Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2010 15 yıl Televizyon karşısında ya da sinema salonunda bir şeyler atıştırmaktan kaçınıyor olabilirsiniz. Gazlı içecekleri defterden silmiş, sadece saf su içiyor olabilirsiniz. Sandviçinizdeki mayonezi hardalla değiştirip kollesterolünüze dikkat ediyor olablirsiniz. Son 5 senedir bütün kızartma ve ızgara yemekleri buğulama, haşlama, buharda pişirme methodları ile hazırlıyor olabilirsiniz. Fakat, aldığınız bütün sağlıklı önlemlerine rağmen tükettiğiniz bir gıdaya duyarlı olabilirsiniz. Örneğin her hafta tükettiğiniz brokoli, duyarlı olan bazı insanlarda yıllarca süren kilo sorunlarının sebebi olabilir. Gene aynı şekilde herkes tarafından ödem sökmeye yaradığı bilinen maydanoz bazı insanlarda tam tersine ödem yapabilir. Gıdalara verilen cevaplar kişiseldir ve genetik olarak belirlenir. Günümüzde tükettiğimiz gıdaların çoğuna verilen kişisel cevabı kandan alınan bir örnekle teşhis etmek mümkündür.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.