Φ hayal_et Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 herkez ezbere konusuyoo...bana soyleyin o varsa niye kendini gizliyo bole yaparsa niye inanayim....yada neden ilk okulda ogretmenlerim bana yada bize sadece muslumanligi ovduler...eger hristiyansam direktoman cehennemlik olcagimi solediler ben inanmakla inanmamak arasinda bir yerde sIKISTIM ve bana aciklama yapamiyolarr...nedir bu dinler arasindaki celiski herkesin taptigi bir tanri degilmi yada her dinin kendine ozgu bir tanrisimi varr.... Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 olmayan bi şey üzerine bu kadar felsefe yapılmaz. "tesadüf"lere inanan çok kişi tanrıyı yok addederler. herşeyi mantıken yorumlamaya çalışırlarken dünyanın içindeki milyarlarca varlığın ve insanın yapısal mükemmeliklerinin tesadüfiliğini mantıken açıklamaktan kaçarlar. zira tesadüfün mantığı yoktur. mantıkla ilahı reddedip mantıksız bi imgeye sarılırlar. sahih (gerçek) dinlerde dini Tanrı şekillendirirken bozulan dinlerde Tanrıyı din adamları şekillendirir. bu nedenle tanrı anlayışlarında farklılıklar olur. Tanrı gizlenmez. sadece gözle bizzat görülmez. zira benim dinime göre göz acizdir, O'nu görecek kudrette değildir. görmeden itaat görerek itaatten iman hususunda çok daha samimi ve belirleyicidir. iman ettikten sonra O'nu hissedip hayatınızdaki eylemlerini görebilmeniz mümkündür. bu sözümü de ancak inananlar anlayacaktır. selam ile... Alıntı
Φ yeniceri Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 bakın eisntain bir güneş sistemi maketi yapıyor makette bir mekanizma var ve bir kol ile mekanizma dönüyor bir ateist bilim adamı diyorki "ne güzel yapmışsın çok güzel dönüyor" "evet bunu bir döndüren var" bakın şimdi bugün japonyada robotlar yapılıyor dimi biri deseki "bu robot motorların tesadüf eseri dökülmeleriyle oluştu" ne dersiniz peki biz insanlar robotlardan daha üstün değilmiyiz Allah niye kendini göstermiyor dediniz ben size bunu açıklığım size düşünün şimdi Allah her gün bize kendini gösteriyor her günah işleyini anında cezalandırıyor herkes mecburen müslüman olurdu ve kurallara uyardı işte o zaman Hz Ebubekirler le Ebucehiller arasında hiç fark olmazdı dimi hem Allah size aklen tatmin olmanız için binlerce hikmet gösteriyor mesela siz şimdi bir kabın alın kabı bir camla ikiye bölün iki tarafada su doldurun yanlız bir tarafa tuzlu bir tarafa tuzsuz su camı kaldırın ne olur tabiki sular karışır ve sonunda iki tarafta aynı oranla tuzlu olur peki nasıl oluyorda akdenizle atlas okyanusu bir birine karışmıyor Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Sevgili hayal_et aradığın cevap Kuran'da Bakara suresi 62.ayet. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 O aslında herşeyde aşikar ama gözle görmek mümkün değil. Daha doğrusu algılamak mümkün değil. Zaten KURAN "o görmeden inananlar varya işte onlar için Allah altlarından ırmaklar akan cennetler yaratmıştır' der. O'nu görmek mümkün olsaydı imanın bir anlamı kalmazdı. Bizi meleklerden üstün yapan özelliklerden biride budur. Dinler arasındaki uyuşmazlığın sebebi bazı dinlerin sapkınlığa sürüklenip Hak'tan uzaklaşmasıdır. Allah O'na herhangibir ortak koşulmasını yasaklamıştır. İslamın dışında O'na ortak koşulmayan bir din gösterebilir misiniz? Ama son günlerde bir dinler arası diyalog safsatası yayılmaya çalışılıyor. Bunların asıl amacı diyolog değil ancak İslamın da tıpkı kendi dinlerinde olduğu gibi dejenerasyona uğratılıp bozulmasıdır. Özellikle Türkiye'yi merkez seçen Vatikan ve Fener rum patriği işbirlik yaparak İstanbul'un ortadoksların buluşma merkezi olmasını hedeflemektedirler. saygılar Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2006 O aslında herşeyde aşikar ama gözle görmek mümkün değil. Daha doğrusu algılamak mümkün değil. Zaten KURAN "o görmeden inananlar varya işte onlar için Allah altlarından ırmaklar akan cennetler yaratmıştır' der. O'nu görmek mümkün olsaydı imanın bir anlamı kalmazdı. Bizi meleklerden üstün yapan özelliklerden biride