Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Hatırlıyorumda Münevver cinayetini,türk medyası hergün şu kadar gün oldu diye kocaaaaman puntolarla günlri saymışlardı,katil bulunana kadar,katil bulundu,şimdide her duruşması 10'larca gazeteci tarafından takip edilmekte,ya ceylan,ceyalan'a hazal'ımıza ne oldu?

Türk medyası yine yaptı aynı ayak oyununu,3 gün yayınladı (oda sansürlü) sonra unuttu gitti ama hala Ceylanın katilleri bulunamadı,şimdi internette bu yazıyı okudum bir haber sitesinden gözlerim doldu annesinin analattıklarını okurken ve Allah hiçbir Anneye babaya yaşatmasın dedim içimden sonrada sizlerle paylaşmak istedim bu annenin feryadını,belki anneler için çocuklarını kaybetmenin ne kadar acı olduğunu birkez daha hatırlatır bu sözler hepimize....(Biji Tirkiye)

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen Barış İçin Vicdani Buluşmasına katılan Anne Önkol, kürsüye çıkınca dakikalarca ayakta alkışlandı.

Ceylan’ın katillerinin bulunmasını isteyen anne Önkol, Kürtçe yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Kızım adına hoşgeldiniz diyorum. Benim çocuğum gerilla değildi. Daha öğrenciydi, çocuktu, okuyordu. Bizim evimiz, üç karakolun arasındadır. Benim çocuğum hayvanları otlatırken... Bu karakollar kızımın elinde birşey olmadığını görmediler mi? Kendileri yaptıkları halde inkar ediyorlar.

7 aydır bekliyorum, kızımı kim öldürdü? Ben bunun neticesini istiyorum. Benim kızım başkası olsaydı, bu hemen ortaya çıkardı. Hangi silahla kim öldürdü bu bilinirdi hemen.

Patlama oldu, dışarı fırladım hemen. Oğlum önüme geçti, 'anne ne olur gelme Ceylan paramparça oldu' diye. Ceylan'ın ciğerlerini ağaçlardan topladım. Hangi annenin yüreği buna dayanır?

Kendi imkanlarımızla Ceylan'ın parçalarını battaniyeye sarıp karakola götürdük. Ondan sonra karakolda silahları bize yönelttiler, sanki Ceylan'ı biz öldürdük. Niye bu devletin doktorları yok mu? Neden bir karakolun bahçesinde benim çocuğum incelendi. Ben başta savcıdan davacıyım. Ve bütün sorumluların peşini bırakmayacağım.

Ceylan'ın tek istediği bir hakim savcı olmaktı. Ceylan'ın iki Kuran'ı kaldı duvarda. O kadar zeki bir çocuktu ki senede iki kere hatim etti. Öyle bir çocuktu Ceylan.

Mesele Diyarbakır'da küçük bir çocuk taş atıyor diye hemen alıyorlar, o çocuğu alıp işkence ediyorlar, tutukluyorlar, o çocukların günahı yok. Tayyip Erdoğan'ı doğu tarafı seçerek Başbakan yaptı. Şimdi neden doğuyu inkar ediyor? Neden? Neden Kürtleri görmezden geliyor?

Erdoğan'ın eşi bir düşünsün bir anne olarak o acaba çocuğunun ciğerlerini eline alıp benim yaşadıklarımı yaşasaydı ne düşünürdü. Bir anne olarak vicdanına sesleniyorum.

Gönderi tarihi:

Bu kızımız ne yazık ki patlamamış bir tüfek bombasına elindeki orak benzeri bir demirle vurarak patlamasına sebep olarak malesef hayatını kaybetmiştir. Masum bir terör kurbanıdır.

Her olaydan TSK yı yaralamaya çalışanların suçlamaları ise akıl dışıdır. Havan mermisi atıldığını iddia etmişlerdir, bu çok gülünç bir iddiadır. Havan topu ile nokta atışı yapılmaz, yapılamaz. İki personel kullanır havanı ve biri dürbünle atış yapılan sahayı gözleyerek sürekli açı düzeltir, diğer personel de sürekli mermi atar. Böylece belli bir alan ateş altına alınır. Tüfek bombası da atılmış olamaz, çünkü onunla da bu kadar isabet kaydetmek olanaksızdır. Dipçiği koltuk altına sıkıştırılan ve namlusu 45 derece yukarı kaldırılan bir piyade tüfeği ile atılır. Ne nişangah vardır, ne bir şey.

İddia edilen söz konusu bile edilemez, gülünç bir uydurmacadır. Askere gitmediyseniz savaş filmi bari izleyin...

Gönderi tarihi:
Bu kızımız ne yazık ki patlamamış bir tüfek bombasına elindeki orak benzeri bir demirle vurarak patlamasına sebep olarak malesef hayatını kaybetmiştir. Masum bir terör kurbanıdır.

