Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Duygu TV (Turkish Youtube) www.duygu.tv


Önerilen İletiler

1. Site Adı? Duygu TV

 

2. Site Adresi? http://www.duygu.tv

 

3. Sitenin Açıklaması

 

Eski ismi TUT TurkishUTube yani Turkish Universal Tube olan Turkiyenin Evrensel Video kanalidir. Isimi bu sekilde secme sebebimiz youtube ile isim hakki sorunu yasamak istemememizdi. Sitemiz ilk acildiginda sunucu sorunu yasadigindan katilimi cok olmasina ragmen istedigi ilgiyi goremedi. Ilk basta kullandigimiz adresimize ilgi cok iyiyken (turkishyoutube.com)isim hakkindan korkmamiz dolayisiyla yaptigimiz degisiklik sitenin hitini buyuk olcude etkiledi. Sonrasinda ise ismimizin cok uzun olduguna karar verdik ve elimizdeki isimleri duygu.tv adresine yonlendirerek duygu tv ismine gecmeye karar verdik. Bu sebeple sitemizin degismeyen aciklamasi eski ismimiz ile birlikte asagidaki sekildedir.

Öncelikli amacımız Türk diline, Türkiye’ye, Türk Dünyasına ve bu coğrafyada yaşayan herkese hizmet etmektir. Diğer bir ifadeyle Türk dünyasını ve coğrafyasını kucaklamak ve kaynaştırmaktır. Bu cografyada yaşayan herkesin mutluluğu bizim mutluluğumuz, gözyaşı bizim gözyaşımızdır. Huzursuzluk ve kavga çıkarmak ne kadar kolaysa bir o kadar zor olan huzur ve barış sağlamak görevine talipiz. Bu süreçte her türlü kavgadan uzak durmak, uzlaştırıcı ve kaynaştırıcı bir rol oynamak istiyoruz.

 

Siz üyelerimiz ve ziyaretçilerimizden de bu konuda destek istiyoruz. Her türlü tahrik edici, kışkırtıcı ve gözyaşına neden olacak görüntülerden kaçınmalarını rica ediyoruz. Karınca misali cıktığımız bu yolda hedefe ulaşamasak bile her türlü emeği sarf etmeyi göze almış durumdayız.

 

Türkçe dilini kaynaştırıcı ve birleştirici ana unsur olarak seçtik. Ülkemize ve bu coğrafyaya refah getirecek bir güce kavuşmasını diliyoruz. Bu nedenle dilimizi dış dünyanın istediği şekilde değil, gerçek haliyle kullanılmasını istiyoruz. Birgün Türkçe dünya genelinde hak ettiği konuma gelecektir. O güne kadar sitemizde meydana gelecek Türkçe karakter sorunlarının hoşgörülmesini rica ediyoruz.

 

Tabi dünyaya da kapalı değiliz. Ancak daha emekleme aşamasında olan sitemizin bu coğrafyaya ait olmayan yabancı müziklerle işgal edilmesini istemiyoruz. Bu nedenle hedef coğrafyamıza ait olmayan müzik ve kliplerin en azından sitemiz olgunlaşıp kendi ayakları üzerinde duruncaya kadar eklenmemesini üyelerimizden rica ediyoruz. Eğitim içerikli yabancı dildeki yayınların ise üye ve ziyaretçilerimize katkı sağlaması amacıyla teşvik ediyoruz.

 

Vizyonumuz her Türk'ün ilk aklına gelen web sayfasının www.turkishutube.com olmasıdır.

 

Misyonumuz üyelerimize ve ziyaretçilerimize en iyi ve arzuladıkları hizmeti verebilmektir.

 

İlerleyen günlerde daha büyük bir aile olmak arzusuyla.