budur. Dinler arasındaki uyuşmazlığın sebebi bazı dinlerin sapkınlığa sürüklenip Hak'tan uzaklaşmasıdır. Allah O'na herhangibir ortak koşulmasını yasaklamıştır. İslamın dışında O'na ortak koşulmayan bir din gösterebilir misiniz? Ama son günlerde bir dinler arası diyalog safsatası yayılmaya çalışılıyor. Bunların asıl amacı diyolog değil ancak İslamın da tıpkı kendi dinlerinde olduğu gibi dejenerasyona uğratılıp bozulmasıdır. Özellikle Türkiye'yi merkez seçen Vatikan ve Fener rum patriği işbirlik yaparak İstanbul'un ortadoksların buluşma merkezi olmasını hedeflemektedirler. saygılar Sevgili sardunya, Boşuna anlaşmaya çalışırlar... Çelişkileri çok fazla... Üstelik gerçekçi sağlam altyapıları da yok. Dünya halklarının kardeşliği ancak ve ancak bilimsel gerçeklerdedir. Bunun dışında alternatif olamaz. Diğer alternatiflerde, Kardeşlik ve dostluk için somut tahliller yok... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Sevgili Hayal Et , Doğruyu öğrenmeye, sorularına cevap aramaya çalışırken öncelikle sorularının düzeyini ölçmen gerekir.. '' O'' diye hitap ettiğin ALLAH ' dır ve hitap edişin hiç hoş değildir.. *Şu muhakkak ki inkâr edenleri uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir. Onlar inanmazlar. * Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir. Gözlerinin üzerinde bir de perde vardır. Ve büyük azab onlaradır. * İnsanlardan öyleleri de vardır ki, inanmadıkları halde, "Allah'a ve ahiret gününe inandık." derler. * Allah'ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Halbuki sırf kendilerini aldatırlar da farkına varmazlar * İyi bilin ki, onlar ortalığı bozanların ta kendileridir, fakat anlamazlar. * Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın." denilince, "Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?" derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler. * Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabb'inize kulluk edin ki (Allah'ın) azabından korunasınız. * (Rabb) ki yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı. Gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkardı. Öyleyse siz de, bile bile, Allah'a eşler koşmayın. * Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz. * Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının. * İnanıp yararlı işler yapanlara, altlarından ırmaklar akan cennetlerin kendilerine ait olduğunu müjdele! Onlardaki herhangi bir meyveden rızıklandırıldıklarında: "Bu daha önce de rızıklandığımız şeydir" derler ve o rızık birbirinin benzeri olmak üzere, kendilerine sunulacak. Orada çok temiz zevceler de onların. Hem onlar orada ebedî kalacaklar. * Muhakkak ki Allah bir sivri sineği, hatta daha üstününü misal getirmekten çekinmez. İman edenler bilirler ki, o şüphesiz haktır, Rabb'lerındandır. Ama küfre saplananlar: "Allah böyle bir misal ile ne demek istedi?" derler. Allah onunla birçoklarını şaşırtır, yine onunla birçoklarını yola getirir. Onunla ancak o fasıkları şaşırtır. * Allah'ı nasıl inkâr edersiniz ki, ölü idiniz sizleri diriltti. Sonra sizleri yine öldürecek, sonra yine diriltecek, sonra da döndürülüp ona götürüleceksiniz. * O ki, yeryüzünde ne varsa hepsini sizin için yarattı . Sonra göğe yöneldi, onları yedi gök olarak düzenledi. O, her şeyi bilir. * Bir zamanlar Rabb'in meleklere: "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. (Melekler): "A!.. Orada bozgunculuk yapacak ve kan dökecek birisini mi yaratacaksın? Oysa biz seni överek tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz" dediler. (Rabb'in): "Ben sizin bilmediklerinizi bilirim." dedi. * Ve Âdem'e isimlerin hepsini öğretti, sonra onları meleklere gösterip: "Haydi davanızda sadıksanız bana şunları isimleriyle haber verin." dedi. * Dediler ki: "Yücesin sen (ya Rab!). Bizim, senin bize öğrettiğinden başka bir bilgimiz yoktur. Şüphesiz sen bilensin, hakîmsin". * (Allah): "Ey Âdem, bunlara onları isimleriyle haber ver." dedi. Bu emir üzerine Âdem onlara isimleriyle onları haber verince, (Allah): "Ben