Zıplanacak içerik

HANGİ DİNE MENSUBUZ?? 29 üye oy verdi

1. 1. Aşağıdaki seçeneklerden hagisi sizi ifade ediyor?

• Elhamdulillah müslümanım...
      29
    • hristiyanım........................
      1
    • yahudiyim.........................
      4
    • diğer dinlerdenim..............
      5
    • dinim yok,dinsizim..............
      18
  2. 2. müslüman iseniz:

• doğduğumdan beri..........
      37
    • sonradan islamı seçtim....
      0
    • sunniyim........................
      6
    • aleviyim........................
      14

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

anketin ikinci sorusundaki son iki seceneği ayrı bir başlıkta sorgulanamadığından yanıt verilememektedir. ilgilenenlere duyurulur.

anket ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeleri burada paylaşabilirsiniz..

Gönderi tarihi:

Çok saçma ve insanları guruplara bölmek için düzenlenmiş bir anket.

Sağ duyulu arkadaşların bu tür anketleri protesto etmeleri için çağrı yapıyorum.

Ve olmayan bir seçeneği işaretliyorum.

*Ben İnsanım.

İyi dileklerimle....

Gönderi tarihi:

ne demek istiyorsunuz biz kimseyi gruplara ayırmıyoruz bu anket sadece insanların fikirleriniz açıyor islam hakkından ben kendim 1 Elhamdülilahı ve Doğduğumdan beri yi işaretledim ama bence doğduğumdan beri şıkkı yanlış çünkü herkes müslüman doğar

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Çok saçma ve insanları guruplara bölmek için düzenlenmiş bir anket.

Sağ duyulu arkadaşların bu tür anketleri protesto etmeleri için çağrı yapıyorum.

Ve olmayan bir seçeneği işaretliyorum.

*Ben İnsanım.

İyi dileklerimle....

helal doğrusu.. bu yöne çekmek için insan üstü bir çaba sarfettiğin belli oluyor. bence sen insan üstüsün..

bır dine mensup olmak bölünmekse sende mensub olma. her kes dinine veya dinsizliğine saygı duyarız.

rumuzun bilimselci ama sen bilimden araştırmadan uzaksın. bence sen olsan olsan ant-bilimselci olursun...

sen bu konulara girme deneylerine yani farelerine, maymunlarına dön...

iyi dileklerimle...

ne demek istiyorsunuz biz kimseyi gruplara ayırmıyoruz bu anket sadece insanların fikirleriniz açıyor islam hakkından ben kendim 1 Elhamdülilahı ve Doğduğumdan beri yi işaretledim ama bence doğduğumdan beri şıkkı yanlış çünkü herkes müslüman doğar

sayın yeniceri:

tesbitine katılıyorum. lakın "doğduğumdan beri müslümanım " seceneğindeki maksat sizinde telefuz ettiğiniz gibi "insan doğarken zaten müslüman olarak doğar " anlamını taşımakta. farklı bir şey kastedilmemiştir. kısaca o secenek yerine "hep müsümanın " mı diye yazacaktık. anketin ikinci sorusu "müslüman iseniz: " diye başlıyor. yani müslümansan doğuştan beri mi yoksa yapınlan araştırmalar sonucunda mı islamı seçtiğinizi bilgilendirmeniz istenmiştir.

saygılar...

sayın yeniceri:

tesbitine katılıyorum. lakın "doğduğumdan beri müslümanım " seceneğindeki maksat sizinde telefuz ettiğiniz gibi "insan doğarken zaten müslüman olarak doğar " anlamını taşımakta. farklı bir şey kastedilmemiştir. kısaca o secenek yerine "hep müsümanın " mı diye yazacaktık. anketin ikinci sorusu "müslüman iseniz: " diye başlıyor. yani müslümansan doğuştan beri mi yoksa yapınlan araştırmalar sonucunda mı islamı seçtiğinizi bilgilendirmeniz istenmiştir.

saygılar...

