Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İnsanların kaderle ilgili çok ilginç fikirleri var. Kimisi diyor ki, küçük şeyleri ben belirlerim, büyük olaylar kaderimdedir, kimisi diyor ki çok ani bir karar alırım, kaderim değişmiş olur.... ama tabi bunlar insanların bişeye dayanmadan inandıkları şeyler... belki de nası olmasını istiyorlarsa kendilerini ona inandırıyorlar. ben bu konuyu küçükken çok merak ederdim, sonra Kuran'a baktım. O an düşündüğüm şey, kimbilir biz neler zannediyoruz ama aslında yanılıyoruz... toplumca kendi kendimizi öyle inandırmışız ki bazı şeylere.. hem de Kuran'a hiç bakmadan... bazı inançlarımız gerçekten çok uzak doğrulardan. neyse, kader konusuna gelirsem geri, geçenlerde savaş ay'ın programında şarlatanlar vardı da, ordan geldi bu konu aklıma... ipsiz sapsız birileri çıkmış doğum tarihine göre insanlara bazı şeyler söylüyor, güya kaderini (!), ve insanlar da kaderlerini değiştiriyor (!) böylece... ya ne cahil halkız biz ki bu şarlatanlar bu cesareti göterebiliyorlar ve bu adamlar 5 dakikada başkalarının 1 ayda çalışarak ancak kazanabildiği paraları kazanabiliyorlar. ne kadar yazık. işte bu yüzden bizim doğruları bilmemiz lazım. din konusunda tek ama tek doğru Kuran. Hepimizin evinde var, tek yapılması gereken açıp bakmak. Kuran anlaşılmaz bir Kitap olsaydı bu çok garip olurdu çünkü Allah herkesin okuması için yolladı O'nu. dolayısıyla Kuran herkesin anlayabileceği bir Kitap. ( ben de bunu yakın zamanlarda öğrendim aslında, öncesinde okumamıştım) laf lafı açtı biraz farkındayım, neyse son sözüm Kuran kader için der ki:

Hiç şüphesiz, Biz herşeyi bir kadere göre yarattık. (Kamer Suresi, 49)

De ki: "Allah'ın bizim için yazdıkları dışında, bize kesinlikle hiçbir şey isabet etmez. O bizim Mevlamızdır. Ve mü'minler yalnızca Allah'a tevekkül etmelidirler." (Tevbe Suresi, 51)

- - -

kader konusu: http://www.harunyahya.org/imani/Sunutma3.html

Gönderi tarihi:

üslup bozmadikca kimse link silmez.

Ayrica forum sayfalarinda reklam pek hos karsilanmaz.

kaynak isimlari verirseniz, incelenebilir.

Cekinecek bir sey yok. yazmaya devam edin.

yanitlar yalnizca sizin icin degil zaten. Foruma giren genc beyinlerin tek tip düsünce yapisiyla dondurulmamasi ve alternatif düsünceleri de tartisip degerlendormesi icin gayret gösteriyoruz.

Kader konusunda Kurana yeni baktiysaniz cok yazik. bilgiden yoksunlastirilmis milyonlarca insan 1400 yildan beri kuran daki kader kavramini cevirip cevirip okuduklari halde, islam tarihinde ve ülkelerinde ne hikmetse en kücük bir degisiklik dahi olmamis, aksine hizla düsünce iflasina dogru kaymaktadir.

• 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bakin o Savas Ay denen ***** adam her telde oynayan ****** tekidir. Ama duyduguma gore izleyicileride bayagi cokmus. Neyse Kader Kuraninizda ve kelime anlami ile soyle anlatilir. Bu yaziyi ben kafadan yazmiyorum tamamen alintidir.

KADER:

Allahü teâlânın ilm-i ezelîsi (başlangıcı olmayan ilim sıfatı) ile, ilerde olacak hâdiseleri ezelde (başlangıcı olmayan öncelerde) bilip takdîr etmesi; alın yazısı. (Bkz. Kazâ ve Kader)

Kader, Allahü teâlânın bir sırrıdır. (Hadîs-i şerîf-İhyâ-u Ulûmiddîn)

Kader, tedbîr ile sakınmakla değişmez. Fakat kabûl olan duâ, o belâ gelirken korur. (Hadîs-i şerîf-İhyâ-u Ulûmiddîn)

Kader değişmez. Kazâ kadere uygun olarak meydana gelir. Kazâ her gün çok değişip sonunda kadere uygun olunca yaratılır. (Ebüssü'ûd Efendi)

Yani siz ne yaparsaniz yapin bos. Bir Ateist olarak ben burda milleti aydinlatiyorum. Acaba allah beni cennete yollarmi

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Bakin o Savas Ay denen ***** adam her telde oynayan ****** tekidir. Ama duyduguma gore izleyicileride bayagi cokmus. Neyse Kader Kuraninizda ve kelime anlami ile soyle anlatilir. Bu yaziyi ben kafadan yazmiyorum tamamen alintidir.

KADER:

Allahü teâlânın ilm-i ezelîsi (başlangıcı olmayan ilim sıfatı) ile, ilerde olacak hâdiseleri ezelde (başlangıcı olmayan öncelerde) bilip takdîr etmesi; alın yazısı. (Bkz. Kazâ ve Kader)

Kader, Allahü teâlânın bir sırrıdır. (Hadîs-i şerîf-İhyâ-u Ulûmiddîn)

Kader, tedbîr ile sakınmakla değişmez. Fakat kabûl olan duâ, o belâ gelirken korur. (Hadîs-i şerîf-İhyâ-u Ulûmiddîn)

Kader değişmez. Kazâ kadere uygun olarak meydana gelir. Kazâ her gün çok değişip sonunda kadere uygun olunca yaratılır. (Ebüssü'ûd Efendi)

Yani siz ne yaparsaniz yapin bos. Bir Ateist olarak ben burda milleti aydinlatiyorum. Acaba allah beni cennete yollarmi

6795[/snapback]

eyvah!

BU MILLETIN AYDINLANMAMASI DA KADERSE YANDIK DESENIZE :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.