size, ben göklerin ve yerin gayblarını bilirim, sizin açıkladığınızı da,içinizde gizlediğinizi de bilirim" dememiş miydim?" dedi. * Ve o zaman meleklere: "Âdem'e secde edin!" dedik, hemen secde ettiler. Yalnız İblis dayattı, kibrine yediremedi, inkârcılardan oldu. * İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, onlar da cehennem ehlidirler. Orada ebedî olarak kalacaklardır. * Hakk'ı batıla karıştırıp da, bile bile hakkı gizlemeyin. * Ve öyle bir günden korunun ki, kimse kimsenin yerine bir şey ödeyemez, kimseden şefaat da kabul edilmez, kimseden fidye de alınmaz ve onlara hiçbir yardım da yapılmaz. * Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir. * Allah'tan başka hiçbir ilâh yoktur. O daima diridir (hayydır), bütün varlığın idaresini yürüten (kayyum)dir. O'nu ne gaflet basar, ne de uyku. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmadan huzurunda şefaat edecek olan kimdir? O, kullarının önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O'nun dilediği kadarından başka ilminden hiç bir şey kavrayamazlar. O'nun kürsisi, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Onların her ikisini de görüp gözetmek O'na bir ağırlık vermez. O çok yücedir, çok büyüktür. * Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk, sapıklıktan ayırd edilmiştir. Artık her kim tâğutu inkar edip, Allah'a inanırsa, sağlam bir kulpa yapışmıştır ki, o hiçbir zaman kopmaz. Allah, her şeyi işitir ve bilir. * Göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi Allah'ındır. Siz içinizdekileri açığa vursanız da gizli tutsanız da Allah onunla sizi hesaba çeker. Sonra dilediğini bağışlar, dilediğine de azab eder. Allah her şeye kadirdir Bakara Suresi.. Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Dünya halklarının kardeşliği ancak ve ancak bilimsel gerçeklerdedir. Bunun dışında alternatif olamaz. Diğer alternatiflerde, Kardeşlik ve dostluk için somut tahliller yok... Irkçılıkta o bilimsel gerçeklerin doğurduğu bir ideoloji değilmidir? Nasıl olacak "DÜNYA" halklarının kardeşliği ırkçılık politikalarının altında? Dünya halklarının kardeşliği vicdanların temizliğiyle sağlanır... Vicdan içinde bilimsel gerçeklere ihtiyaç yoktur... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Sevgili sardunya, Boşuna anlaşmaya çalışırlar... Çelişkileri çok fazla... Üstelik gerçekçi sağlam altyapıları da yok. Dünya halklarının kardeşliği ancak ve ancak bilimsel gerçeklerdedir. Bunun dışında alternatif olamaz. Diğer alternatiflerde, Kardeşlik ve dostluk için somut tahliller yok... İyi dileklerimle... Boşuna anlaşmaya çalışmıyorlar, zaten anlaşmak diye bir beklentileri yok. Vatikan tüm dünyanın kendi kontrolünde olmasını istiyor, olmayacak olanların da yok olmasını. Çelişki den kastın ne? Dünya halklarının kardeşliğini hangi bilimsel gerçeklerle sağlayabilirsin açıklar mısın? İnsanların düşünecekleri şey şudur, bir insan en fazla 100 yıl yaşayabiliyor bununda son 30 yılı bunaklıkla geçebiliyorken, önünde engel olamayacağı ölüm varken, hiç birşeye gerçek anlamda sahip olamayacağını düşünüp ömrünü insanlığa faydalı bir şeyler yaparak geçirmek. gerçek mutluluk bir insanı mutlu edebilmektir. İnsan olarak gelişimine devam etmelidir, İslam buna tekamul der. Alıntı
Φ the_enemy Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 bak diyorsun ki Allah varsa neden kendini gizliyor çıksın ortaya inanalım. O zaman inanmanın bir anlamı kalmaz ki. Olayı şöyle somutlaştıralım. Bir hırsızlık oldu. Arkadaşın bana inan ben yapmadım dedim. Sen o onda ona inanırsan anlamı olur. yoksa arkadaşım gizli kameravarmış onu izlemeden hırsızın kim olduğunu görmeden sana inanmam dersen bunun bir anlamı kalmaz. O zaman ona herkes inanır. Senin bir arkadaş olarak farkın kalmaz. o kişinin gerçek dostları yapmadığım dediği an onun yanında olanlardır. Alah diyor ki kıyamet saati herkes gerçeği anlayacak.Ama ben sizi önceden uyarıyorum. O gün gerçek kameradaki gibi ortaya çıkınca inanmanın bir anlamı olmayacak. umarım anlatabilmişimdir. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Her şeyin başlangıcına dair üretilen her teoride bir bilinmeyen başlama noktası var... Sona dair düşündüğümüzde de aynı sonuca ulaşırız... Ve şimdi dönüp yeryüzünün dörtbir yanındaki ortak değerler ve aynı şekilde her biri ayrı alem olan bir çok insana bakıyoruz... İşleyen muhteşem düzeni;iyi ile kötünün dansını hangi biri hangisi anlayamadan izliyoruz... Doğuyoruz;ölüyoruz... Ve daha bir çok şey... Alıntı