Gönderi tarihi:

Eskimolar hangi dinden, herkez müslüman doğarmış.

Gönderi tarihi:

Eskimolar hangi dinden, herkez müslüman doğarmış.

dinin tebliğinin ulaşamadığı yerlerde de islamiyet geçerlidir. tabi amacın muhalif olmaksa buna sözüm yok. bu birilerinin ya da binlerin milyonların milyarların kabul ettiği bir gerçekleridir. ama bunu kabul etmeyenlerde var tabi. varın siz onlardan olun kimse size sormaz.. bu arada eskimolara düşkünlüğün güzel şimdiden eskimoları yanına çekip türübünlere oynamak zekice ama bu soğuk adamlar malum olan o sıcak günde ortamı soğutacaklarını düşünüyorsan bence iyi düşün.. şimdiden küresel ısınmaya karşı çağresizler..

Gönderi tarihi:

Hiçbir art niyet aramadan cevapladım saolasın arkadaşım.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Hiçbir art niyet aramadan cevapladım saolasın arkadaşım.

ben teşekür ederim. zaten ankette bir kötü niyet gibi duygular yer almıyor. bariz bir soru. bunda ne gibi bir art niyet olabilirki. ama kimileri böye düşünmüyor. bırakalım onlarda istedikleri gibi kendilerini ifade etsinler. desteğin için sana ve modernjamesa teşekurler.

Gönderi tarihi:

Sizin elinizde islamiyetde duman oldu gitti, ulaşmıyan yerdeki adam neyin geçerli olduğunu nerden bilsin ya, 40-50 sene evvel nekadar rahatık valla şu 30 senedir allak bullak oldu dinimiz yolunu bulanlarında çoğunu benim gibi köln deki arkadaşlarda biliyor hayretsiniz vallahi.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Sizin elinizde islamiyetde duman oldu gitti, ulaşmıyan yerdeki adam neyin geçerli olduğunu nerden bilsin ya, 40-50 sene evvel nekadar rahatık valla şu 30 senedir allak bullak oldu dinimiz yolunu bulanlarında çoğunu benim gibi köln deki arkadaşlarda biliyor hayretsiniz vallahi.

lena paragrafının son cümlesinde ne demek istediğini tam anlayamadım. biraz daha açık yazarsan gerekli yanıtı verebilirim. bu arada yaşın 40-50 sene evveli yaşamış gibi bir olgunlukta sanırım.

Gönderi tarihi:

Bak kardeşim köln de şahısa ait camiler var bir kaç tane mürütleri olan dernekler var yolunu bulupda kaçanlarda var, kaplana zaten yanaşamazdın erlfertde demir kapılar aedında idi neyse, durmadan para yardım ev ev dolaşıp toplarlardı yeter galiba.

Gönderi tarihi:

bende hiç bir ard niyet aramaksızın cevapladım...

ayrıca din kimsenin tekelinde değildir. Aptal olmasınlar kardeşim. Onun bunun müridi olmak bazılarının işine geliyor. Bu tür adamların sahtekar oldukları aşikar (kaplan) bunlara bakıp ta islamı karalayamazsınız. Neden

Mevlanaya, Yunus Emre'ye, Hacı Bektaş'a, v.b. bakmıyorsunuz? Onlarda müslüman karalamak için çok çaba sarfediyorsunuz ama bu çabalarınız boşa çıkacak.

Bekleyin zamanı gelince göreceksiniz... :clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bak kardeşim köln de şahısa ait camiler var bir kaç tane mürütleri olan dernekler var yolunu bulupda kaçanlarda var, kaplana zaten yanaşamazdın erlfertde demir kapılar aedında idi neyse, durmadan para yardım ev ev dolaşıp toplarlardı yeter galiba.

