Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ ANNE? - Kasım DAĞKIRAN

Aynı anda iki farklı haber altlı üstlü:

“Erdoğan anadilde eğitim istedi” bu birinci haber ve ikinci haber; “sanatçı rojda ya Kürtçe söylediği için yirmi ay hapis cezası” ve hemen ardından kulaklarımda çınlayan şarkı sözleri “bu ne yaman çelişki anne”

Ha çelişkiyi sizde görün diye biraz açalım ilk haberi sakın ha yanlış anlamayın anadilde istenilen eğitim hakkı Almanya da ki Türk vatandaşları için isteniyor ve gerekçe olarak da insanların önce kendi anadillerine hakim olmaları gerektiği söyleniyor

Bence bu gerekçe hiçte doğru bir gerekçe değil ne demek anadilde eğitim hakkı Allah korusun öyle bir gaflete düşerse Almanya sonra kim onu kurtarır bölünmekten hem bunu başbakan söylüyor tamamda benden size bir uyarı ey alamanyalardaki gurbetçi kardeşlerim siz sakın başbakandan cesaret alıp da okuduğunuz okullarda anadilde eğitim kampanyaları falan başlatayım demeyin sakın ha böyle bir hakkınız olduğu kanaatine varıp da bunun için mücadele etmeyin neden mi?

Çünkü benim yaşadığım bu ülkede bırakın siz gibi otuz kırk yıldır Almanya ya gitmiş ve oraya yerleşmiş bin yıllardır bu coğrafyada yaşamış bu coğrafyada ki kökleri tarihin başlangıcına kadar giden bir halk var hem de nüfusu size göre onlarca/yüzlerce kat daha fazla kesinlikle azınlık durumunda da olmayan bir halk var.var var olmasına da aslında varda yok gibi bir şey onların ki işte bu halkın gerçeğini gördüm diye istemiyorum sizin başbakanın gazına gelmenizi

Bakın bu ülkede çok değil daha birkaç yıl önce sırf anadillerinde eğitim istediler diye yüzlerce gencin en kutsal hakkı olan eğitim hakkı-ki anayasa da dahil bu hakkın engellenemez olduğu yönünde bir düzenleme var-ellerinden alındı hepsi okudukları üniversitelerden bir daha başka bir üniversitede okuyamamak üzere atıldılar

Sonra daha birkaç ay önce aydın erdem isimli bir genç yine bu sizin bahsettiğiniz olayın mücadelesini verirken sırtından tek bir kurşunla vurularak öldürüldü

Bu ülkede onun bu bahsettiği şeyden bahsediyorlar diye binlerce köy yakıldı

Bu ülkede sırf anasından öğrendiğini, dilini çocuğuna öğretmek istedi diye on yedi bin insan faili meçhul(belli) cinayetlerle koparıldılar çocuklarından

Bu ülkede on yaşında kız çocuğu mahalle arkadaşlarına aslında devletin yapması gerekeni yaptığı onlara ana dillerini öğretmeye çalıştığı için yargılandı

Ve onlarcası gibi son olarak da sanatçı Rojda anadilinde şarkı söylediği için hapis cezası ile cezalandırıldı.

Evet değerli gurbetçiler özcesi bu ülkede insanlar analarından öğrendiklerini doğal bir hak olarak konuşmak istediler diye on yıllardır başlarına gelmeyen kalmadı ve halen gelmeye devam ediyor.

Onun için siz siz olun başbakanın gazına gelmeyin sakın bakmayın onun sizin için bunu istediğine bu yukarıda bahsi geçen ülke tamda o başbakanın ülkesi.

Evet sayın başbakan belki siz farkında değilsiniz ama sizin ülkenizde daha yeni yeni varlığı kabul edilen ve halen ulusal kolektif haklarını elde etmek için büyük bedeller ödemek zorunda bırakılan bir halk var bilmem farkındamısınız?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.