Φ aramis Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 herkez ezbere konusuyoo...bana soyleyin o varsa niye kendini gizliyo bole yaparsa niye inanayim....yada neden ilk okulda ogretmenlerim bana yada bize sadece muslumanligi ovduler...eger hristiyansam direktoman cehennemlik olcagimi solediler ben inanmakla inanmamak arasinda bir yerde sIKISTIM ve bana aciklama yapamiyolarr...nedir bu dinler arasindaki celiski herkesin taptigi bir tanri degilmi yada her dinin kendine ozgu bir tanrisimi varr.... Sevgili Hayal_et;ilkokulda öğretmenlerin veya burada biz elbette sana dinimizi öveceğiz.Biz demiyoruzki diğer ilahi dinler kötüdür,onlar cehenneme gidecek.Taurusmutis'in dediği ayeti okursan orada onlarında gerçek inananlarını gereken ödülü alacağını görürsün,ama en son gelen ve bozulmayan tek kitap Kuran'dır ve diğerlerinin hükmünü kaldırmıştır.Dinler arasındaki çelişki diğer ilahi dinlerde maddi rant uğruna insanların incil,tevrat ve zebur içersine kendi sözlerini ekleyerek dinlerini bozmalarıdır.Yoksa kutsal kitapları biraz geyret edip karşılaştırdığın zaman Allah kelamı olan sözlerin uyumunu görebilirsin.Allah niye gizleniyor diyorsun,isteyen onun varlığını heryerde,herşeyde görebilir.Yeterki bakmayı bil sevgili arkadaşım.Yüzünü görmediğin bir ressamın yaptığı resmi gördüğünde veya tanımadığın birinin bestelediği bir müziği dinlediğinde ona hayran olabiliyorsan ve hatta aşık olabiliyorsan görebildiğin tüm evrenin ve göremediklerinin yaratıcısı Allah'ı bu kadar sorgulamak niye?Bak önünde internetin var aç Esma-ül Hüsna'dan Allah'ın El Azim sıfatının anlamını oku.Sevgiyle kal. Sedelina'nın affına sığınarak ''Allah varsa nerdedir''başlığı altında yazdığı yazısını buraya kopyalıyorum.<<<<<<< senin göremediğin bakışlarının uzandığı heryerde yoktur derkenki kullandığın beyin kabuğunun her kıvrımında çözemediğin sorularının cevabında hep inkar etsende,zor anda el açtığın duanda bir arının bınbır çiçekten tatlı bır madde kustuğu balda kendi içinde bir kozmozda işleyen evrenin gizeminde bembeyaz masumıyetıyle gözleri ışıldatan deniz anasının şeffaflığında milyonlarca birbirine bırı dahi benzemeyen kar tanesinin sanatında annenin bebeğe olan şefkatinde ağaçların binbir yeşilindeki güzellikte devekuşunun tüylerindeki ihtişamda ve herşeyden öte sana verdiği yüreğin muhtaç olduğu o sevgide işte ALLAH bakmayı bilen,hissedebilen yüreklerin her atışında..... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Boşuna anlaşmaya çalışmıyorlar, zaten anlaşmak diye bir beklentileri yok. Vatikan tüm dünyanın kendi kontrolünde olmasını istiyor, olmayacak olanların da yok olmasını. Çelişki den kastın ne? Dünya halklarının kardeşliğini hangi bilimsel gerçeklerle sağlayabilirsin açıklar mısın? İnsanların düşünecekleri şey şudur, bir insan en fazla 100 yıl yaşayabiliyor bununda son 30 yılı bunaklıkla geçebiliyorken, önünde engel olamayacağı ölüm varken, hiç birşeye gerçek anlamda sahip olamayacağını düşünüp ömrünü insanlığa faydalı bir şeyler yaparak geçirmek. gerçek mutluluk bir insanı mutlu edebilmektir. İnsan olarak gelişimine devam etmelidir, İslam buna tekamul der. Sardunya arkadaş, Seninle, tartışmalar başlattık güya... Hep başka şeylerden bahsediyorsun... Kafe sohbetleri gibi oluyor... Dinler arası çelişkiler var, zaten anlaşamazlar diyorum... Hangi çelişki diye soruyosun... Vatikan dünyaya yayılmak istiyor diyosun... Eleştiriyorsun. Hangi inanç istemiyorki... Senin inancında öyle yapmıyormu?... Bunu istememe alternatifi inançsızlık olur zaten. Bunu