Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

dikkatle okuyun, herkesin çözebileceği kadar kolay bir soru:

3 arkadaş bir otele gelirler. 1 gece kalmak istediklerini söylerler. resepsiyonist 30$ ister. her biri 10$ verir ve odalarına çıkarlar. daha sonra resepsiyonist odanın 30$ değil 25$ olduğunu hatırlar ve komiyi çağırarak 5$'ı geri götürmesini söyler.

Komi parayı götürürken "şimdi bunlar 5$'ı nasıl paylaşacaklar, en iyisi 2$'ı bahşiş kutusuna atayım, 3$'ı paylaşsınlar" der ve 2$'ı bahşiş kutusuna atar. 3$'ı da sahiplerine iade eder.

Şimdi her biri böylece 10-1=9$ vermiş oldu. (3 x 9 = 27$) 2$ da bahşiş kutusunda. 27+2=29$

1$ nereye gitti?

Gönderi tarihi:

soru saçma bahşişi toplamayacan çıkartacaksın. neden topluyorsun ki

kasada 25 var

25 eşittir 3.9 - 2

25 eşittir 27-2

25 eşittir 25

2 toplamayacaksın soru yanlış 2 yi çıkaracaksın. neden topladığını anlamadım

• 10 ay sonra...
Gönderi tarihi:

daha önce buna benzer bi soru görmüş ve bu şekilde çözmüştüm ama kabul etmediler o zamanları inandıramamıştım ama şimdi bir kişiden daha duyunca hiç olmazsa emin oldum.sağolasın.......

Gönderi tarihi:

arkadaşlar sorunun benzeri daha önce soruldu;ama paylaşım için teşekkür ederim.

cevap;

(10-1)*3=27

bu 27 nin içindeki 2 lira bahşiş olursa 27-2=25 lira oda parası olur

burda 27 ile 2 yi toplamak soruyu okuyanları yanıltmak içindir

ulaşılması gereken değer zaten 30 değildir

Gönderi tarihi:

BU SORUNUN BENZERİ DEYİL AYNISI SORULDU VE CEVAPLANDI (BKNZ GEÇMİŞ SAYFALAR )

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.