE CEVAP VERİYORUZ.ONLAR TANRI ÜZERİNE KÜÇÜK HESAP YAPIYORLAR İNANMAZSAM HİÇBİRŞEY KAZANMAYACAĞIM AMA İNANIRSAM CENNETE GİTME DURUMUM VAR O ZAMAN NİYE İNANMAYAYIM Kİ BUNLARIN HESABI BU KADAR BASİT AMA İNANMAYA DEVAM ETSİNLER Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 ilk ayeti oku diye başlayan bir din kitabı içinbunları söylemek gerçekten komik....... hiçbakmazlarmı arıya , doğa, vb.. ayetler de araştırmaya teşvik etmektedir. gene geçmişte helak olmuş kavimlerin araştırılmasına ilişkin ayetler vardır. buda tarihin araştırılmasıdır. biraz aklınız olsaydı bilim adamlarının arasındada inançlı olan insanların olduğunu filozofların arasındada inançlı insanların olduğunu görürdünüz. ozaman inançları bunları emretmiyorsa bunlar neden araştırıyorlar. dünyadaki araştırmaları yapanların hepsi ateist mi komik olmayın lütfen. bir tek akıllı kendizi zannetmeyin :) Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 BİLİM VE İSLAM DEDİLER HADİ TARTIŞALIM DEDİLER CANUĞUR GENE BAŞBAŞA KALDIK BİRBİRİMİZE CEVAP VERİYORUZ.ONLAR TANRI ÜZERİNE KÜÇÜK HESAP YAPIYORLAR İNANMAZSAM HİÇBİRŞEY KAZANMAYACAĞIM AMA İNANIRSAM CENNETE GİTME DURUMUM VAR O ZAMAN NİYE İNANMAYAYIM Kİ BUNLARIN HESABI BU KADAR BASİT AMA İNANMAYA DEVAM ETSİNLER 9377[/snapback] araştırma yapmayın yazan bir ayet söylermisin ? EĞER SÖYLEYEMİYORSUN OTUR VEDE SUS BİLMEDİĞİN KONUYA KARIŞMA..... TEKRARLIYORUM ARAŞTIRMAYI EMRETMEYEN BİR AYET İSTİYORUM......... DELİLSİZ SUÇLAMA OLMAZ İFTİRA OLUR..... BİR TEK AYET. ARAŞTIRMA GEREK YOK DİYEN..... HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞ........ BUNA DENGE DERLER........... SENİN DELİLİN AYET NEREDE. ARAŞTIRMAYIN DİYEN........İFTİRACI Alıntı
Φ spartaküs Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 SÜMERLER M.Ö 3500 YILINDA KANALİZASYON SİSTEMİ KURARKEN İÇME SUYU SİSTEMİ KURARKEN ARAPLAR İSLAMİYETTEN 500 YIL SONRA BİLE HALA AĞAÇLARIN ALTINA EDİYOR KUYUDAN SU ÇEKİYORLARDI KU"Nahl/16/15-6. Yeryuzunde, sarsilmayasiniz diye, sabit daglar, nehirler ve belki yolunuzu bulursunuz diye yollar ve isaretler meydana getirmistir. Onlar yildizlarla da yollarini bulurlar." DEPREMİN DAĞLARLA NE ALAKASI VAR BÜGÜN KÜ BİLİME SOR BAKALIM Mulk/ 67/5. And olsun ki, yakin gogu kandillerle donattik, onlarla seytanlarin taslanmasini sagladik ve seytanlara cilgin alev azabini hazirladik." YILDIZLARLA ŞEYTAN MI TAŞLANIYORMUŞ KURANI SEN OKUMAMIŞSIN BELLİ KURANDAN ÖNCE Kİ BİLİMİ İYİ ÖĞREN Kuran'daki Bilgiler Islamiyet'ten Önce Biliniyordu İslamcılar, Kuran'ın bilimsel bir kitap olduğunu , Kuran'da yazılı olan bazı bilgilerin o zamandan önce insanlarca bilinmediğini ve böylece Kuran'ın Allah'tan-varsa eğer- geldiğini iddia ederler. Muhammed'in Kuran'ı hazırladığı zamanda Muhammed'in de içinde