biliyorsun... Gerçek mutluluk, diğer bir insanı mutlu etmektir diyorsun... Bunu hiç bir anlayış kabul etmez... Kendisi mutlu olamaz ise, başkasını mutlu edemez... Hele senin inancın için gerçek mutluluk ahireti kazanma çabasıdır. Buda olmuyor... "İslam buna tekamül eder" diyorsun. Eğer tekamül doğru bir kelime ise... Tekamül büyüme demektir. Zaten anlamsız oluyor... Seçilen kelime şayet "tekabül" ise... O tüm yanlış. İslamı diğer insanların mutluluğuna eş koşmak, seni de inancından eder... Seninle olan tüm tartışmalarımız böyle geçti maalesef... Daha düzeyli ve anlamlı tartışmalar dileği ile... Hoşçakal... Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Vatikan dünyaya yayılmak istiyor diyosun...Eleştiriyorsun. Hangi inanç istemiyorki... Senin inancında öyle yapmıyormu?... Bunu istememe alternatifi inançsızlık olur zaten. Bunu biliyorsun... Sevgili bilimselci birazda kendini eleştirmelisin bence... Sardunya mesajında bak şöyle demiş; Vatikan tüm dünyanın kendi kontrolünde olmasını istiyor, olmayacak olanların da yok olmasını. Bizim dinimizin böyle bir anlayış içinde olduğunu nerden öğrendiğini sorabilirmiyim? Bilgilerin yanlış kontrol et ve iftiradan kaçın... Şayet iftira değilde yanlış anlama ise başkalarının yanlış anlamalarınıda hoşgör derim... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Sevgili bilimselci birazda kendini eleştirmelisin bence... Sardunya mesajında bak şöyle demiş; Bizim dinimizin böyle bir anlayış içinde olduğunu nerden öğrendiğini sorabilirmiyim? Bilgilerin yanlış kontrol et ve iftiradan kaçın... Şayet iftira değilde yanlış anlama ise başkalarının yanlış anlamalarınıda hoşgör derim... hearten arkadaş, Yer yüzünde hiçbir ideoloji, hiçbir felsefe, hiçbir inanç yokturki, yayılma amacı gütmesin... Eğer bunu yapmıyor ise özüne ters düşüyor demektir. Peygamberlerin amacı nedir ki. Tüm insanlığa tebliğ değilmi ? Dini eğitimlerin dini telkinlerin amacı nedirki ? Oyun olsun diye mi yapıyorlar bütün bunları. Kelime "kontrol" olunca amaçmı değişiyor ? Neden sağlıklı iletişim kurulamadığını yazımda belirttim. Sadece tek konu ve tek iletide olmadıki bu ? Yazımı sende okumamışsın. Yada anlamamışsın... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Sardunya arkadaş, Seninle, tartışmalar başlattık güya... Hep başka şeylerden bahsediyorsun... Kafe sohbetleri gibi oluyor... Dinler arası çelişkiler var, zaten anlaşamazlar diyorum... Hangi çelişki diye soruyosun... Vatikan dünyaya yayılmak istiyor diyosun... Eleştiriyorsun. Hangi inanç istemiyorki... Senin inancında öyle yapmıyormu?... Bunu istememe alternatifi inançsızlık olur zaten. Bunu biliyorsun... Gerçek mutluluk, diğer bir insanı mutlu etmektir diyorsun... Bunu hiç bir anlayış kabul etmez... Kendisi mutlu olamaz ise, başkasını mutlu edemez... Hele senin inancın için gerçek mutluluk ahireti kazanma çabasıdır. Buda olmuyor... "İslam buna tekamül eder" diyorsun. Eğer tekamül doğru bir kelime ise... Tekamül büyüme demektir. Zaten anlamsız oluyor... Seçilen kelime şayet "tekabül" ise... O tüm yanlış. İslamı diğer insanların mutluluğuna eş koşmak, seni de inancından eder... Seninle olan tüm tartışmalarımız böyle geçti maalesef... Daha düzeyli ve anlamlı tartışmalar dileği ile... Hoşçakal... Sevgili bilimselci ve sardunyam araya girebilirmiyim? Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Sevgili bilimselci ve sardunyam araya girebilirmiyim? Taurusmutis arkadaş, Buyurun şeref duyarım... Bence mahsuru yok... Yeterki biribirimizi anlayarak tartışalım... İyi dileklerimle... