Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Türk ve Türklüğü hedef alan Soros raporu!


kaplan-200

Önerilen İletiler

Türk ve Türklüğü hedef alan Soros raporu!

Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, Türk milletinin birliğine ve Türkiye’nin bütünlüğüne karşı oluşmuş bir ittifak var. Bu ittifakın içinde de hangi tür ideoloji ve din mensubu ararsanız onu bulmanız mümkündür. Bunların ortak paydaları, Türk kavramına ve milletine duyulan düşmanlıktır. Bunlar arkalarını AB’nin fonlarına, ABD’nin stratejik desteğine, medyanın imkânlarına ve iktidarın siyasi korumasına dayamışlardır. Barzani ve Soros da doğrudan ya da dolaylı olarak bu ekibe kaynak aktarmaktadır. Başlıca misyonları Türkiye tarihini çarpıtarak yarattıkları mağduriyet ve mazlumiyeti Türk milleti aleyhine kullanmaktır.

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna ve mevcut yapısına yönelik liberal, Marksist ve cemaatçi eleştirilerin aynı noktada birleşmesinin nedeni budur. Çünkü onları organize eden, besleyen, cüretlendiren ve yönlendiren merkez aynıdır. Kimi Türkiye Cumhuriyeti devletine sınıfsal, kimi sözde dinsel, kimi de küresel nedenlerle karşı bir duruş sergilemektedir. Hepsi de ABD, AB, Soros, Ermeni ve PKK konusunda hem fikirdir.

Yaygın söyleyişle ifade edersek “küfür” ve ihanet aynı millettendir. Stratejilerini Antitürk bir yapı üzerine konumlandırmış bulunan bu yıkım ekibi de organik bir millet gibi davranmaktadır. Bu bakımdan bunlar Ermeni’yle 1915’in yasını tutar, Şeyh Said’e saygı sunar, PKK’ya kucak açar, Ali Kemal’i de yüceltirler. Abant’ta platform bildirisi, TESEV’de “Kürt Raporu” yayınlarlar.

 

 

TESEV’in raporu!

Son olarak Soros’un Türkiye’deki uzantısı olan TESEV’in hazırladığı “Kürt Sorununun Çözümüne Dair Bir Yol Haritası: Bölgeden Hükümete Öneriler” başlıklı bir rapor yayınlandı. Proje direktörlüğünü Etyen Mahcupyan’nın yaptığı raporda, “Türklük” hedefe konuldu. “Türk” isminin Anayasa’dan tamamen çıkartılması istenen raporda, “Türk milleti”, “Türk devleti”, “Türk vatandaşı” ve “Türk kültürü” gibi ifadelerin kullanılmaması istendi, yerine de “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları” ibaresi konulması talep edildi. Raporda, “Türk milleti” yerine de “millet” sözcüğünün kullanılmasının yeterli olacağı vurgulanıyor.

 

Anayasa’dan “Türk” çıksın

“Kürt” girsin!

Türk düşmanlığı anlamına gelen bu ifadelerle TESEV’in raporu bitmiyor. Türk’ten boşaltılması öngörülen yerlere dolaylı bir biçimde “Kürt” kavramının yerleştirilmesi öngörülüyor. Raporda ayrıca Kürtçe’nin önündeki engellerin kaldırılması, bölgeye Kürtçe bilen personel atanması, bölgedeki camilerde vaazların Türkçe ve Kürtçe verilmesi gerektiği ifade ediliyor. Rapor diğer yandan “Devlet, genel olarak toplumun Kürt halkına yönelik en azından bir özür borçlu olduğu” da belirtiliyor. Her şey Anayasa’dan Türk’ün dışlanması ve yerine Kürt kavramının konulmasıyla ilgilidir. İyi de bunun için en azından birkaç imparatorluk kurmuş olmak yetmez, aynı zamanda Ötüken’e mütevazı da olsa bir kitabe dikmek, Malazgirt’te küçük boyutlu da olsa bir zafer kazanmak ve nihayetinde Bizans gibi bir devleti de ortadan kaldırmak gerekmiyor mu?

Millet ve etnisite kavramlarını birbirinin yerine kullanarak yapılan bu değerlendirmeler, aynı zamanda Türk milletine birilerinin duyduğu kinin boyutunu da göstermektedir. Bu tür bölücü, ayırıcı ve kışkırtıcı raporların amacı ülkedeki kardeşliği ve barışı bozmaktır. Fransız Anayasasından “Fransız”, Alman Anayasasında “Alman” ya da İtalyan Anayasasından “İtalyan” kavramının çıkarılmasını teklif etme cüretini gösteren birisine o ülkelerde muhtemelen psikiyatri kliniğinin yolu gösterilir. Türk milletine, tarihine, kültürüne ve değerlerine yönelik olarak yapılan saldırılar ise siyasi iktidar tarafından ödüllendirilmektedir. Bu rapor, tarih özürlü, millet özürlü, gerçek özürlü ve ahlak özürlüdür. Bu rapor, aynı zamanda Türk milletine karşı açılmış bir savaş beyannamesi kimliğindedir.

 

Yeniçağ-http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/yazargoster.php?haber=14158-

Özcan YENİÇERİ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.