Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ya hocam vallahi boşa konuşuyosunuz ya. hem müslüman olan kardeşlerime hem de inanmayan arkadaşlarıma bir kur'an ayeti. bu ayeti inanmayan arkadaşlar doğruluyor zaten ne yazık ki. inanan arkadaşlarım çabanız tabi ki güzel ama bi noktaya kadar.... çünkü kur'an-ı kerim aynen şunu söylüyor : Şüphesiz Allah katında, yeryüzünde yürüyen canlıların en kötüsü, inkar edenlerdir. Artık onlar iman etmezler. (ENFAL 55) saygılar sevgiler muhabbetlerle....

Gönderi tarihi:
ya hocam vallahi boşa konuşuyosunuz ya.  hem müslüman olan kardeşlerime hem de inanmayan arkadaşlarıma bir kur'an ayeti. bu ayeti inanmayan arkadaşlar doğruluyor zaten ne yazık ki. inanan arkadaşlarım çabanız tabi ki güzel ama bi noktaya kadar.... çünkü kur'an-ı kerim aynen şunu söylüyor : Şüphesiz Allah katında, yeryüzünde yürüyen canlıların en kötüsü, inkar edenlerdir. Artık onlar iman etmezler. (ENFAL 55) saygılar sevgiler muhabbetlerle....

10711[/snapback]

Evet, zaten sorun; iman etmeyenlerle neden bu denli ugarsiliyor onu merak ediyordum.

Ama kutsal kitaplar incelendiginde, icinde buludugu sosyal gerceklere göre sürekli zig zag lar cizmek zorunda kaldiklarindan, bu gün gecerliliklerini yitirmislerdir. anlasmazlik bu noktalarda doguyor zaten.

Bir andan gözlerine perde indirilen insanlar

Bir yandan, ben onlari zaten nöyle yarattim söylemi...

Bir yandan, onlarla (kafirler, münkirler) ugrasmayin, onlarin yerleri hazirdir,

Bir yandan, allahin dini hakim oluncaya kadar onlarla savasin

bir yandan onlara bir sey anlatmaya calismayin, onlar öyle yaratildilar

diger yandan akil fikir verilip gercegin aranmasi

öte yandan akil fikirlerinin alindigi onlarin ebediyete kadar cehennemden cikamayacaklari...vb

Gibi uzayip giden bir sürü celisik ifadeler.

Bunlarin nedenini elbette anliyoruz.

Islamin yayilma sirasina ilk zamanlar cicek dagitma döneminde ilimli ayetler, güclendikten sonzra zorbalasan anlatimlara dönüysüyorlar.

Altinda yatan ise din kilifi ile büyük arap devletinin üc kitanin ortasindaki uluslara diz cöktürmekti, dinlerini zorla yaydilar ama diz cöktürmeyi basaramadilar.

Cünkü degismezligin kurbani oldular hepsi.?

Gönderi tarihi:

Kendilerine anlatıldığı zaman umursamamış ve iman etmemiş insanlardan bahsediyor...

Ayrıca bu başlığın saçmalığı ortadadır...

Ben Müslümanım ve türklüğümden utanmıyor ve hala İslamı en iyi Türkler yorumlamıştır diyorum...

:clover:

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumlar.... kıl giyerler."

-"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır."

Turan Dursun'un aktardığı bu hadislerin, peygamberimiz tarafından söylenmemiş, vefatından çok sonra bir takım art niyetli kimseler tarafından uydurulup ona atfedilmiş sözler olduğu bilinen bir gerçektir. "Mevzu hadisler" olarak bilinen bu gibi hadisler, başlı başına bir inceleme alanıdır. Bu konuda pek çok İslam alimi eserler yazmış, mevzu hadislerin genel özelliklerini tespit etmişlerdir. Bu konuda kabul edilen bir prensibe göre, bir milleti sırf milli kimliğinden dolayı yeren veya öven hadislerin hepsi uydurmadır. Bu şekilde pek çok uydurma hadis vardır. Turan Dursun'un aktardığı gibi Türkleri yeren ve kötüleyenler olduğu gibi, Türkleri dünyanın en üstün milleti gibi tanıtan uydurma hadisler de bulunmaktadır. Aynı şekilde Arapları da abartılı derecede öven veya yeren uydurma hadisler olduğu malumdur. Tüm bunlar, milli bir taassup içindeki kimseler tarafından uydurulmuş ve peygamberimize atfedilmiş uydurma sözlerdir.

Bu sözlerin uydurma olduğunun en büyük ispatı ise, Kuran'a aykırı olmalarıdır. Allah, başta da belirttiğimiz gibi, milletler, kavimler veya kabileler arasındaki farkların önemli olmadığını, önemli olanın takva (Allah korkusu ve bundan kaynaklanan ahlak) olduğunu Kuran'da açıklamıştır. Allah'ın hükmü bu iken elbette peygamberimizin farklı bir düşünce içinde olması düşünülemez. Aksine peygamberimiz, Kuran'ı en iyi şekilde anlayan, uygulayan, hayata geçiren ve Kuran'ın hiç bir hüküm ve ilkesinden taviz vermemiş kutlu bir insandır.

Tarih: Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi:
YAHU ARAPLARI DA SIZ GIDE GIDE TÜRKLESTIRDINIZ. YARIN ATILLANIN KUZENLERI DERSENIZ SASMAM. :D  :D  :D

EVET BEYLER..bakin bu konuda araplari turklere yakin gostermeye kalkmayin adamin zoruna gidiyor yahu  :D

ama galileo einstein wilson gibi yahudileri turklere yakin gorebilirsiniz...bunlarin milletleri turklere hep yardimci olmuslardir...eh sayelerinde TURKIYEM bu sekilde sallaniyor hep  :D

araplar deyince adamin tuyleri diken diken oluyor ama ABD veya almanya fransiz alman italyan yahudi hristiyan denilince diken diken olmuyor...bence soyle yapmali...herkes soyunu sopunu arastirsin foruma yazsin ona gore yazisalim kafamiz agrimasin....ben oguzlarin cepni boyuna kadar gidiyorum soyum itibariyle..ilk ben yazdim bekliom yazmanizi....dogumum itibariylede cumhuriyet cocuguyum ve osmanlinin torunuyum ve bunlada gurur duyuyorum..inandigim kitabim peygamberim arap kulturundendir ve bunlada gururluyum...gurursuz olanlar olabilir...eywallah

aspatron sen şamanist ülkücümüsün yoksa islamcı ülkücümüsün diğerinden diğerine gidip geliyorsun da ondan sorma gereğini duyuyorum

Gönderi tarihi:
Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır. Yüzleri kalkan gibi, üst üste binmiş(kalın) derili olan bu toplumla.... kıl giyerler."( Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/Babu Gazveti't-Türk...)

-"Siz (müslümanlar), küçük gözlü, basık burunlu, yüzleri kalkan gibi, derisi üst üste binmiş olan toplumla öldürüşmedikçe kıyamet kopmayacaktır." (Buhari, e's-SAhih, Kitabu'l-Cihad/96; Müslim, e's-Sahih, kitabu'l-Fiten/62 hadis no: 2912; Ebu DAvud, Sünen, hadis no: 4304; Tirmizi, h. no: 2251; İbn Mace, h. no: 4096-4099)

Demek hz. muhammedde turkleri sevmezmis.

NE DERSINIZ? :D

6538[/snapback]

HADISTE ÖLDÜRÜSMEDIKCE DIYE BISI YOK

ONUN TÜRKLERI ÖVEN HADISLERI BILE VAR

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.