Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2005 20 yıl dikkatle okuyun, herkesin çözebileceği kadar kolay bir soru: 3 arkadaş bir otele gelirler. 1 gece kalmak istediklerini söylerler. resepsiyonist 30$ ister. her biri 10$ verir ve odalarına çıkarlar. daha sonra resepsiyonist odanın 30$ değil 25$ olduğunu hatırlar ve komiyi çağırarak 5$'ı geri götürmesini söyler. Komi parayı götürürken "şimdi bunlar 5$'ı nasıl paylaşacaklar, en iyisi 2$'ı bahşiş kutusuna atayım, 3$'ı paylaşsınlar" der ve 2$'ı bahşiş kutusuna atar. 3$'ı da sahiplerine iade eder. Şimdi her biri böylece 10-1=9$ vermiş oldu. (3 x 9 = 27$) 2$ da bahşiş kutusunda. 27+2=29$ 1$ nereye gitti?
Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2005 20 yıl soru saçma bahşişi toplamayacan çıkartacaksın. neden topluyorsun ki kasada 25 var 25 eşittir 3.9 - 2 25 eşittir 27-2 25 eşittir 25 2 toplamayacaksın soru yanlış 2 yi çıkaracaksın. neden topladığını anlamadım
Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 19 yıl daha önce buna benzer bi soru görmüş ve bu şekilde çözmüştüm ama kabul etmediler o zamanları inandıramamıştım ama şimdi bir kişiden daha duyunca hiç olmazsa emin oldum.sağolasın.......
Gönderi tarihi: 30 Mayıs , 2006 19 yıl arkadaşlar sorunun benzeri daha önce soruldu;ama paylaşım için teşekkür ederim. cevap; (10-1)*3=27 bu 27 nin içindeki 2 lira bahşiş olursa 27-2=25 lira oda parası olur burda 27 ile 2 yi toplamak soruyu okuyanları yanıltmak içindir ulaşılması gereken değer zaten 30 değildir
Gönderi tarihi: 31 Mayıs , 2006 19 yıl BU SORUNUN BENZERİ DEYİL AYNISI SORULDU VE CEVAPLANDI (BKNZ GEÇMİŞ SAYFALAR )
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.