Φ sycophent Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2005 Neredeyse 2 milyona yakın ınsanı omrunun en guzel caglarında depresyona sokan,hayata kusturen,anneleri babaları cocuklarıyla ters dusuren neredeyse kişilik sınavıymıs gıbı algılalan ogrencılerı mal olarak goren ve bu mallardan her sene yayarlanmak ıcın sacma bı sıstemın ıcınde sacma sapan soruların soruldugu Turkıyedekı egıtım carpıklıgının en guzel gostegesı.2 mılyon ınsan sınava gırıyor ve bunun 400bını unıversıte kazanabılıyor.Bu 400bın unıversitelinin ıcınde 2 yıllıklarda da mevcuttur.Bız yandık barı gelecek kusaktakı ogrencıler yanmasın.Turkıyedekı carpıklıgın en guzel orneklerınden bırı.Zaten bı ulkenın adam olup olmadıgını anlamak ıcın egıtım ve saglık kurumlarına bakmanız yeterlı.Bu ulkeyı kurtaranlara,kuranlara buyuk saygısızlık yapılmaktadır.Turkıyenın gelecegı olan bu ogrencıler,bu gencler sımdıden ısyankar ve pasıvıze edılıyor.Vayy bu ulkenın gelecegıne Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Cok haklisiniz, egitim sisteminin kökten degismesi gerektigine ben de inaniyorum. Basiretsiz politikalar sonucu ülkemizde cumhuriyet döneminde acilan köy enstitüleri, halk okullari kapatilmis, kasitli bir egitim sistemi ile gencler zorla üniversite kapilarinda süründürülerek, dev bir potansiyel yillardir pasifize edilmektedir. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 öss ye ben de karşıyım. ama bi de şunu düşünün, 2 milyona yakın öğrenci. bunların hepsini sınavsız nasıl geçirelim üniversiteye? not ortalamalarına bakalım deseniz, özel okula giden hemen hemen tüm öğrencinin ağırlıklı yıl sonu ortalaması 5.00 . sırf özel okullardan öğrenci alsak üni kontenjanı büyük ölçüde dolar sanıyorum. ki aldık diyelim, öğrenci sırf para verdi diye not ortalaması 5.00 oluyor bu okullarda. öğrenci boş kafayla üniversiteye atılıyor. bu doğru mu sizce? Üniversitelerin kalitesini arttırmalıyız. O çok övündüğümüz Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversiteler, Avrupa Üniversitesi statüsünde değil. Kaliteyi arttırmak için profesörlerimizin, her işlerini asistanına aktarmaması, çoğu işe kendisi bakması gerekiyor tabii. öss ye ben de karşıyım ama başka bi çözüm yolu var mı? Alıntı
Φ sycophent Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 öss ye ben de karşıyım. ama bi de şunu düşünün, 2 milyona yakın öğrenci. bunların hepsini sınavsız nasıl geçirelim üniversiteye? not ortalamalarına bakalım deseniz, özel okula giden hemen hemen tüm öğrencinin ağırlıklı yıl sonu ortalaması 5.00 . sırf özel okullardan öğrenci alsak üni kontenjanı büyük ölçüde dolar sanıyorum. ki aldık diyelim, öğrenci sırf para verdi diye not ortalaması 5.00 oluyor bu okullarda. öğrenci boş kafayla üniversiteye atılıyor. bu doğru mu sizce? 5585[/snapback] Dedıklerıne aynen SpotLight katılıyorum benım demek ıstedıgımde bu zaten.Lıseledekı egıtımı oyle bı duruma getırmelıyız kı ogrencı sınıfı gecerken akla karayı secmelı.Babalarımızın zamanında okuyan bı lıselı unıversıte sınavına gırebılmek ıcın neler yaptıgını bılıyoruz.O zamanın en kotu denılebılecek ogrencılerı bıle unıversıteye hakkını verebılecek kadar bılgılı,donanımlı sejılde gırıyorlardı.Ogrencılerın elemesının sınavda degılde lısede yapılmasından karsıyım.O zaman goreceksınız sınava 2mılyon ınsan degılde 500bın ınsan gırecek ve hepsıde kazanacak.Ayrıca 70 mılyonluk bı ulkede 77 tane unıversıte olması en buyuk eksıklık.Ne yapıp etmelı bu ulkenın gelecegı ıcın bır seyler yapılmalı... SAYGILARIMLA... Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 evet, geçmişteki gibi zor olmalı sınıf geçmek. Şimdi kalmak zor. üniversitelerin sayısını arttırsak da açacağımız üniversiteler sütçü imam, niğde ya da van üniversiteleri gibi üniversiteler olursa ya? küçümsediğimden deil, bu üniversitelerden mezun olanların iş bulma şansı çok az olduğundan bu üniversiteleri örnek olarak veriyorum. Bence sınıf geçme notu 3 e çıkarılmalı. düz liselerde de ders saatleri anadolu liselerinde olduğu gibi 36 ila 40 saate çıkarılmalı. Düz liselerde öğrenim gören gençler, öğleye kadar ders görüyor, ondan sora tüm gün boş. İlkokul gibi. Sonra böle bi okuldan mezun olan çocuktan üniversiteyi kazanması bekleniyor. Yine küçümsediğimden deil, ders saatinin az olduğunu belirtmek için düz lise örneğini veriyorum. Alıntı
Φ sycophent Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Kesınlıkle haklısın.Insan dusununce ulkemızde egıtımın sorunlarının ne kadar fazla oldugunu goruyor.Senın dedıklerın bu konu hakkında cozumlerden bırısı.Acılacak unıversıtelere gıdecek ogrencıler nıtelıklı olursa okulun ogretım kalıtesıde yuksek olur.Ayrıca ulkede unıversıteden mezun olan ogrecılerın ıs bulabılmesı ıcın ıstıhtam yarıtılması lazım.Yanı İMF den alınan paralarla borc odemek yerıne yenı sanayı kurulusları,iş ımkanları olusturmalı.Acılen bu egıtım sorununa cozum bulunmalı.Unıversıteler bu ulkenın kaderuının etkıleyen en onemlı basamaktır.Bu yuzden unıversıtede okuyan ogrencılerınde bos olmaması ıcın ne gerekıyorsa yapılmalıdır. SAYGILARIMLA... Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 evet.. dünya bankasından milyonlarca dolar kredi alıyoruz, özelleştirmede kullanıyoruz. her gün yök ya da milli eğitim bi şeler çıkarıyo. hiçbi işe yaramıyan şeyler.. efendim siz liseyi 4 yıla çıkarsanız nolur 10 yıla çıkarsanız nolur, lise müfredatıyla üni müfredatı uyuşmadıktan sonra? son derece gereksiz bir şeydi bu liseleri 4 yıla çıkarmak.. Alıntı
Φ sycophent Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gectıgımız gunlerde bır televızyon kanalında yapılan programda Bogaziçi Unıversıtesınde ogretım gorevlısı olan bır hoca lısedekı egıtım kalıtesının dusuklugunden bahsettı.Bogazıcı Unıversıtesınde Matematık bolumunu kazanan ogrencılere Unıversıte bunyesınde bı sınav yapılmıs ve bu sınava gıren ogrencılerın sadece 1 tanesı tum sorulara dogru cevap verebılmıs.Yanı Turkıye'nın en ıyı Unıversıtelerınden bırı olarak bılınen bır Unıversıteyı kanana ogrencı bıle kazandıgı bolumde okuyabılmek ıcın yeterı kadar bılgıye sahıp degıl.Lıselerın gorevı ogrencılerı unuversıteye hazır hale getırmek.Ancak lıselerden unıversıtelere gelen ogrencılerın yeterı kadar bılgıden uzak oldugundan adeta unıversıte hocaları tarafından ogrencılerın unıversıtede okuyabılmesı ıcın egıtılmek zorunda kaldıklarından sıkayet ettı.Yanı liselerde ki egıtım yılını yukseltmek yerıne lıselerde okuyan ogrencılerın sevıyelerını yukseltmek ıcın ugrasmalıdırlar.Muhım olan uzun zamanda cok sey ogretmek degıl kısa zamanda cok sey ogretebıleck nıtelıklı lıseler olusturmaktır.Lısedekı egıtımın sevıyesı bu oldugu surece lıseler 9 sene olsa ne olur 10 sene olsa ne olur.Onemlı olan lıselerden adam gıbı ogrencılerın cıkmasını saglamaktır... SAYGILARIMLA.... Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 i$te yani.. bi şey diyeceğim lütfen kimse yanlış anlamasın. bu ülkede okumayanlar ya da az okuyanlar kıymetli oluyor. mesela recep tayyip erdoğan imam hatip lisesi mezunu. ben, türkiye cumhuriyetine başbakan olabilecek bir adamın, fen lisesinden ya da çok iyi bir anadolu lisesi mezunu olması gerektiğini düşünüyorum. fen lisesinden mezun olacak ki, dünyadaki bilim adına gerçekleşen olayları takip edebilsin rahatça, ülkesine getirebilsin o yenilikleri. yani lütfen yanlış anlamayın, küçümsediimden deil, sadece bu benim kendi görüşüm Alıntı
Φ sycophent Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Kımsenın ne dusundugu onemlı degıl sen kendı dusuncelerını soyluyorsun ve burada bunları soylemekte ozgursun.. Ayrıca sana katılıyorum,bu ulkede sıyaset yapmak ısteyen ınsanlardan sadece dogru bır lise bıtırmesını ıstemek bıle az olur.Bence bu ulkeyı yonetecek ya da sıyaset yapacak ınsanların en azından unıversıte bıtırmesı gerek.Hatta unıversıteen sıyaset ve uluslararası ılıskıyle ılgılı bır fakulteen mezun olması sart olarak kosulmalıdır.Nasıl bır makına muhendısıne amelıyat yaptırmazsak sıyaset ıle ılgılı bılgı ve egıtım almayanlaradan sıyaset yapmasını beklıyemeyız.Eger oyle olursa makına muhendısının amelıyat yaptıgı gıb ulkede hayatını kaybeder... SAYGILARIMLA... Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 evet çok hakLısın.. i$te bu yüzden eğitim sistemimiz de, sağlık sistemimiz de feLç. tayyip bey hala işyerleri, mağazalar falan açarken üniversite mezunları iş diye kıvranıyor. ama tayyip bey çok oy kaybetti. çünkü vaatlerinin pek çoğunu gerçekleştiremedi. "başörtüsü yasağını kaldırıcam" dedi kaldıramadı. bu yüzden önümüzdeki seçimlerde bu kadar oy alacağını, hatta meclise bile girebileceğini sanmıyorum. muhalefet "erken seçim" diye tutturuyor, akp de bi süre sora dayanamaz, kabul eder erken seçimi. umarım önümüzdeki iktidar şu sorunlara bi çözüm bulur.. he bi de.. recep bey kuran kursu yasağını kaldırmaya çalışçaana şu üniversitelerin ve liselerin kalitesini arttırmaya çalışsa ii olur.. Alıntı
Φ sycophent Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 he bi de.. recep bey kuran kursu yasağını kaldırmaya çalışçaana şu üniversitelerin ve liselerin kalitesini arttırmaya çalışsa ii olur..5597[/snapback] Aynen katılıyorum.Su an kı hukumet goreve gelırken bır cok problemı cozecegını soylemıstı ama cozmek bı yana daha fazla kaos ortamı yarattı.Oncelıklı sorun egıtım ve saglıktır.Saglıgı olamayan bır mıllet egıtım alamaz,egıtım alamayan bır mıllette yok olmaya yuz tutar.Derhal yenı ve gercek anlamda cozum getırecek bır hukumet basa gelmelıdır.Yoksa bazı seyler ıcın cok gec olabılır SAYGILARIMLA... Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 aynen katıLıyorum.. iyi günler dilerim ben çıkıyorum.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Cok olumlu,yapici ve sorgulayici düsünceleriniz icin tesekürler. Ülkenin yillardir icinde cebellestigi sorunu dile getirdiniz. Sessiz kalmayim diye benim de eklemek istedigim seyler var. Almanya, 1997 yilinda devlet olrak kurulusunun 50 yilini kutladi. Biz ise 81 yildir yikilmadik ayaktayiz( esprili yaklasiyorum) Alman devleti halk okullari ( Volkshochschule) yani meslek okullarini neden kapatip alman gencligini üniversite kapilarina yigmadi. Bu bir sorudur. Ülkenin kalkinmaya ve sanatciya geregi oldugundan bu okullari acti ve hala calisiyorlar. Bizde ise hepsi kapali. Atatürk