Her olaydan TSK yı yaralamaya çalışanların suçlamaları ise akıl dışıdır. Havan mermisi atıldığını iddia etmişlerdir, bu çok gülünç bir iddiadır. Havan topu ile nokta atışı yapılmaz, yapılamaz. İki personel kullanır havanı ve biri dürbünle atış yapılan sahayı gözleyerek sürekli açı düzeltir, diğer personel de sürekli mermi atar. Böylece belli bir alan ateş altına alınır. Tüfek bombası da atılmış olamaz, çünkü onunla da bu kadar isabet kaydetmek olanaksızdır. Dipçiği koltuk altına sıkıştırılan ve namlusu 45 derece yukarı kaldırılan bir piyade tüfeği ile atılır. Ne nişangah vardır, ne bir şey.

İddia edilen söz konusu bile edilemez, gülünç bir uydurmacadır. Askere gitmediyseniz savaş filmi bari izleyin...

Bu konuya daha önce değinmiştik aslında bu açıdan DemirEfe...

Ben askerdeyken M72-Law, RPG-7, T-40 Bomba Atar, M-79 Bomba Atar ile tanıştım.

M72-Law ve RPG-7 ile aktif atış yaptım.

Diğerleri ile ise yapılan atışlarda bulundum.

M-79 dediğimiz, hani Terminatör 2'de T-800'ün kullandığı alettir işte.

Filmdeki sahnelerden de görürsünüz ne kadar uzaktan-yakından ve nasıl kullanılabildiğini.

M79.jpg

M79Blast.jpg

Bu Bomba Atarlar ile

Ceylan'ın öldüğü yer ile en yakın birlik arasındaki mesafeden nokta atışı yapmanız imkansızdır.

Zaten ya Zırhlı Hedeflere veya Toplu Personel'e karşı kullanılırlar.

Rpg-7'yi mesela, durağan hedeflere en fazla 400-500 metreden kullanırsanız; bu, olası etkili menzilidir.

Hareketli hedeflerde ise en fazla 250-300 metre için geçerlidir, tutturabilmeniz için.

Diğer Bomba Atarları saymıyorum bile;

Çünkü RPG-7 ile isabet edemediğiniz mesafede,

Diğerleri ile isabet ettirmeniz imkansızdır...

Gelelim Havan Topu ile vurma olayına.

Havan Topu, görünmeyen hedefler için kullanılır genelde.

Yani Havan menzili içerisindedir, ama görmüyorsunuzdur.

Düşman ya örtülüdür ya mevziidedir, siper almıştır.

Atarsınız ve düştüğü yerde 25 metre yarıçapında bir bölgeyi etkiler

Ve o bölgede bulunan her insanı, en azından şarapnelleri ile öldürür.

Ceylan'ın bedenine bunu isabet ettirirseniz;

Değil ağaçtan ciğerlerini toplamak,

Kemiklerini bulursanız, kendinizi şanslı saymalısınız;

"En azından gömebileceğimiz parçaları elimize geçti" diyerek...

Kaldı ki, Ceylan'ın bedeninin büyük bölümü de duruyordu...

Havan ile ya da mayın ile öldürülen asker ailelerine,

İçi, şehit olan kişinin bedeninden başka, ağırlık yapsın diye ne varsa doldurulmuş tabutların gönderildiği olaylar hikaye değil;

Gerçek...

Kimi havan mermileri de güdümlüdür.

Yani mesela ayarını yaparsınız ve yere, diyelim ki, 7 metre kala, havada patlar.

Teröristler, önceleri güdümlü olduklarını kavrayamadıkları için ve yere değmeden havada patladığı için

Bu Havan Mermilerine "Bozuk" derlermiş ve yakalananlar "Biz sağlamından değil, bozuğundan korkarız havanın!" derlermiş.

Çünkü taşın arkasına saklansanız bile, havada patladığı için, şarapnelleri sizi yine de vurur...

Yani Ceylan'ı böyle bir havan ile de vuramazsınız;

Vurursanız, en azından yanındaki koyunların yarısı kadarı da ölürdü zaten...

Yani Ceylan'ı bu saydığımız silahlardan bir tanesi ile bile vurmanız mümkün değildir.

Vurduğunuzda da bedeninin büyük bölümünü sağlam bulmanız mümkün değildir.

Dolayısı ile Ceylan'ın bilinçli ve güdümlü olarak vurulmadığı kesinlikle ortadadır.

O kızcağızı PKK'da vurmamıştır.

Fakat bir sorumsuzluğun kurbanı olduğu da gerçektir.

Asıl hesabı sorulması gereken ise;

Kızcağızı yerinde tespit etmeyen doktor ve savcıdır diye düşünüyorum.

Bundan daha fazlasının hesabını sormak için geçerli bir neden yoktur.

Hatta size Ceylan'ın öldüğü yer ile;

En yakın birliğin fotoğrafını vereyim...

Mesafe tahminini siz yapın...

ceylan_onkol_tabur_vurulmayeri.jpg

Gönderi tarihi:

Ayrıntılar için teşekkürler... Bunların artık bütün sözleri inandırıcılığını yitirmiş durumda. Hani olur ya, herkes insan ve hiç kimsenin sinirleri çelikten değil, ola ki bir asker bir kusur işleyebilir. Bu abuk sabuk iddialar yüzünden ona da inanmayacağız.

Yalancı çobanın her akşam "kurt var" diye bağırmasından usanan köylü kulak asmaz olmuş hani... Sonuç malum...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.