bulunduğu Arap toplumunun bilimsel konularda cahil olduğu bellidir. Öyle ki, Kuran'dan önce diğer gelişmiş toplumlarca zaten bilinen bilgiler Kuran'da yer alınca ilk müslümanlar ve onları takip eden müslümanlar bu bilgileri yeniymiş gibi sanmışlar ve Kuran'ın insan elinden çıkamayacağına ancak ve ancak Allah'ın sözü olabileceğine kanaat getirerek büyük yanılgıya düşmüşlerdir. Kuran'dan önce yaşamış olan Vikingler dünya akarsuları ve denizleri arasında mekik dokuyarak değişik coğrafi bölgeleri tanıyorlardı. hangi denizin tuzlu, hangi denizin daha az tuzlu suya sahip olduğunu biliyorlardı. Sümerler, Asurlular ve Babilliler büyük şehirler ve medeniyetler kurmuşlardı. Romalılar o muhteşem Roma İmparatorluğpu'nu oluşturmuş, metal ve taş ilemesinin büyük ustalığıyla Roma'yı ve Roma ordusunun silahlarını mühendislik harikası olarak yaratmıştı. Mısırlılar, bugün bile nasıl inşa edildiği tartışılan muhteşem piramitleri mühendislik ve mimarlık bilimlerinin en üst seviyesindeki bilgilerle inşa etmişlerdi. Yine Mısırlılar, Muhammed'den yüzlerce yıl önce ölü insanları mumyalayarak insan bedeninin en bilinmez sanılan sırlarını ortaya çıkarmışlar, insanın üremesinin embriyodan bebek oluşumuna kadar olan safhaları resimlerle açıklar duruma gelmişlerdi. Şimdi de bazı somut örneklere bir göz atalım: YAZININ BİLİNEN İLK ÖRNEĞİ BASRA'DA Bilinen ilk yazı örneği yaklaşık MÖ 3300 tarihinden kalma Basra yakınlarında bulunan Uruk kil tabletleri üzerinde yer alıyor. Yazı bu tarihte bile 700'ün üstünde değişik işarete sahip bütünsel bir sistemdi. İlk tabletler, tahıl, bira ve canlı hayvan gibi malların alışverişine ilişkin kayıtları ya da yazmayı yeni öğrenen yazmanların kullandığı listeleri içeriyordu. 4 BİN YIL ÖNCE BİLEŞİK FAİZ HASABI YAPIYORLARDI Geometri Mısır'da cebir Mezopotamya'da doğdu. Mezopotamyalılar MÖ 2000'lerde olağanüstü bir matematik bilgisine sahiptiler. Çarpma ve ters sayı cetvellerinden başka kare, karekök, küp ve küp kök cetvellerini kullanıyorlar, bileşik faiz hesaplarını yapabiliyorlardı. Pi sayısını bulmuşlardı ve 3.125 olarak uyguluyorlardı. Hesaplarında iki tabanlı logaritma kullanıyorlardı. Klasik matematiğin esaslarını MÖ 700-600'lü yıllarda yaşayan Yunanlı Pisagor ve Tales'ten 1400 yıl önce biliyorlardı. Babilliler, ünlü Pisagor Teoremi'ni, ondan 1400 yıl önce 15 ayrı çözümde bulmuşlardı. Mezopotamyalıların Tales teoremini Yunanlılardan önce bildiklerini gösteren bir tablet halen Vatikan'da bulunuyor. BABİLLİLER'İN MÖNÜSÜNDE 20 ÇEŞİT BİRA VARDI İlk bağcılık burada yapılmış, ilk şarap kadehi burada kaldırılmıştı. Biranın da doğum yeri burası olmuştu. Bira ile ilgili en eski belgeler 6 bin yıl öncesine dek uzanıyor. Birayı Sümerler ortaya çıkarmış, Babilliler de çeşitlendirmiş. Babillilerin