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Taurusmutis arkadaş, Buyurun şeref duyarım... Bence mahsuru yok... Yeterki biribirimizi anlayarak tartışalım... İyi dileklerimle... Peki teşekkür ederim.Dinler(hak dinler tabiki) arasında çelişkilerin oluşması çok doğal.Yukarıda Aramis arkadaşımızın da yazdığı gibi Allah'ın ayetleri arasına sokuşturulmuş kul kelamları diğer hak dinlerin kitaplarını dolayısı ile işleyişlerini bozmuştur.E biz bozulmayan ve kıyamete kadar Allah'ın koruyacağına iman ettiğimiz Kuran'a ters düşen şeyleri elbette kabul etmeyeceğiz.Ha ortak yönler söylemler yok mu,elbette var.Sonuçta onlarda hak din ve aynı Allah'a inanıyorlar.Gelelim mutluluk mevzusuna;dinimizin gereği gerçekten iman edenler başkalarının mutluluğunu kendi mutluluğundan önce sayarlar.Bu kişiye kendi iç huzurunu ve dolayısıyla kendi mutluluğunu getirir.Bu burada yazarak veya okunarak anlaşılabilecek bişey değildir.Örneğin darda olan bir insana yapılan yardımdan sonra o insanın rahatladığını görmek ve Allah razı olsun dediğini duymak.Herşey para diye düşünenler bunu anlayamaz,Allah'ın rızasını kazanamadıktan sonra neyleyeyim cenneti,benim içimdeki aşkın ateşinden daha çok yakacak değil ya cehennem.Canım kardeşim bilim iyidir,öğrenmek iyidir ama biryere kadar.Bende herşeyi sorgular sonra kabul ederim/etmem.Ama bilginin yetmediği an hep gelir.Gelmeseydi fenomenler olmazdı dimi.Emin ol enaz Lena kadar uzaylıları ve bilinmeyenleri okudum araştırdım,ama hiçbir zaman takıntı haline getirmedim.Yada doğrucu davut gibi el ayak kesme konularını ki bana göre islamiyetin endoğru yaşandığı ülkemde böyle şeyler yaşanmaz.Ya Yam yam'ın köleliğe olan takıntısı..Söyle bana hangisi elle tutulur bişey?Herşerde olduğu gibi din konusunda da yanlış yapanlar vardır elbet ama bunu tüm inananlara yıkmak doğru değil.Son olarak herşeyi bilmen/bilmem mümkün değil.Biz inanlar inanmayanları kendi kurtuluşlarına davet ediyoruz ya onlar bizi neye davet ediyor? Alıntı
Φ hearten Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 hearten arkadaş, Yer yüzünde hiçbir ideoloji, hiçbir felsefe, hiçbir inanç yokturki, yayılma amacı gütmesin... Eğer bunu yapmıyor ise özüne ters düşüyor demektir. Peygamberlerin amacı nedir ki. Tüm insanlığa tebliğ değilmi ? Dini eğitimlerin dini telkinlerin amacı nedirki ? Oyun olsun diye mi yapıyorlar bütün bunları. Kelime "kontrol" olunca amaçmı değişiyor ? Neden sağlıklı iletişim kurulamadığını yazımda belirttim. Sadece tek konu ve tek iletide olmadıki bu ? Yazımı sende okumamışsın. Yada anlamamışsın... Çok ilginç... Yazını hiçkimse okuyamıyor okuyanda anlayamıyor, o halde yazmaktan vazgeçsen daha iyi olur demekten başka birşey gelmiyor aklıma… Bütün inançlar ve felsefeler yayılma amacı güder tabiki. Fakat sen vatikanın yayılma politikası ile İslamın öngördüğü yayılma politikasını birbirine eş tutunca bunu eleştirme ihtiyacı hissettim. İkisini aynı kefeye koyamazsın. Mümkünse insanları yazılarını anlamamakla eleştirmek yerine, birazda sen bizlerin yazdıklarını anlamaya çalış… Sevgiler bilimselci… Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Peki teşekkür ederim.Dinler(hak dinler tabiki) arasında çelişkilerin oluşması çok doğal.Yukarıda Aramis arkadaşımızın da yazdığı gibi Allah'ın ayetleri arasına sokuşturulmuş kul kelamları diğer hak dinlerin kitaplarını dolayısı ile işleyişlerini bozmuştur.E biz bozulmayan ve kıyamete kadar Allah'ın koruyacağına iman ettiğimiz Kuran'a ters düşen şeyleri elbette kabul etmeyeceğiz.Ha ortak yönler söylemler yok mu,elbette var.Sonuçta onlarda hak din ve aynı Allah'a inanıyorlar.Gelelim mutluluk mevzusuna;dinimizin gereği gerçekten iman edenler başkalarının mutluluğunu kendi mutluluğundan önce sayarlar.Bu kişiye kendi iç huzurunu ve dolayısıyla kendi mutluluğunu getirir.Bu burada yazarak veya okunarak anlaşılabilecek bişey değildir.