Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Beslenme ve Kronik Rahatasızlıklar


KorayVatan

Önerilen İletiler

Toplumda besinleri tükettikten sonra karşılaşılan fakat belirtisi olup tanısı konulmayan sağlık sorunları genel anlamda sıkça yaşanır. Örneğin sütü tüketince gaz sancısının olması ve süt tüketiminin kesilmesinden sonra gaz sancısının kesilmesi. Bunun sebebi genelde vücut için son derece gerekli olan bagışıklık sistemidir.

Bu sistem normalde bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin yol açabileceği enfeksiyonların oluşmasını engeller. Fakat yediklerimizden bir şey bünyeyi olumsuz olarak

etkiliyorsa durum değişir: o zaman vücut yabancı maddeye karşı savunma sistemini harekete geçirir. Gıdalara karşı duyarlılık normalde zararsız olarak bilinen

besinler tüketildiğinde dahi meydana gelebilir. Savunma sisteminin harekete geçmesi uzun vadede kronik hastalıklara yol açarak ruh ve beden sağlığını bozar. Son yapılan çalışmalarla bilim adamları gıdalara karşı duyarlılığı çeşitli hastalıklarla bağlantılı olarak değerlendirmektedir.

 

-Gasrointestinal ( mide bağırsak) sistem rahatsızlıkları:

- Kronik yorgunluk sendromu

- Tip II diyabet

- Fazla ve aşırı kilo (obezite)

- Fibromiyalji

- Romatizmal hastalıklar

- Eklem rahatsızlıkları

- Nörodermatit ve sedef gibi cilt hastalıkları

 

Bu hastalıklar kroniktir, yani uzun süre ve sinsice vücudu kemirir. Bazılarını neredeyse bir ömür boyunca fark edemeyebilirsiniz. Bu hastalıkların sebebi besin duyarlılığı olablir. Tüketiğiniz ve duyarlı olduğunuz gıdaların olumsuz etkileri 8 ila 72 saat sonra baş gösterir. Örneğin Çarşamba günü yediğimiz bir elmanın sebep

olduğu mide-bağırsak sorunları bazen Cuma günü ortaya çıkabilmektedir. Bu süre içinde başka gıdalarda tüketmiş olduğunuzdan size hangi gıdanın dokunduğunu anlamanız hemen emen imkansızdır. yaptıracağınız gıda tolerans testiyle hekim bünyeye dokunan duyarlı olunan besinleri her hasta için özel olarak tespit edebilir. 271 farklı gıda ve katkı maddesi detaylı analizle tek tek incelenir. Bulgular her hastanın kişisel gıda bağışıklık profilini oluşturacak şekilde değerlendirilir.

 

Daha sonra genellikle beslenme ve diyet uzmanı tarafından düzenlenen beslenme tablosu ile günlük programı düzenlenir ve bireyin yaşam kalitesi ve sağlığı arttırılmaya çalışılır.

 

Gıda intolerans testi yaptırmanın faydaları nelerdir ?

 

Eğer bu test yaptırlılırsa sonuçta süte karşı toleransınız var ve bu kaynaktan kalsiyum sağlayamıyorsanız yerine alternatifleri ve tüketilecek miktarları öğrenebilirsiniz.

 

Genel önerilerin yanı sıra test raporu doğrultusunda kendisine dokunan besinleri tüketmekten vazgeçen kişinin hayat kalitesi yükselmektedir.

 

ImuPro prosedüründe alınan kan örneğinin bu sistem için özel olarak kurulmuş bir laboratuarda teste tabi tutulması ile başlanır. Çıkan sonuca göre bireye özel bir rapor ve özel hazırlanmış bir beslenme planı çıkarılır. Burada amaç beslenme alışkanlıklarını değiştirmek ve test sırasında bireyde sağlık sorunu yaşanmasına sebep olan ve tespit edilen gıdaları beslenme planından çıkartmaktır. Böylece bağışıklık sisteminizin yükü hafifler kronik hale gelmiş rahatsızlıklarınız fark edilir bir düzelme gösterir. Hatta tamamen ortadan kaybolabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.