mönüsünde tam 20 farklı bira olduğu tespit edilmiş. Bira ile ilgili ilk yasayı koymak da yine aynı Hammurabi'ye nasip olmuş. Hammurabi, kişi başına günlük bira istihkakı konusunda da bir yasa çıkarmış. Buna göre, sıradan bir işçiye 2 litre, devlet memuruna 3 litre ve idarecilerle yüksek makamlardaki din adamlarına 5 litre bira veriliyormuş. Para ile satılmaz, satan da idamla cezalandırılırmış. BÜTÜN İNANÇLAR BURADA YEŞERDİ Eski Mezopotamya'da yüzlerce tanrıya tapılır, her etnik grubun, hatta her kentin kendi tanrıları bulunurdu. Aynı topraklarda daha sonraki dönemlerde tek tanrılı dinler ortaya çıktı. Ama çok tanrılı dönemlerde de hoşgörü hakimdi. Bir yörenin tanrıları çoğu kez bir başka bölgenin tanrılarına dönüşür ya da özdeşleştirilirdi. Böylece Babil ve Asur geliştikçe Marduk ve Aşşur öne çıktı. Tanrılar insan biçimindeydi, olağanüstü güçleri vardı, ama tıpkı insanlar gibi duygulara ve ihtiyaçlara da sahipti. Kimi iyi, kimi kötü olan cinler, ruhlar, doğaüstü güçler çeşitli biçimlere girer ve çoğu kez de hem insan hem de hayvan özelliklerine sahip olurdu. Bugün Anadolu'da yer yer devam eden cin ve perilere ilişkin inançların kökeninde eski Mezopotamya efsanelerinin önemli bir yeri var. Eski Mezopotamyalılar da kötü ruhları ve cinleri kovalamak, insanı nazardan korumak için kurşun döktürür, kapılarına sarmısak demetleri bağlar, nallar asarlardı. HARRY POTTER VE YÜZÜKLERİN EFENDİSİ DE MEZOPOTAMYALI Mezopotamya'dan yayılan inançlar Batı düşüncesinin ve hayal gücünün şekillenmesinde hálá etkisini sürdürüyor. Bilimkurgu romanlarında ve filmlerde görülen doğaüstü kahramanların neredeyse tümü Mezopotamya inançlarının bir başka versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Son dönemde dünyanın ilgisini çeken Harry Potter ya da Yüzüklerin Efendisi gibi roman ve filmlerde hemen tüm kahramanların prototipini Mezopotamya efsaneleri ve inançlarında bulmak mümkün. BİR ÇEŞİT PİL KEŞFETTİLER TIP ALANINDA KULLANDILAR Mezopotamyalıların elektriği de bilinenden yaklaşık 2 bin yıl önce keşfetmiş olabilecekleri düşünülüyor. 1938'de Alman arkeolog Wilhelm König Bağdat'ın biraz dışında bir toprak kap buldu. 13 santim yüksekliğindeki kabın içinde demir bir çubuğu saran bakır bir silindir vardı. O zaman König bunun bir pil olduğuna kanaat getirmişti. Günümüzde bu konu üzerine kafa yoran birçok uzman pillerin tarihini MÖ 200 yılı civarındaki Pers ya da Sasani kültürüne dayandırıyor. Uzmanlar aynı teknikle laboratuvar ortamında pillerin taklitlerini ürettiler. Bu sayede Bağdat pillerinin 0,8 ile 2 volt arasında bir güçte elektrik üretebildiği anlaşıldı. Bu pillerin hangi amaçla kullanıldığı konusunda iki ihtimal ortaya atılıyor. Bir ihtimale göre pillerin ürettiği elektrik akımı tıpta bir