Örneğin darda olan bir insana yapılan yardımdan sonra o insanın rahatladığını görmek ve Allah razı olsun dediğini duymak.Herşey para diye düşünenler bunu anlayamaz,Allah'ın rızasını kazanamadıktan sonra neyleyeyim cenneti,benim içimdeki aşkın ateşinden daha çok yakacak değil ya cehennem.Canım kardeşim bilim iyidir,öğrenmek iyidir ama biryere kadar.Bende herşeyi sorgular sonra kabul ederim/etmem.Ama bilginin yetmediği an hep gelir.Gelmeseydi fenomenler olmazdı dimi.Emin ol enaz Lena kadar uzaylıları ve bilinmeyenleri okudum araştırdım,ama hiçbir zaman takıntı haline getirmedim.Yada doğrucu davut gibi el ayak kesme konularını ki bana göre islamiyetin endoğru yaşandığı ülkemde böyle şeyler yaşanmaz.Ya Yam yam'ın köleliğe olan takıntısı..Söyle bana hangisi elle tutulur bişey?Herşerde olduğu gibi din konusunda da yanlış yapanlar vardır elbet ama bunu tüm inananlara yıkmak doğru değil.Son olarak herşeyi bilmen/bilmem mümkün değil.Biz inanlar inanmayanları kendi kurtuluşlarına davet ediyoruz ya onlar bizi neye davet ediyor? Sayın Taurusmutis, Biribirimizi anlayarak tartışma isteğinize sevindim. Bu anlayarak tartışma içerisin de samimiyet de olacaksa (ki bundan eminim), daha da çok sevineceğim. Ama daha da anlaşılabilir ve somut olması için; İleti içerisindeki konuları tek'e indirelim... Ve madde made tartışalım... Üstelik buna topic'in başlığı da uygun... Ne dersin ? Konular; 1- İnançlar arası var olduğunu iddia ettiğimiz çelişkiler nasıl oluşmuş? 2- İnaçlar içerisinde sadece islamiyet'mi bozulmamış? 3- İslami hükümlerin asıl uygulanış amacı diğer kişilerin mutluluğumu(sardunya arkadaşımızın iddiası)? 4- Dinleri hak dinler veya değil olarak ayırmak ne derece gerçekçi ? 5- Darda olan insana yardım konusunun islami, sosyal ve ekonomik boyutları... 6- Bilimi nereye kadar öğrenmeli , bilim nerede yetersiz kalıyor, ne yapılmalı (senin yazın). 7- Takıntıları var dediğin arkadaşlarımın, iddia ettiğin takıntıları neler? Bilimlemi, inançlamı çelişiyor ? Eğer bilimle çelişmiyorsa takıntı olabilirmi ? 8- Herşeyi bilmem/bilmen mümkün değilse ne yapılmalı? Takip edilecek yol nedir ? 9- İnananlar ve inanmayanlar olarak nitelenen insanların asıl kurtuluş çabaları nasıl olmalı, niçin ? 10- Tartışmanın sağlıklı olabilmesi için neler gerekli ? Niçin ? İyi dileklerimle... Alıntı
Φ hayal_et Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 yahu nedir bu muslumanlik dalgasi bana kurandan alintilar yapmayin ben turkiyede yasamiyorum ki sadece muslumanligi on safhaya cikarayim ben burda butun dinlerin arasindayim ve inanin buradaki buradaki musluman araplar beni dinden soguttu ve bir kac arkadas yazmis inananlar yada inanmayanlar lutfen burda grup olmaya gerek yok ben inancsizim demedim sadece bu dinler arasindaki bozuk dengeyi anlamiyorumm yani ben hristiyan olamazmiyim olursam yine inanmicammi Allaha!!! Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2006 yahu nedir bu muslumanlik dalgasi bana kurandan alintilar yapmayin ben turkiyede yasamiyorum ki sadece muslumanligi on safhaya cikarayim ben burda butun dinlerin arasindayim ve inanin buradaki buradaki musluman araplar beni dinden soguttu ve bir kac arkadas yazmis inananlar yada inanmayanlar lutfen burda grup olmaya gerek yok ben inancsizim demedim sadece bu dinler arasindaki bozuk dengeyi anlamiyorumm yani ben hristiyan olamazmiyim olursam yine inanmicammi Allaha!!! Sen yazdıklarımızı bile okumaya üşenmissin anlaşılan.Ne var bende türkiyede yani müslüman bir ülkede yaşıyorum ama Kuran'dan başka diğer kutsal hak kitaplarıda bulup okudum.Bunun yanında şintoizm ve budizm hakkında bile bilgim var.Önünde oturduğun bilgisayarı sadece oyun ve chat için mi kullanıyorsun acaba.Kendin araştırmıyor ve bize soruyorsun biz sana cevap yazıncada tersliyorsun.Sence ayıp olmuyormu arkadaşım? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Sardunya arkadaş, Seninle, tartışmalar başlattık güya... Hep başka şeylerden bahsediyorsun... Kafe sohbetleri gibi oluyor... Dinler arası çelişkiler var, zaten anlaşamazlar diyorum... Hangi çelişki diye soruyosun... Vatikan dünyaya yayılmak istiyor diyosun... Eleştiriyorsun. Hangi inanç istemiyorki... Senin inancında öyle yapmıyormu?... Bunu istememe alternatifi inançsızlık olur zaten. Bunu biliyorsun... Gerçek mutluluk, diğer bir insanı mutlu etmektir diyorsun... Bunu hiç bir anlayış kabul etmez... Kendisi mutlu olamaz ise, başkasını mutlu edemez... Hele senin inancın için gerçek mutluluk ahireti kazanma çabasıdır. Buda olmuyor... "İslam buna tekamül eder" diyorsun. Eğer tekamül doğru bir kelime ise... Tekamül