acmisti, ülke düsmanlari ise, kapattilar. Liselerin zorlastirilmasi cözüm degildir. Ben lislerin zorlastirilmasindan cok, gercek bilgi yuvalarina dönüstürülmesinden yanayim. Örnegin ülkemizde hala bazi felsefecilerin kendileri ve düsünce tarzlari ögrencilere, kafir, yalanci seklinde ögretilmekte. Darwin konusu bile ders kitaplarindan cikarilmis, aksine, biyoloji kitaplari evrim teorileri karsiti bilgilerle donatilmistir. Daha gecen yil Filozof Maurier´in 200 yillik bir ktabi (Yatak odasinda Felsefe) yagilanarak piyasadan toplanmis, yok edilmistir. Egitim düzeyi sifirlara indirilmek isteniyor.Ülkeye ahptal insan yiginlarinin yasadigi tembeller diyarina (Schlaferandland) cevirmek istiyorlar. seriat özlemleri ile tutusan kesimin oyunlari basariya ulasmak üzere ama sonuc alamayacaklarinin hala farkinda degiller Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 eğitim sistemi, gençleri okuldan soğutuyor. Japonya'daki eğitim sistemine hayran kaldım. Adamlar, ilkokul 1 i tüm çocuklara ortak olarak okuttuktan sonra, çocuğu teste tabi tutuyolar ve çocuğun hangi alanda yeteneği varsa, ilgisi varsa, o alana alıyorlar çocuu. oysa bizde, 15-16 yaşına kadar çocuk sevmediği, ilgi göstermediği dersleri görmek zorunda kalıyor. fizik dersinden nefret eden bir öğrenci, ağırlıklı yıl sonu notumu etkilemesin diye fizik çalışmak zorunda kalıyor. bu da onu okuldan soğutuyor. okul tek başına yeterli olmuyor. Dersaneye gitmeden ve/veya özel ders almadan üniversiteyi kazanmak hayaL. Lise 3 e giden arkadaşlarımız daha 17-18 yaşında sahte rapor almayı, sahtekarlığı öğreniyor. ama onun da yapabilcee bi şey yok ki. Lise 3 müfredatından hiç soru çıkmıyo öss de. he ayrıca, öğretmenler konu sonunda yazılı sınav yapıyorlar, ama öss test. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Evet asil önemli konu burasi. Ögrenci yetisirken, yetenegine göre yönlendirilmiyor. Ülkemizde bir bakiyorsunuz, ressam olacak bir sanat adami, doktor olmus, ameliyat yapmak zorunda... Ya da bir mühendis halk icin saglikli mekanlar yapacak yetenekteyken, gidip muhasebeci oluyor Basbakanimizin, gidip bir camide imam olacagi yede kalkip ülke yönetmeye soyunmasi, egitim sistemimizi hakkinda yeterince fikir veriyor saniyorum. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2005 işte yaa bence de hadi vaatlerini gerçekleştirse neyse dicem. adam başörtüsünü kaldırcam dedi, tek başına iktidar oldu, 300 ü aşkın milletvekili var, istedii an yasağı kaldırabilir ama 2,5 seneyi geçti hala kaldırmıyo. yani ya fen Lisesi ya da çok iyi bi anadoLu Lisesi.. ve arkadaşın da dedii gibi, siyasal bilimler mezunu fLn oLmaLı.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Cünkü kendine oy veren secmenlerini de aldatti basbakanimiz. Secmen simdi uyansa da is isten gecti Bunun böyle olacagini dünya biliyordu, secmen uyanmadi o zaman. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 17-18 yaşında evlendirilen, başı bağlanan, kocasının kendisini aldattığını bildiği, onu dövdüğü halde bi şey yapmayan, cahiller sayesinde başa geldi bu akp zaten. bush bu emine erdoğanı her gördüünde ne diodur? başbakanın karısı böle cahil, sadece gezip tozmayı bilen biriyse acaba türkiye nasıldır demiyo mudur sizce? başbakan benim bildiğim kadar ingilizce bilmiyo ya! böle bi adam nası dünya tarihini yabancı kaynaklardan okuyup bilgi sahibi olucak? bi başbakan, sadece ülkesindeki tarih kitaplarıyla mı