tür ağrı kesici gibi kullanılıyordu. Diğer ihtimalde ise altın ve gümüş gibi değerli metalleri parlatmak için pilin ürettiği akımdan faydalanılıyordu. Bağdat'taki pillere inanan uzmanlar elektrolit madde olarak da üzüm suyunun kullanıldığını öne sürüyorlar. Babil devleti, bölgedeki uygarlıklar arasında en ileri olanı. Babil’in en büyük kralı, şüphesiz Hammurabi'ydi. Onun düzeninin hüküm sürdüğü Babil’de tek eşlilik esastı. Kadın dava açmak, çeyizinin gelirini veya kocasından kalan mirası yönetmekte özgürdü. Miras kız ve erkek çocuk arasında eşit paylaştırılırdı Alıntı
Φ spartaküs Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 SEN HİÇ ARAŞTIRDINMI AKRABA EVLİLİĞİNİN SAKINCALARINI AMA KURAN AKRABA EVLİLİĞİNE SERBEST DİYOR KURAN DİYORKİ KADINA ERKEĞİN YARISI KADAR MİRAS ALABİLECEK KADIN ERKEĞİN YARISI KADAR ŞAHİTLİK YAPACAK 9 YAŞINDA BİR KIZLA EVLENİP GERDEĞE GİREBİLİRSİN EVLATLIĞININ KARISI VE YA KIZIYLA EVLENEBİLİRSİN KARINI SOPA İLE DÖVEBİLİRSİNİZ NE KADAR BİLİMSEL ARAŞTIRMAYA YÖNELİK BİR KİTAP KURAN SENİN ÖZ AMCANIN KIZIYLA EVLENMEYE İZİN VERİYOR O ZAMAN DERİNLEMESİNE ARAŞTIR ÖZELLİKLE DOĞACAK ÇOCUĞUNUZ AÇISINDAN SAKIN BANA O ZAMANIN ŞARTLARI ÖYLE İDİ DEME KURAN ASLA DEĞİŞMEYECEK FATR SÜRESİ BUNU AYNEN SÖYLÜYOR AYETİ YAZMAYACAĞIM BİRAZ ARAŞTIR SAKIN BANA KURANI HERKEZ ANLAYAMAZ DEME ÇÜNKÜ KURANIN APAÇIK ANLAŞILIR OLDUĞUNU SÖYLEYEN AYETLER VAR KALDI Kİ ALLAH İLE KUL ARASINA GİRİLMEZ DEMEK BUNUN KURANIN ANLAŞILIR OLDUĞUNUN APAÇIK GÖSTERGESİ SEN KURAN FALAN OKUMAMIŞSIN SEN BOMBOŞ Bİ ADAMSIN ANCAK İFTİRACILAR DİYE HAKARET EDERSİN Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2005 ilk ayeti oku diye başlayan bir din kitabı içinbunları söylemek gerçekten komik....... hiçbakmazlarmı arıya , doğa, vb.. ayetler de araştırmaya teşvik etmektedir. gene geçmişte helak olmuş kavimlerin araştırılmasına ilişkin ayetler vardır. buda tarihin araştırılmasıdır. biraz aklınız olsaydı bilim adamlarının arasındada inançlı olan insanların olduğunu filozofların arasındada inançlı insanların olduğunu görürdünüz. ozaman inançları bunları emretmiyorsa bunlar neden araştırıyorlar. dünyadaki araştırmaları yapanların hepsi ateist mi komik olmayın lütfen. bir tek akıllı kendizi zannetmeyin :) 9380[/snapback] Yorumlarinizi her sefrinde istediginiz gibi ceviriyorsunuz. Aslinda bunda sizin hic bir sucunz yok. Tüm kutsal kitaplar, muhlak yazilmislardir. Öyle bir esneklik vardir ki; tek bir ayetin yorumuyla, bir insanin kellesini gövdesinden ayirdigi gibi, cennete, hurilerin yanina dahi yollayabilirsiniz. Örnegin; cihat olayi: islam yayilirken, savas, baris zamaninda ic temizlik olarak cevriliveriyor. ama ayet cok acik oldugu halde bu isi nasil basariyorlar anlamiyorum. Demek ki insanlar, bu denli saflar