Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Olta Haber Ajans: "2098 yılından haberler: Kuran-ı Kerim'e ÖTV uygulandı"


mengutuncbilen

Önerilen İletiler

Yanda: Toplumsal zekayı tehdit eden ve büyülü ilahlar tarafından yazıldığına inanılan bu tür kitaplara %70 ÖTV uygulanacak

 

YENİ ANKARA - Gelir elde etmekten ziyade sosyal fayda sağlamak ve tüketicinin sağlığını korumak amacıyla uygulanan Özel Tüketim Vergisinin Kuran-ı Kerim dahil tüm dini yayınlara %70 oranında urgulanması hükümet tarafından onaylandı. 29 Ekim 2098'de basına açıklama yapan Maliye Bakanı Nejla Şimşek, amacın halkın zihinsel ve zekasal sağlığını korumak olduğunu belirtti.

 

"Son 80 senede gösterdiğimiz siyasi, iktisadi, sosyal ve teknolojik atılım çerçevesinde artık insanlarımız aldıkları bilimsel eğitimle nihayet çağdaş, müreffeh ve kültürlü bir yaşam standardına erişmiştir," dedi Şimşek. "Günümüzde birçok ilkelliği geride bırakıp diğer gelişmiş muasır toplumlar arasındaki yerimizi alarak Cumhuriyetimizin ana gayesini yerine getirmiş bulunmaktayız. Ama maalesef nüfusumuzun %15'lik yoksul ve öğrenim seviyesi düşük kesimi halen ilkel ve tehlikeli düşünce sistemlerinin boğucu etkisinden kurtarılamadı. Bu kesim halen uçuşan meleklere, tanrılarla konuşan peygamberlere, doğaüstü mucizelere, cennetlere, cehennemlere, cinlere ve sihirli ilahlara inanmaktadir, ve bütün bu inançlar bilim öncesi ilkel zamanlarda halkları manipüle etme ve sömürme amacıyla yazılmış sözümona 'kutsal' kitaplarla desteklenmektedir. İşte halen halkımızın %15'ini tehdit eden ve kafalarını korku ve hurafe zincirlerine vuran bu peri masallarının tüketimini asgariye indirmek nedeniyle %70'lik bir ÖTV oranı uygulamayı uygun gördük."

 

Kuran, İncil, Tevrat ve Yüzüklerin Efendisi gibi kitaplara uygulanan ÖTV'yi kınayan TYC (Türkiye'yi Yobazlaştırma Cemiyeti) mensupları, Bakan Şimşek'e sert bir temkinde bulunarak itirazlarını dile getirdi.

 

"Sayın Şimşek'i kınıyoruz," dedi TYC başkanı Allahıallah Yılmaz. "Biz eğer körü körüne birşeye inanıp çocuklarımızın da beyinlerini bu inançlarla yıkayıp, bu inançlardan doğan korkuya ve dayatmaya bağlı yaptırımları kullanarak kadınların hürriyetini sınırlamak, onlara malımızmış gibi davranmak, bizim gibi düşünmeyenleri cehennemlik kafir ilan etmek ve cahil insanları istismar ederek cennete gideceklerini vaad edip kendimize para, iktidar ve egomuzu tatmin edecek nitelikte sosyal etki ve liderlik temin etmek bizim en doğal demokratik hakkımızdır. Şimdi Kuran-ı Kerim'e bir celsede %70 ÖTV uygulamak bizim bu demokratik hakkımızı tehdit ediyor. Bu yüzden cehenneme gideceksiniz ve sonsuzluğa kadar cehennem ateşinde yanacaksınız!"

 

Kendilerinden farklı düşünenlerin inançlarına saygı göstermeyen bir düşünce sistemini demokrasi adına savunmalarını "iki yüzlülük" ve "riyakarlık" olarak tanımlayan Maliye Bakanı, ÖTV'nin gayet yerinde bir uygulama olduğunu savundu.

 

"Kendi inançlarının hiçbir mantıklı, kanıtsal ve bilimsel dayanağı olmayan ama aynı zamanda başka inançlara küstahça kafir diye hitab eden, çocuklarını bilimin saçmalık olduğunu kanıtlamış olduğu asılsız ve temelsiz batıl ve ilkel sapkınlıklara yönelmesini emreden, kadınları küçük düşüren, dövülmelerini caiz gören, yüzlerini saçlarını saklamalarını emreden, insanın aklını yasak ve tehditlere dayalı sınırlarla hapseden, hatta dünyada binlerce sene savaş, terör, işkence ve sömürü kaynağı olan bu faşist totaliter düşünce sistemleri bir virüs gibi bir insandan öbürüne bulaşıyor, ve bu bulaşma İncil, Tevrat, Kuran ve Yüzüklerin Efendisi gibi kitaplarla sağlanıyor. Dolayısıyla bu kitapların tüketimini zorlaştırmak halkımızın zihinsel ve zekasal sağlığını korumak açısından zaruridir."

 

Bakan Şimşek ÖTV'den sonra yeni vergilerin de gündeme gelebileceğini ekledi.

 

"Mesela yakında Cami/Kilise/Sinagog Vergisi de gündeme gelebilir. Ayrıca Hac Vergisi, Din Turizmi Vergisi, Dua ve Namaz Vergisi, Kurban Vergisi de gelecekteki projeler arasında bulunuyor. Milletimize hayırlı olsun."

 

Bakan Şimşek daha seksen sene önce traş köpüğü, deodoran ve içkiye ÖTV uygulandığını hatırlatarak nereden nereye gelindiğine dair bir hatırlatmada bulundu.

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.