Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Zehirli Sütler..


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Size boş bir odada (Malzeme/araç yok) 3 bardak taze süt veriliyor..Bu 3 bardak sütten ikisine zehir katıldığı söyleniyor.Zehir katılmamış sütü herhangi bir araç kullanmadan nasıl bulursunuz..?

Gönderi tarihi:

sıcak süte bal eklenirse zehirli hale gelir diye duymuştum..

 

bardaklardan ikisinde sıcak süt olma olasılığı var mı?

 

Yanlış bilgi, oğluma arasıra sıcak ballı süt hazırladığım için bana güvenebilirsin..;)

 

Bardakların hepsi aynı ısıda ve sıcak değiller..''soğuk mu'' dersiniz şimdi de, oda sıcaklığında diyeyim hepsi için..:)

Gönderi tarihi:

bize 3 bardak süt demişsin..ama sütlerin ayrı ayrı üç bardakta olup olmadığını söylememişsin.burdan yola çıkarak ortamda 3 bardaklık süt vardır ama ayrı ayrı iki kapata olabilir.kabın birinde 2 bardaklık süt diğerinde 1 bardaklık süt vardır ve miktaca çok olan iki bardaklık süt olduğuna göre zehirli olan odur :grin::sweatingbullets::w00t:

Gönderi tarihi:

bize 3 bardak süt demişsin..ama sütlerin ayrı ayrı üç bardakta olup olmadığını söylememişsin.burdan yola çıkarak ortamda 3 bardaklık süt vardır ama ayrı ayrı iki kapata olabilir.kabın birinde 2 bardaklık süt diğerinde 1 bardaklık süt vardır ve miktaca çok olan iki bardaklık süt olduğuna göre zehirli olan odur :grin::sweatingbullets::w00t:

 

Böyle düşüneceğini bilseydim 3 ayrı bardakta diye belirtirdim yahu..:D Hayır 2 kap değil, 3 ayrı bardakta 3 bardak süt arkadaşım..;)

Gönderi tarihi:

Süt taze diye belirtildiğine göre -zamanımız da var galiba- biraz bekleriz (5-10 saat kadar) Sütler bayatlayınca veya ekşiyince zehirlilerle zehirsiz arasında bir fark olacaktır heralde.. Başka ne yapabiliriz ki ?? araç yok gereç yok

Gönderi tarihi:

Süt taze diye belirtildiğine göre -zamanımız da var galiba- biraz bekleriz (5-10 saat kadar) Sütler bayatlayınca veya ekşiyince zehirlilerle zehirsiz arasında bir fark olacaktır heralde.. Başka ne yapabiliriz ki ?? araç yok gereç yok

 

Tebrik ederim, doğru cevap..:clover:

 

Bildiğiniz gibi, işlem görmemiş süt içerisinde bakteriler bulunur..Bu bakteriler ısı yöntemi ile (Kaynatme ve/veya pastörize etme) öldürülmezse,uygun ısı altında sütün kesilmesine sebep olur..İçine zehir katılmış sütlerdeki bakteriler öleceğinden,bu sütlerde kesilme görülmez..Kesilen süt zehirsiz olandır..:)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.