Zıplanacak içerik

sevgi okulları(türk kolejleri) 8 üye oy verdi

1. 1. sizce sevgi okulları gereklimidir

• evet
      8
    • hayır
      11

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

bakın şuan 180 ülkede türk kolejleri var ve Türkiyeye hizmet etmektedir bu okullar dünya ya türk kültürünü tanıtıyor bu okullar sayesinde ilerdeki ünya dili kesinlikle türkçe geçen tv de bir rus öğrencisi gördüm buraya gelmişlerdi konuşmaya yapıyorlardı yemin ederim rus olduğunu bilmesem türk sanırdım tam bizim gibi konuşuyordu bu okuldaki öğretmenlerden Allah razı olsun yaptıkları hizmet çok büyük sizin bu okullar hakındaki fikrinizi almak istiyorum

not:kongo cumhuriyetinde geçtiğimiz kurban bayramın da 80.000 kişilik kabile reisleriyle birlikte müslüman oldu bu olay orada açılan okuldaki öğretmenin oraya yaptırdığı et yardımından etkilenerek müslüman oldular

şimdi siz ne kadar kitaplarda yazsanız bu olay kadar etkili olmaz insanlar temsile bakar

Gönderi tarihi:

şimdi siz ne kadar kitaplarda yazsanız bu olay kadar etkili olmaz insanlar temsile bakar

Kesinlikle doğru..insanlar okuduklarından duyduklarından ziyade temsil noktasında gördüklerinden ve his dünyalarını etkileyecek olayların tesirinde kalırlar...İnsanlara bu böyledir şöyledir diye dil dökmeye de çok fazla gerek bu noktada...

İnsanlara islam böyledir vs... diye tarif etmektense hakkıyla yaşansa ve temsil edilse hiç bir tartışmaya ve ispata gerek kalmayacaktır...

Ki, günümüzde de insanlar artık izahat , bilgi değil somut olarak bazı şeyleri görmek istiyorlar...Bizlerde dil dökmek yerine keşke hakkıyla yaşamayı ve bu bağlamda sözlerimizle değilde halimizle cevap versek islam adına..O zaman herşey daha farklı olacaktır..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

evet bide bunları istemeyenler var islamın önüne set çekmek isteyen var ama onlara denecek en iyi şey kolaysa daha iyisini yapın demek

Gönderi tarihi:

evet bide bunları istemeyenler var islamın önüne set çekmek isteyen var ama onlara denecek en iyi şey kolaysa daha iyisini yapın demek

Yapmak zor ama yıkmak kolaydır..Bir binayı inşa etmek çok vakit alırken yıkmak günümüz de sadece bir kaç saniyemizi alır..

Gönderi tarihi:
  • Yazar

acaba gereksiz diyenler nie demişler açıklaya bilirlermi neyini beğen miyor

Gönderi tarihi:

Çünkü yapılan hizmetin Vatana millete verdikleri ve kazandırdıkları ile değil kendilerine , ideolojilerine ne kazandırdığı ile değerlendiren bir kitle var ülkemizde...

ve ne yazık ki bu insanlara da sorsan en iyi milliyetçiler ve Atatürkçüler kendileridir....malesef artık bu tabirler de ağızlarda sakız olmuş durumda...

Gönderi tarihi:

Ki, günümüzde de insanlar artık izahat , bilgi değil somut olarak bazı şeyleri görmek istiyorlar...

Buradaki çelişki önemli.

Somut olguları belirlemek ancak bilgi ve pratikle mümkündür.

Bilgi olmadan pratik, pratik olmadanda bilgi olmaz.

Ayrılmaz bütünün parçaları...

Somutlukları belirlemek içinde ayrıca bilimsellik gerekli...

Maddesiz somutluk olmaz...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

bakın ben burda siz isterseniz kurbanla ilgili 1000 tane kitap yazın herkese 1000 defa anlatın ama insanlar görmek ister ben bundan bahsetmiştim

ama tabi sizin içn ne anlatılmak istendiği değil ne anlamak isyediniz önemli

Gönderi tarihi:
(berceste @ Apr 2 2006, 01:01 AM)

Ki, günümüzde de insanlar artık izahat , bilgi değil somut olarak bazı şeyleri görmek istiyorlar...

Buradaki çelişki önemli.

Somut olguları belirlemek ancak bilgi ve pratikle mümkündür.

Bilgi olmadan pratik, pratik olmadanda bilgi olmaz.

Ayrılmaz bütünün parçaları...

Somutlukları belirlemek içinde ayrıca bilimsellik gerekli...

Maddesiz somutluk olmaz...

İyi dileklerimle...

Benim burada anlatmak istediğim sudur ki artık hiç insanın kimsenin nasihatine ihtiyacı yoktur insan aldıgı bilgileri yaşamadan sırtında yuk olarak tasımak yerine yasamalı ki baska insanlarda örnek alsınlar..Yoksa kimsenin kimseye verdigi nasihatin bir faydası yoktur ve artık günümüzde de insanlar sadece bilgi sunumu değil bununla orantılı olarak o bilgilerin amel olarak hayat a yansımasını görmek istiyorlar..

Eger sizde bir kişiye bir fikri anlatmak ögretmek istiyorsanız en iyi yol bunu hal ve tavırlarınızla hayatta o savundugunuz ideolojiyi yasararak anlatırsınız..Yoksa gerisi yıgınla laf kalabalığıdır..Anlatmak istedigim öğrenenin değil öğretmek isteyenin sergilemesi gerektiği yoldur..

durum bundan ibaretti sizin anladıgınızı bilemem tabii..

Selametle...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

sizi tebrik ediyorum hem mirac hadisesinde olan bir olayı anlatım

Hz Peygamber burakla giderken demir pençelerle yüzlerini parçalayan insanlar görüyor

Hz Cebraile diyorki

-bunlar kim

-dediklerini yaşamayanlar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.