tamam güzel kardeşim anladım şu mevzular. sana sorarım şimdi ben kalksam desemki ben yahudiyim (değilim tabi allaha şükür müslümanım) ve yahudi öğrenciler için yardım topluyorum gibi şeyler yapsam ya da bir yahüdi tarikatı kursam ve insanların dinlerini iyi niyetlerini kullanark yolumu bulsam ve ortadan kaybolsam. sen o zaman dermisin bu yahudiler dolandırıcı.. eğer dersen tüm yahudileri karalamış olursun. şimdi gelelim köln'deki islam adına dolandırıcılık yapanlara. onların sen gercek bir müslüman olduklarına kanaat getiriyormusun? eğer onlar müslümansa ben değilim. gerçek müsliman gerçek tarikat mürütleri onların yaptıkalrını yapmaz. sizlerde onlara kanmayın. dininizi kur'an doğrultusunda yaşayın. tarikatların söylemleri doğrultusunda değil. bu gibi nedenlerle tanımadığınız kişilere sizler islamı duman ettiniz deme lüksünüz yoktur. sizin muhatabınız o bahsettiğiniz dolandırıcılardır. MÜSLÜMANLAR değil.

saygılarımla..(lütfen yanlış anlamayın size bir kastım yok.)

bende hiç bir ard niyet aramaksızın cevapladım...

ayrıca din kimsenin tekelinde değildir. Aptal olmasınlar kardeşim. Onun bunun müridi olmak bazılarının işine geliyor. Bu tür adamların sahtekar oldukları aşikar (kaplan) bunlara bakıp ta islamı karalayamazsınız. Neden

Mevlanaya, Yunus Emre'ye, Hacı Bektaş'a, v.b. bakmıyorsunuz? Onlarda müslüman karalamak için çok çaba sarfediyorsunuz ama bu çabalarınız boşa çıkacak.

Bekleyin zamanı gelince göreceksiniz... :clover:

sizin gibi aydın insanların düşünceleri bizleri mutlu ediyor. anket sahibi olarak bu yaklaşımlarınızdan dolayı minnetlerimi sunarım.

saygılar..

Gönderi tarihi:

Valla onu bunu bilmem biz gördüğümüzü gördük bu memleketi allah allah sedalarıyla kurtardık babamı altı sene harp anılarını dinledik yediği 3 kurşundan biri çıkarılamıyordu dizinin yanında zaman zaman cerat akıyordu öldüğünde gene mendilimle temizledim mezarda. biz sabırlıyız kimseye bu kurulan cumhuriyeti kaptırmayız bu böyle biline.

Anti kardeşim kofp sokağı var orda türklerin yoğun olduğu muhit 3 cami var biz 8-10 kişi bayram namazına gittikmi çekinmeden gelip yanımıza hangi taraftansınız diye soruyorlar biz ne tarafı diye yanıt veriyoruz bu sefer nerelisiniz diye soruyorlar istanbulluyuz diyince çekiliyorlar neden bizde anlamadık.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Valla onu bunu bilmem biz gördüğümüzü gördük bu memleketi allah allah sedalarıyla kurtardık babamı altı sene harp anılarını dinledik yediği 3 kurşundan biri çıkarılamıyordu dizinin yanında zaman zaman cerat akıyordu öldüğünde gene mendilimle temizledim mezarda. biz sabırlıyız kimseye bu kurulan cumhuriyeti kaptırmayız bu böyle biline.

teşekür ederim sizlerdende yakışan bu. kaptırmayalım cumhuriyeti. bu sahte tarikatlara dini istismar edenlere engel olmak her bilinçli vatandaşlarımızın görevi. sadece dine sahiplenmek yetmez bu vatanı bu cumhuriyeti korumak en önemli vazifelerimizdir.

seninle yazışmak güzeldi. lakin sabah uzun bir seyehete çıkacağımdan dolayı erken uyumam gerek şimdilik bukadar. saygılar.

Gönderi tarihi:

anketin ikinci sorusundaki son iki seceneği ayrı bir başlıkta sorgulanamadığından yanıt verilememektedir. ilgilenenlere duyurulur.

anket ve sonuçlarıyla ilgili değerlendirmeleri burada paylaşabilirsiniz..

neden bölücülük olsunki. gayet güzel bir anket. ard niyetsiz şekilde yanıtladım. zaten bunda ard niyeti olanlarınh bir sorunu vardır. onlar kendilerini dışlanmış gibi hissediyorlar galiba.

