Φ suheda Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 Ben Basralı Ömer... Belki haberin yoktur diye yazıyorum Franks; Önce demokrasi yağdı göklerden Sonra özgürlük geçti üstümüzden Palet,palet... Ve insan hakları namlularından Yüzü maskeli adamların Saniyede bilmem kaçbin adet.. Demokrasi bizim eve isabet etti, Birgün sonra anladım ayaklarımın koptuğunu.. Babamın vücudunda Tam onsekiz adet insan hakları saymışlar. Annem zaten yoktu... Ben doğarken ilaç yokluğunda ölmüş. Ambargo falan dediler ya Anlamadım,çocuk aklı işte Sen daha iyi bilirsin... Sizde de barış böylemidir Franks? İnsan hakları çocukları yetim Ve ayaksız bırakır mı orada da? Ya demokrasi? Güpegündüz pazara düşermi? Ve zenginlik.. İnsanları korkudan uykusuz bırakırmı? Ve kuşlar gökyüzünü terkedermi orada da? Babamın söylediği son dua dilimde, Ayaklarım hastanede Ve giymeye kıyamadığım ayakkabılarım elimde kaldı.. Çocuğun varmı Franks? Al çocuğuna götür onları Bir işe yarasın Kim bilir baktıkça beni hatırlarsın Bu nasıl demokrasi Franks? Düştüğü yeri yaktı Merhamet hür dünyaya Bu kadarmı Irak'tı??? Alıntı Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2008 Ben de başka bir mektup ekleyeyim.Arif olan anlar. Deniz Gezmiş, Ankara Merkez Kapalı Ceza Evinde 6 Mayıs 1972 sabahı arkadaşlarıyla birlikte idam edildi. Ailesine son mektubu: Baba, mektup elinize geçmiş olduğunda aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben ne kadar üzülmeyin dersem yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat bu durumu metanetle karşılamanızı istiyorum, insanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler, önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki benden evvel giden arkadaşlarım hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de düşmeyeceğimden şüphen olmasın, oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir, o bu yola bilerek girdi ve sonunun bu olduğunu biliyordu. Seninle düşüncelerimiz ayrı ama beni anlayacağını tahmin ediyorum. Cenazem için avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankarada 1969da ölen arkadaşım Taylan Özgürün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbula götürmeye kalkma, annemi teselli etmek sana düşüyor, kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum, bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir, son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir, seni, annemi, ağabeyimi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşi ile kucaklarım. Oğlun Deniz Gezmiş __________________ ASILDIK AMA SATILMADIK -DENİZ GEZMİŞ... Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2008 Ben Basralı Ömer... Belki haberin yoktur diye yazıyorum Franks; Önce demokrasi yağdı göklerden Sonra özgürlük geçti üstümüzden . . Merhamet hür dünyaya Bu kadarmı Irak'tı??? Alıntı yüreğine sağlık suheda ,bir çok gazilerimizde var kolu bacağı olmayan,onları anlatmış yazınız teşekkür ederim. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2008 Ben de başka bir mektup ekleyeyim.Arif olan anlar. Deniz Gezmiş, Ankara Merkez Kapalı Ceza Evinde 6 Mayıs 1972 sabahı arkadaşlarıyla birlikte idam edildi. Ailesine son mektubu: Baba, mektup elinize geçmiş olduğunda aranızdan ayrılmış bulunuyorum. Ben ne kadar üzülmeyin dersem yine de üzüleceğinizi biliyorum. Fakat bu durumu metanetle karşılamanızı istiyorum, insanlar doğar, büyür, yaşar, ölürler, önemli olan çok yaşamak değil, yaşadığı süre içinde fazla şeyler yapabilmektir. Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karşılıyorum. Ve kaldı ki benden evvel giden arkadaşlarım hiçbir zaman ölüm karşısında tereddüt etmemişlerdir. Benim de düşmeyeceğimden şüphen olmasın, oğlun, ölüm karşısında aciz ve çaresiz kalmış değildir, o bu yola bilerek girdi ve sonunun bu olduğunu biliyordu. Seninle düşüncelerimiz ayrı ama beni anlayacağını tahmin ediyorum. Cenazem için avukatlarıma gerekli talimatı verdim. Ayrıca savcıya da bildireceğim. Ankarada 1969da ölen arkadaşım Taylan Özgürün yanına gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi İstanbula götürmeye kalkma, annemi teselli etmek sana düşüyor, kitaplarımı küçük kardeşime bırakıyorum. Kendisine özellikle tembih et. Onun bilim adamı olmasını istiyorum, bilimle uğraşsın ve unutmasın ki, bilimle uğraşmak da bir yerde insanlığa hizmettir, son anda yaptıklarımdan en ufak bir pişmanlık duymadığımı belirtir, seni, annemi, ağabeyimi ve kardeşimi devrimciliğimin olanca ateşi ile kucaklarım. Oğlun Deniz Gezmiş __________________ ASILDIK AMA SATILMADIK -DENİZ GEZMİŞ... Yanlız o mektubun sonunda YAŞASIN MARKSİZMİN VE LENİNİZMİN YÜCE İDEOLOJİSİ, -YAŞASIN TÜRK VE KÜRT HALKLARININ BAĞIMSIZLIĞI!!! dediğini yazmamışsınız! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.