Bunun tek nedeni; kutsal kitaplarin, her döneme uyum saglayip yok olmamasi icindir. Oku! olayini ele alirsak; din yayilma sirasinda okuma yazma orani zaten yok denecek kadardi. oku emrinin altinda yatan tek gercek, bu kurani oku anlamindadir. Yoksa, Dostoyevsky´yi oku, Emanuel Kant´i oku, Balzac´i oku, Darwin´i oku anlaminda olmadigini pak ala siz de biliyorsunuz. Bu gün dahi dünyanin okuma yazma oranini istatistiklerinde sifir noktalarinda geziyor arap ülkeleri. Bu sonuc OKU emrinden mi kaynaklaniyor sizce? Sözünü ettiginiz, ariya bak, bala bak, dogaya bak diyen cümleler; bu olaylara bak ta seni benim yarattigimi anla demek istiyor. Bilimsel arastirma yapin demiyor. Onlar zaten öyle yaratildiklari icin nesini arastiracaksin. O ayetlerin söylemek istedikleri, yalnizca tanrinin kendisinin varligina inanmamiz icin yazilmislardir. Bu yüzden islam ülkeleri, yüz yillardir gece gündüz, yatip kalkip kurani okumus, ezberlemis, yine okumuslardir; bu gün ise bu kara günleri bu nedenle yasamaktadirlar. Alıntı
Φ spartaküs Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2005 yahu özuğur gene başbaşa kaldık gene cevap veremiyorlar sen chromakey'in gerçekten kuranı okuduğuna eminmisin bu forum gerçekten çok kalitesiz seviyesiz insanlarla dolu özellikle o iki karı koca Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2005 SEN HİÇ ARAŞTIRDINMI AKRABA EVLİLİĞİNİN SAKINCALARINI AMA KURAN AKRABA EVLİLİĞİNE SERBEST DİYOR KURAN DİYORKİ KADINA ERKEĞİN YARISI KADAR MİRAS ALABİLECEK KADIN ERKEĞİN YARISI KADAR ŞAHİTLİK YAPACAK 9 YAŞINDA BİR KIZLA EVLENİP GERDEĞE GİREBİLİRSİN EVLATLIĞININ KARISI VE YA KIZIYLA EVLENEBİLİRSİN KARINI SOPA İLE DÖVEBİLİRSİNİZ NE KADAR BİLİMSEL ARAŞTIRMAYA YÖNELİK BİR KİTAP KURAN SENİN ÖZ AMCANIN KIZIYLA EVLENMEYE İZİN VERİYOR O ZAMAN DERİNLEMESİNE ARAŞTIR ÖZELLİKLE DOĞACAK ÇOCUĞUNUZ AÇISINDAN SAKIN BANA O ZAMANIN ŞARTLARI ÖYLE İDİ DEME KURAN ASLA DEĞİŞMEYECEK FATR SÜRESİ BUNU AYNEN SÖYLÜYOR AYETİ YAZMAYACAĞIM BİRAZ ARAŞTIR SAKIN BANA KURANI HERKEZ ANLAYAMAZ DEME ÇÜNKÜ KURANIN APAÇIK ANLAŞILIR OLDUĞUNU SÖYLEYEN AYETLER VAR KALDI Kİ ALLAH İLE KUL ARASINA GİRİLMEZ DEMEK BUNUN KURANIN ANLAŞILIR OLDUĞUNUN APAÇIK GÖSTERGESİ SEN KURAN FALAN OKUMAMIŞSIN SEN BOMBOŞ Bİ ADAMSIN ANCAK İFTİRACILAR DİYE HAKARET EDERSİN 9388[/snapback] mehir i biliyormusun bu 1 islamiyetten önce kız çocukları öldürülürdü bu 2 kuranda sopayla dövebilirsin yok bu 3 kuranda evlehmeye izin verilen ler doğrudur. kuranda farz olan ayetler açıktır herkez anlayabilir doğru. mehir kadına seçme ve seçilme hakkı tanır okursan anlarsın Alıntı