Almanyadaki arkadaşlarda çok saf olmasınlar. anti arladaşımız doğru yazıyor.

bu arada eskimo meselisinde de güzel bir yaklaşım yapmışsın anti kardeş.

Gönderi tarihi:

Saf olanları da yaratan sorumlu deyilmi neden üst makama sormuyorsun bunları saf yarattın diye cesaretinmi yok

Gönderi tarihi:

Saf olanları da yaratan sorumlu deyilmi neden üst makama sormuyorsun bunları saf yarattın diye cesaretinmi yok

lena senin üst makam dediğinyer yüce allahın katıysa. ben seninle hiç bir şekilde tartışmam. biz allahı sorumlu görmeye yetkimiz yok. onu kimsede sorgulayamaz. istediğini kör istediğini topal istediğini de aklısız yaratır. sana allah bir zeka vermiş (inanıyorsan tabi allahın varlığına). sen bunu kullanamazsan safta olursun saksağanda. lütfen kişileri yargılayalım. haşa yaratıcıyı değil. saf olmakta olmamakta senin elimde.

saflara diyorum: saksılarınızı kullnınn yoksa daha ne saflıklar sizi bekliyor.

Gönderi tarihi:

bende müslümanım zaten ortada bukadar delil varken müslüman olmamak için bayaa bir çaba göstermek lazım

saygılarımla...........

*****men_turk00*****

Gönderi tarihi:

men turkonun dediği doğru valla yanlız lena arkadaşıma diyorum ben size bir altın versem desemki bu altını en iyi şekilde kullan başkasınada 2 altın versem sende bunu iyi şekilde kullan kimin sorumluğu daha fazladır peki siz bana dermisinizki bana niye 1 altın verdin diye itiraz etme hakkın da yok çünkü ben size onu durduk yere verdim hem Allahın verdiği her nimet için ayrı bir vebal vardır yani siz ne kadar zekiseniz okadar sorumluğunuz vardır

Gönderi tarihi:

Allah aşkına özgür irade diye bişey var.Sen ben nasıl fikrimizi söyleyebiliyorsak,kendimiz düşünüp biryerlere gelebiliyorsak o insanlarında(saf dediklerin)kendi özgür iradeleri var.Allah'ı sorgulamak kimin haddine.Seni anlayamıyorum,gazi çocuğu olduğunu söylüyorsun ondan sonra oradaki bizimde tasvip etmediğimiz insanları(kaplancılar) önümüze örnek diye sunuyorsun.Bizim dinimiz bu değil Elhamdülillah.Biz Kuran'ı ve Peygamberimizi(S.A.V) örnek alır ona göre davranırız.Dini kullanarak maddi menfaat sağlayan veya sağlamaya çalışanları Kuran-ı Kerim'de Allah zaten lanetliyor.Onları boşver ve onlardan uzak dur.Allah izin verirse asıl inananları bul,dinimiz çok güzel.Saygılar...

Gönderi tarihi:

valla ben size şunu diğim İbrahim Ethemi bilirsiniz birgün Allahı ararken tahtında oturuyor yukardan birses geliyor diyorki

-kim var orda

-ben

-sen kimsin

-ben sadece devemi arıyorum

-senin devenin tavanda ne işi var

-sende bu saltanan içinde Allahı arıyorsun

diye bir diyalog bakın büyük alimlere hepsi aç gezdiği olmuştur

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

ne kadar çok dinsiz varmış ya!!!!

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

bir gariplik var anketinin ilk sorusunda ki müslimanların sayısıyla ikinci sorusundaki toplam müsliman sayısı tutmuyor. acaba herkes tam cevap vermiyor mu.? birinciyi cevaplamadan ikinciyimi cevaplıynuz. anlamadım.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.