Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

OHA: Arda'nın sakatlığı üzerine Türk Futbol Federasyonu lig ve Milli Takım maçlarına ara verme kararı aldı


Önerilen İletiler

Yanda: Türk futbolunun ekseni etrafında döndüğü Arda Turan

 

İSTANBUL - Galatasaray futbol takımı kaptanı ve Milli Takım oyuncusu Arda Turan'ın sakatlanarak takriben sekiz hafta boyunca yeşil sahalardan uzak kalacağı haberi Türkiye'de şok etkisi yaratırken, Türkiye Futbol Federasyonu olağanüstü kurul toplantısı düzenleyerek Arda iyileşinceye kadar tüm Süper Lig ve Milli Takım maçlarına ara verme kararı aldı.

 

"Sayın basın mensupları, değerli meslektaşlarım, bugünkü olağanüstü kurul toplantımızdaki aldığımız kararları açıklıyorum," dedi gözü yaşlı TFF Genel Başkanı Mahmut Özgener, tıkabasa dolmuş TFF basın salonunda. "Galatasaray kaptanı ve Milli Takım oyuncusu Arda Turan'ın kasık fıtığı ve osteitis pubis şikayetleri üzerine lokal anestezi uygulanmış ve sağ kasığında bulunan 2x2 cm büyüklüğündeki fıtık dünyaca ünlü Alman pubis uzmanı Dr. Ulrike Muschaweck tarafından başarıyla çıkarılmıştır, Allah'a bin şükür. Fakat oyuncumuzun en az sekiz hafta boyunca sahalardan uzak kalma olasılığı, tamamen Arda Turan üzerine dayalı olan futbol dünyamızı darmadağın edecektir. Arda'sız ne Galatasaray maç oynar, ne Milli Takım doğru dürüst maç çıkarır, ne futbol programları konuşacak konu bulur, ne de hergün spor sayfaların yarısını dolduran Arda Turan haberleri yer alır. Yani Türkiye'de futbol hayatı durur. Bunun üzerine Arda düzelip dönene kadar lig ve milli maçlara ara verme kararı aldık. Tabii bu Azerbaycan maçını hükmen kaybedeceğimiz ve UEFA'dan cezai işlemlere tabii tutulacağımız anlamına geliyor, ama Arda'sız bir milli takım - ve hatta Arda'sız Türk futbolu - hayal bile edilemeyeceği için kimsenin pek umurunda değil açıkçası."

 

Arda'nın sekiz hafta boyunca oynayamayacağı haberinin çıkması üzerine milyonlarca futbolsever Arda'nın yokluğunda tüm ümitlerini üzerine yükleyebilecekleri mucizevi kahraman kurtarıcı rolünü üstlenebilecek bir yıldız arıyor.

 

"Nihat ve Fatih Tekke artık eskisi gibi değil, Emre Belözoğlu belki arayı doldurur, ama o da habire sinirli sinirli oraya buraya sataşmakla meşgul," diye devam etti Özgener, tedirgin ve telaşlı bir ifadeyle. "Sercan Yıldırım desen üç büyüklerden birinde oynamadığı için zaten ciddiye alınmıyor... Semih var ama hep yedek ve Arda gibi biri ona top yedirmeden ne yapabileceği meçhul. Nereden baksan Arda lazım, Arda. Ah Arda, ah Arda... NERDESİN ARDA! YAPMA BUNU BİZE ARDAAAAAA! AAAARDAAAAAA!!!"

 

Sinir krizi geçiren Mahmut Özgener basın toplantısından güçlükle uzaklaştırılırken, basın mensupları da durumun vahmimiyetini anlayarak göz yaşı dökmeye başladı. Kimisi panikleyip başlarını bacaklarının arasına alıp ileri geri sallanarak Allah'a Arda'nın iyileşmesi için dua etmeye başladılar. Kimisi ise bu ulusal felaketin üstesinden nasıl gelinebileceğine dair ortaya panik bir halde fikirler savurdu.

 

"Fatih Terim gelsin!" dedi bir TFF yetkilisi, ve der demez bütün oda "Fatih Terim, Fatih Terim!" diye tempo tuttu. Sonra başkası "Alex de Souza!!!" dedi, ama birkaç kere "Alex! Alex!" diye bağırdıktan sonra herkes onun Türk olmadığının farkına varıp sustu. Aradan çıkan "Tanju Çolak!" ve "Metin Oktay!" çığlıkları sınırlı ilgi gördü. "Arda'yı klonlayalım, 18 tanesini yaratıp 2030 Dünya Kupasına Ardalarla katılalım!!!" ise ilk başta sevince sebebiyet verirken bu hemen ardından şüphe ve kafa karışıklığına dönüşüverdi.

 

O sırada arkalardan sakin bir ses tonuyla konuşan bir basın mensubu şöyle konuştu:

 

"Peki ha bire bütün yükü, stresi ve başarı beklentisini fertlerin üzerine yükleyip, kazandığımızda onları yere göğe sığdıramayıp kaybettiğimizde yerin dibine batıracağımıza, neden uzun vadeli, akademileri, kulüpleri ve Milli Takımları kapsayan koordineli ve merkezi bir eğitim ve altyapı projesiyle 10, 15, hatta 20 yıllık bir plan yaratıp sistem futbolu oynatan, ve şahısların ötesinde sistematik ve disiplinli modern bir futbol anlayışıyla sahaya çıkıp o sistem çerçevesinde başarı kovalayan bir futbol ekolü geliştirmiyoruz? TFF bunu son yaptığında Avrupa 17 ve 19 yaş altı şampiyonu genç Milli Takımları, UEFA şampiyonu Galatasaray takımının iskeletini ve 2002 Dünya Kupası üçüncüsü Milli Takımın özünü oluşturan nesli yetiştirdi. Niye bu programı sürekli olarak uygulamayalım?"

 

Derin bir sessizliğin hakim olduğu basın salonunda herkes şaşkın şaşkın birbirine baktı. Kimse ne diyeceğini bilmiyordu. Sonra salonun dışından gelen bir ses müthiş haberi duyurdu:

 

"ARDA 14 GÜN SONRA OYNAYABİLİRMİŞ!!!"

 

Bunun üzerine toplantıda bulunan herkes "ARDA! ARDA! ARDA!" diye tempo tutarak sevinç gözyaşları içinde salonu terk etti.

 

(OHA)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.