Φ chromakey Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 16 Ağustos , 2005 ilk ayeti oku diye başlayan bir din kitabı içinbunları söylemek gerçekten komik....... hiçbakmazlarmı arıya , doğa, vb.. ayetler de araştırmaya teşvik etmektedir. gene geçmişte helak olmuş kavimlerin araştırılmasına ilişkin ayetler vardır. buda tarihin araştırılmasıdır. biraz aklınız olsaydı bilim adamlarının arasındada inançlı olan insanların olduğunu filozofların arasındada inançlı insanların olduğunu görürdünüz. ozaman inançları bunları emretmiyorsa bunlar neden araştırıyorlar. dünyadaki araştırmaları yapanların hepsi ateist mi komik olmayın lütfen. bir tek akıllı kendizi zannetmeyin :) 9380[/snapback] Yorumlarinizi her sefrinde istediginiz gibi ceviriyorsunuz. Aslinda bunda sizin hic bir sucunz yok. Tüm kutsal kitaplar, muhlak yazilmislardir. Öyle bir esneklik vardir ki; tek bir ayetin yorumuyla, bir insanin kellesini gövdesinden ayirdigi gibi, cennete, hurilerin yanina dahi yollayabilirsiniz. Örnegin; cihat olayi: islam yayilirken, savas, baris zamaninda ic temizlik olarak cevriliveriyor. ama ayet cok acik oldugu halde bu isi nasil basariyorlar anlamiyorum. Demek ki insanlar, bu denli saflar Bunun tek nedeni; kutsal kitaplarin, her döneme uyum saglayip yok olmamasi icindir. Oku! olayini ele alirsak; din yayilma sirasinda okuma yazma orani zaten yok denecek kadardi. oku emrinin altinda yatan tek gercek, bu kurani oku anlamindadir. Yoksa, Dostoyevsky´yi oku, Emanuel Kant´i oku, Balzac´i oku, Darwin´i oku anlaminda olmadigini pak ala siz de biliyorsunuz. Bu gün dahi dünyanin okuma yazma oranini istatistiklerinde sifir noktalarinda geziyor arap ülkeleri. Bu sonuc OKU emrinden mi kaynaklaniyor sizce? Sözünü ettiginiz, ariya bak, bala bak, dogaya bak diyen cümleler; bu olaylara bak ta seni benim yarattigimi anla demek istiyor. Bilimsel arastirma yapin demiyor. Onlar zaten öyle yaratildiklari icin nesini arastiracaksin. O ayetlerin söylemek istedikleri, yalnizca tanrinin kendisinin varligina inanmamiz icin yazilmislardir. Bu yüzden islam ülkeleri, yüz yillardir gece gündüz, yatip kalkip kurani okumus, ezberlemis, yine okumuslardir; bu gün ise bu kara günleri bu nedenle yasamaktadirlar. 9521[/snapback] SANA CEVAP VERMEYE GEREK YOK BU CÜMLELERİ ANCA AHMAKLAR BU ŞEKİLDE ANLAR. SİZ DAĞLARI SABİTMİ SANIYORSUNUZ ONLARDA BULUTLAR GİBİ HAREKET ETMEKTEDİR. BURADAN DAĞLAR SABİT DEĞİLDİR ARAŞTIRMAYIN GEREK YOK BEN SABİT DEĞİLDİR DEĞİLDİR ANLAYAN ZİHNİYET GERİ ZEKALIDIR. BURADA ARADA DİKKAT ÇEKİLMEKTEDİR. DİKKATTE ARŞTIRMAYADIR. ARAŞTIRMALAR DÜNYANIN DÖNDÜĞÜNÜ VEDE YER KABUĞUNUN HAREKET ETTİĞİNİ GÖSTERMİŞTİR.... GÖĞÜ BİZ KURDUK VE GENİŞLETECEĞİZ... BURDA ARAŞTIRMAYIN LAFI YOKTUR GENE DİKKAT ÇEKMEKTEDİR. DİKKAT ÇEKMEK ARAŞTIRMAYA YÖNELTMEKTİR SALAK. EVRENİN GENİŞLEDİĞİNİ HERHALDE SON 50 YILLIK BİR TEORİ BUDA SPARTAKÜS KAKTÜSE KAPAK OLSUN Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.