 

TUT Turkish Universal Tube / Türk Evrensel Kanalı

 

4. Sitenin hizmet verdiği alan / dizin?

Medya\Eglence

 

Neden Öneriyorsunuz Soruları:

 

1. Sitenin ekleme kriterlerine göre artıları nedir?

Dizayni rocket theme den satin alinan dizaynin kendi sistemine en iyi sekilde uygulanmasi ve cok hos gorunume sahip olmasi.Dizaynin ozelligi gunun belirli vakitlerinde farkli dizayna burunmesi. Bu fark bilgisayarin saatinin degistirilmesi ile 4 farkli tema izlenebilmesi. Bilgisayarin saati otomatik degistiginden dizayn saate gore degisecektir. Test icin elle saat degisikligi yapilabilir. Sitenin ozellikleri itibari ile youtube daki ozelliklere en yakin Turkiyedeki en iyi video sitesi denilebilir. Buna gore uyeler video yukleyebilmekte, istedikleri gibi playlist yani calma listesi olusturabilmekte, calma listesindeki videolar arka arkaya izlenebilmekte, uyeler kendi profillerini youtube da oldugu gibi degistirebilmekte, renkleri ve arka planlarini duzenleyebilmekte, videolara yorum ve oylama yapilabilmekte ve suan aklima gelmeyen daha bir cok ozellige sahip. Ozellilerinden hatirladigim son ozellik, facebook a direk video gonderebilmesi yani fshare tusuna basildiginda video facebook daki bolumde goruntulenebilmekte. Ayrica video linki facebook duvarinda eklenirse bu yine mumkun. Fakat bu ozellik daha onceki ismimizde mevcuttu ve yeni ismimiz icin bir hafta gibi beklememiz gerekecek. Facebook a isim degisikligi yaptigimiz bildirildi ve onay icin beklememiz istenildi. Aklima gelen bir ozellik daha video eklenirken istenirse youtube daki herhangi bir videonun linki kullanilarak youtube daki video youtube un sunucusundan sistemimize direk bilgileri ile birlikte aktarilabiliyor olmasi. Bu video yukleme kisminda video aktar tusu ile mumkun olabilmektedir.

 

2. Sitenin ekleme kriterlerine gore eksileri nedir?

Dizayni her ne kadar cok guzel olsa da biraz yavas olma ihtimali mevcut. Bu yavaslik tabiki ilk yuklemeden sonra (eger 4 ayri temayida bir defa gormusseniz), resimlerin bilgisayar tarafindan hatirlanacak olmasi sebebiyle giderilecek bir sorundur. Fakat sunucumuzun orta halli bir sunucu olmasi izlesene ile rekabetimizi etkileyebilir.

3. Sizce bu sitenin diğer sitelerden (aynı alandaki) farkı nedir?

Yukarida da bahsettigim gibi sitemiz youtube a en yakin yazilima sahiptir. Uyeler playlist olusturabilir, profil dizaynlarini degistirebilir, arkadas ve favori listeleri, guruplar olusturabilir. Dizayn ve yeni isim duygu tv bir fark olusturacaktir diye de dusunuyorum. Ayrica fshare yani facebook da videolarin paylasilabilir ve goruntulenebilir olmasi (yeni isim dolayisiyla bu nisanin ilk haftasi mumkun olabilecek), ve youtube dan herhangi bir videoyu aninda bizim sunucumuza aktarmanin video linkini video ekleme sirasinda video aktar tusunda yazilmasi ile mumkun olmasi bir baska avantaj.

4. Bu site size neden hitap ediyor veya neden öneriyorsunuz, açık ve net şekilde yazınız?

Oncelikle yazilimini ve dizaynini duzenlemis olmam, dizaynini rocket themeden aldigim phbb sistemi icin olan dizayni kendi sistemimize adapte edebilmis ve bunun icin cok zaman ve emek harcamis olmam, sunucu ve diger modifikasyonlari icin maddi yuku bir arkadasimla birlikte karsiliyor olmam sanirim en buyuk sebep. Fakat yurtdisinda egitimini surduren bir gurbetci olarak ulkemizi tanitabilecek ve gurbetcilerin ihtiyaclarini giderebilecek, memleketi hatirlatacak guzel bir video sitesi olmasi benim icin diger sebep.

5. Siteyi bir cümle içinde en iyi nasıl anlatabilirsiniz.

Turkiyenin yabanci video sitesi youtube a ihtiyaci yok, cunku kendi video sitesi duygu tv var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.