yetinmelidir? hayır, bi başbakan en az 2-3 dil bilmeli ve bu dillerde yazılan tarih kitaplarını, düşünce kitaplarını okumalı, kendini geliştirmelidir. oysa bizim başbakanımız, mağaza, işyeri, metro temeli atma gibi alanlarda kendini geliştirmiş nedense.. dikkatle bakın kurdeleyi nasıl bi el alışkanlığıyla kesiyo Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Ilahi spooot Kurdle kesme olayina dikkat etmemistim cok haklisin yaa Daha iki hafta önce Lübnan´a gittiklerinde komsu devlet adamlari ve esleri ile cektirdikleri fotografta bir tek bizimkinin basi penguenceydi adamlar sasiriyor, bisey demiyorlar. Din satmaya gittiler sanki oraya. M.Kemal milli egitim bakanini Arabistan´a o dönemlerde gönderirken, bakan esine soruyor, ve Türk kadini o tarihte, kendi istegi ile Arabistan´a basi acik gidiyor. Fortograflari ATA albümlerinde bulabilirsiniz Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 canugur bi de basında şöle demiyolar mı sinir oluyorum : "emine erdoğan Laura bushla çok iyi anlaştı. ikisi nerdeyse kanka oldular" yaw laura bush naapsın emine erdoğanı? tercümanlarla anlaşan iki insan nası kanka olabilir tayyip bey ancak busha ipek kravat hediye etsin. parayı da özelleştirmeden çıkarsın. öğrencilerini öss denen, hayatı 3 saate bağlayan sınava tabi tutsun... o fotoğrafı ben de gördüm canugur. ah Mustafa Kemal sağ olucaktı da.. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Icler acisi degil mi halimiz. Utanmadan ülke sorunlari ile ilgileniyorlarmis gibi yapip, sanki ülkenin tek sorunu din mis gibi her firsatta gebe olduklari kesimlere mesajlar veriyorlar. Dediginiz gibi tüm yasamini 3 saatlik bir sinava baglayan zavalli genclerimizin kadrleri ile ilgili en ufak bir girisimde bulunmadan bir ülkenin baskaninin karisiyla can ciger oluveriyorlar. Hem de hirstiyan. Oysa inandiklari din bile acikca: "Hirstiyandan dost edinmeyin, onlari saklandiklari delikten cikartin ve kanlarini akitin" diye emir verdigi halde... cok yazik. Kendi inanclarina bile böylesine ters düserlerken, kalkip cocuklarimizin diniyle ugrasiyorlar Genclerimiz de nereye dogru kürek cekeceklerini bilmez halde caresizlikten sinav salonlari kapilarinda stres yasamaktalar. Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 canugur bey, tebrik ederim ne güzel dile getirdiniz halimizi. hanımefendi ev ev, mağaza mağaza, ülke ülke gezerken; tayyip bey vaat üstüne vaat veriyor, sezere laf yetiştiriyor. bir olayı anlatmadan geçemeyeceğim. italya eski başbakanı berLusconi, şampiyonlar ligi final maçını izlemek üzere türkiyeye gelmişti. kupayı LiverpooL aLınca, tayyip bey, berLusconiyi nasıl teselli etmiş biliyor musunuz? "dostum, futbolda 3 ihtimal vardır. ya yenersin ya yenilirsin ya da berabere kalırsın" :D tayyip bey fifa kokartlı hakem falan olmalıymış yaa ne kadar engin bilgileri varmış meğer bu arada dediğiniz gibi çocuklarımızın dinlerine karışmadan da duramıyolar Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2005 hakikatten futbolda üc ihtimal vardi degil mi? hayret bunu bildigi icin adami teselliye kalkmis, ama bilmedigi bir sonuc var ki o da kendisinin nereye gittigi Cünkü ülkemiz tek ihtimalli. O da, CUMHURIYET. Iste bir de bunu bilseydi... Alıntı
Φ SpotLight Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2005 ah evet keşke futboldaki ihtimalleri bilmeseydi de bunu bilseydi di mi Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.