büyüme demektir. Zaten anlamsız oluyor... Seçilen kelime şayet "tekabül" ise... O tüm yanlış. İslamı diğer insanların mutluluğuna eş koşmak, seni de inancından eder... Seninle olan tüm tartışmalarımız böyle geçti maalesef... Daha düzeyli ve anlamlı tartışmalar dileği ile... Hoşçakal... merhaba dinler arası çelişkiler var diyorsun ama çelişkiyi açıklamıyorsun. ne var sana çelişkiden kastın ne diye sormam da... başka birinin mutluluğu beni mutlu eder, seni etmeye bilir benim adıma konuşma lütfen... tekamül büyümek anlamında kullanılsada en çok içsel gelişim manasında kullanılır İslamı anlamda. kendi benliğinin çok önemli olmadığının farkına varmaktır mutluluk... kendi merkezinden uzak, insanlara yakın olabilmek... (egondan) tüm inançlar yayılmak ister demişsin, olabilir keşke İslam dünyaya yayılsa (ama doğru anlaşılan İslam) ancak Vatikanın dünyayı egemenliği altına alma çabası çok can yakıcı ve yıkıcı oluyor... hangi İslam ülkesi dinini hakim kılmak için kan döker ya da entrikalarla, misyonerlerle beyin yıkar söyleyebilir misin? Vatikan üstelik bir dinin savunusunu değil büyümek isteyen bir şirketin yeni kuruluşlar satın alması için çalışıyor. çünkü vatikan artık bir dini değil bir şirketi temsil ediyor... nedense benim yanlışlarımı yakalamak gibi çaba gösteriyorsun. yazılarımı sırf eleştirmek için mi okuyorsun, yoksa gerçekten yararlı bir tartışma yapmak için mi? düzey dediğin şey nasıl bir şey anlatta o düzeye çıkayım... Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2006 merhaba dinler arası çelişkiler var diyorsun ama çelişkiyi açıklamıyorsun. ne var sana çelişkiden kastın ne diye sormam da... başka birinin mutluluğu beni mutlu eder, seni etmeye bilir benim adıma konuşma lütfen... tekamül büyümek anlamında kullanılsada en çok içsel gelişim manasında kullanılır İslamı anlamda. kendi benliğinin çok önemli olmadığının farkına varmaktır mutluluk... kendi merkezinden uzak, insanlara yakın olabilmek... (egondan) tüm inançlar yayılmak ister demişsin, olabilir keşke İslam dünyaya yayılsa (ama doğru anlaşılan İslam) ancak Vatikanın dünyayı egemenliği altına alma çabası çok can yakıcı ve yıkıcı oluyor... hangi İslam ülkesi dinini hakim kılmak için kan döker ya da entrikalarla, misyonerlerle beyin yıkar söyleyebilir misin? Vatikan üstelik bir dinin savunusunu değil büyümek isteyen bir şirketin yeni kuruluşlar satın alması için çalışıyor. çünkü vatikan artık bir dini değil bir şirketi temsil ediyor... nedense benim yanlışlarımı yakalamak gibi çaba gösteriyorsun. yazılarımı sırf eleştirmek için mi okuyorsun, yoksa gerçekten yararlı bir tartışma yapmak için mi? düzey dediğin şey nasıl bir şey anlatta o düzeye çıkayım... Sayın sardunya, Düzey dediğim şey, sadece diyaloga verilecek önem ve samimiyet ... Çok bilgili insan, düzeyi yüksek insandır düşüncesinde değilim... Düzeyi yüksek insan, bilimsel kültüre sahip insandır. (şahsi kanaatim)... Ayrıca, senin yanlışlarını bulma çabasında da değilim... Ama en çok üzüldüğüm nokta, tartışılan konuya gereken önemin verilmemesi... Yüzeysel bir tartışma olsun istemiyorum... İyi dileklerimle... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 10 Nisan , 2006 sevgili bilimselci sen tüm inançların gerçek dışı olduğunu savunuyorsun, ben bazı inançların. bir konu hedefinden saparsa artık o değişmiş demektir. bazı dindaşlarımıda eleştirebilirim, onlarda beni eleştirebilirler, ateistleri, budistleri,, yani kısaca kendi fikrime uymayan şeyler konusunda eleştiri yapabilirim. bu herkesin hakkı. ben kendi adıma doğruları arıyorum, her duyduğuma, okuduğuma bilimsel görünsün görünmesin, aklımın süzgecinden geçirmeden kabullenmem. bu en doğal hakkım, her insanın öğrenmesi, anlaması farklıdır kimi kolay öğrenir kimi zor öyle değil mi? önemli olan doğruyu öğrenip öğrenmediğidir. bundan sonra daha kontrollü olarak tartışalım. ben insan olarak istemeden kalbini kırdıysam özür dilerim. bilgi en çok özendiğim şeydir... saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.