Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Dünyayı süslediler, bir şey kalmadan. Bu süslere inanma, akıl olmadan. Giden de çok dünyadan, gelen de ama; Sen payını al ondan, seni almadan! Ömer Hayyam Alıntı
Φ gezgin Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 ARKADAŞ DÜNYA İÇİN BOŞ YERE ÜZÜLME arkadaş dünya için boş yere üzülme şu hurda dünya için gereksiz yere üzülme var olan zaten geçti yok da ortada yok şen ol da var için yok için üzülme LEYLA Leyla isteyen,mecnun olmalı Kendinden de,dünyasından da geçmeli Aşıklar sofrasına davet edildiginde Ben körüm,ben tokum diyebilmeli YAŞAMAK MACERASI Dinle dinsizliğin arası bir tek soluk; Düşle gerçeğin arası bir tek soluk. Aldığın her soluğun değerini bil Bütün yaşamak macerası bir tek soluk. Şarap içersen akla yabancı kesilme; aklın başından gitmesin, bilgisizliğe yurd olma; la'l renkli şarabın sana yağ-bal olmasını istersen kimseyi incitme, deli-divane olma. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 tepemizde dönüp duran gökler, büyücünün fanusu gibidirler. güneş bu fanus içinde bir lamba, bizde gelip geçen görüntüler. ÖMER HAYYAM Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 21 Eyvah ki; aşksız gönül dinden sayılmaz! Yanmazsa aşkla o, gönülden sayılmaz! Sevmeden geçirdiğin bir günün varsa; O gün boşa geçmiştir, günden sayılmaz! Ömer Hayyam Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Yıldız ve ay her zaman gökte olacak. Saf şaraptan iyiyi sanma bulacak. Şarap satan insana ben çok şaşarım, Satıp, ondan güzel bir mal mı alacak. Ömer Hayyam Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 19 Mart , 2006 11 Dünyada bir gün bile rahat değildim. Varlığımda bir sevinç, bir tat değildim. Çok öğrencilik ettim dünyada ama; Ben ki işimde henüz üstat değildim! Ömer Hayyam Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2006 27 Tanrım; bu güzel yüze vermişsin emek, O sümbülü koklamak, saçın' ellemek. Sonra da ona bakma, dersen, anlamı: Dolu kadehi ters tut, hiç dökme demek! Ömer Hayyam Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 21 Mart , 2006 *Onlar ki gelüp bu dehre pür-cûş olarak Ezvâka sarıldılar kadeh-nûş olarak İçtikleri bâdelerle medhûş olarak Son uykuya daldılar hem-âguş olarak *Onlar da dünyaya coşmuş olarak geldiler ve içki içerek zevklere daldılar. İçtikleri içkilerden korkmuş bir halde ve kucak kucağa son uykularına daldılar. Hayyam Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 cennette huriler varmış kara gözlü içkininde ordaymış en güzeli desene çoktan cennetlik olmuşuz bak biryanda şarap biryanda sevgili... Ömer Hayyam Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 36 [b]Ey gönül, işte dünya; koş, hepsini gör. Bahçe yemyeşil cennet; hoş, hepsini gör. Bugün ölen çiğdemi, sabah görmüştüm; Çiğ düşmüştü üstüne; boş, hepsini gör. Ömer Hayyam [/b] Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2006 Akıl, kadehe alkış tutarmış derler. Alnından yüz kez öpüp, taparmış derler. Böyle güzel kadehi, Testi Ustası; Yapıp yapıp yerlere atarmış derler! Ömer Hayyam Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Varlığın sırları saklı senden benden Bir düğüm ki ne sen çözebilirsin, ne de ben Bizimki perde, arkasında dedikodu, Bir indi mi perde, ne sen kalırsın ne de ben Bir sır daha var çözdüklerimizden başka Bir ışık daha var bu ışıklardan başka Hiç bir yaptığınla yetinme; geç öteye Bir şey daha var bütün yaptıklarından başka Biz gerçekten bir kukla sahnesindeyiz Kuklacı Felek Usta, kuklalar da biz Oyuna çıkıyoruz birer ikişer, Bitti mi oyun sandıktayız hepimiz Adam olduysan hesap ver kendi kendine Getirdiğin ne götürdüğün ne? Ben şarap içersem ölürüm diyorsun İçsen de öleceksin, içmesen de! Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Her gün her gece içmek, bitmeli; tövbe! Dolu kadehi artık itmeli; tövbe! Tam şimdi gül zamanı, her yer gül olmuş; Tanrım; artık tövbeye etmeli, tövbe! . Ömer Hayyam Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Ben olamayınca bu güller bu selviler yok Kızıl dudaklar mis kokulu şaraplar yok Sabahlar , akşamlar , sevinçler , tasalar yok Ben düşündükçe var dünya , ben yok o da yok ÖMER HAYYAM Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben Perde ardında sen ben dedikodusu var amma... Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de ben Ey dünyanın işinden haberi olmayan sen yoksun Dünya esen yel üstüne kuruldu.. Varlığımız iki yokluk arasındadır Çevrendekilerde hiçdir sen de bir hiçsin Medresede söz vardır tekkede de hal Fakat bu aşk sözden de dışarıdır halden de İster şeriat müftüsü ol ister şehir vaizi Aşk mahkemesine gelindi mi dilsiz kesilir Bugün zevk etmek elindeyken zevkine bak Yarını düşünmen beyhude bir heves Bir çok kişiden arda kalanlar Sana da kalmayacak sen de göçüp gideceksin... ÖMER HAYYAM Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Bir yürek ki yanmaz yürek denir mi ona Sevmek haram yüreğinde ateş olmayana Bir günü sevgisiz geçirdinse yazık En boş geçen günün o gündür inan bana ÖMER HAYYAM Alıntı
Φ nicomedias Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2006 rakcım rakı abim güzel sin yakışmış sana bu topic ELİMDE OLSA Elimde olsa bu dünyayı küçümserdim İyisine de kötüsüne de yuh çekerdim Daha doğrusu bu aşağılık yere Ne gelirdim ne yaşardım ne ölürdüm ÖMER HAYYAM Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2006 Yetmişiki millet ve o kadar din buraya, Benim milletim yalnız aşkla girer sıraya. Nedir kâfir, müslüman; nedir o sevap, günah? Amaç Sensin, bunları Sen de sokma araya! Ömer Hayyam Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Bayram geldi işimiz iştir bu aralık Horoz kanı gibi şarap bollaşır artık Gel gelelim eşekler de boş gezer şimdi Oruç gemi ağızlarından çıkar yazık Ö.Hayyam Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Bir ring gordum binmis dunya denilen kir ata Aldirmiyor dine, islama, seriata Ne hak dinliyor ne hakikat ne marifet Gelmismi boylesi kahraman kainata Benim yasam artik sarap, calgi, eglenti Dinim dinsizlik biraktim her ibadeti Nisanlim dunyaya ne ceyiz istersin dedim Ceyizim senin gamsiz yuregindir dedi Ben sarap iciyorum dogrudur Akli olan da beni hakli bulur Icecegimi biliyordu tanri Icmezsem tanri yanilmis olur. Oldurmekte yasatmakda senin isin Bu dunyayi gonlunce duzenleyen sensin Ben kotuyum diyelim kimde kabahat Beni boyle yaratan sen degilmisin ? -------------------------------------- içeriz ya şarabı odur meyhanenin varlığı boynumuza süs olmuşüçbin tövbenin kanı günaha girmeyeceksem,bağışlanmak niyedir? güzel olmazdı bağışlanmak,işlemesek günahı! yaşa,ister ikiyüz ,istersebin sene bu köhne,yıkık evden çıkıp gitmek var yine ister padişah,ister sokak dilencisi aynı değeri biçer ölüm her ikisine de. mal mülk düşkünler rahat yüzü görmezler bin bir derde düşer rahat yüzü görmezler öyleyken ne tuhaftır hallerinden övünürler onlardan olmayana adam demezler cennette huriler varmış kara gözlü içkinin oradaymış en güzeli desene biz çoktan cennetlik olmuşuz bak bir yanda şarap,bir yanda sevgili adam olduysan hesap ver kendine getirdiğin ne?götüreceğin ne? şarap içersem ölürüm diyorsun içsende öleceksin içmesende ------------------------- ''Ey kör! Bu yer,bu gök,bu yıldızlar boştur boş! Bırak onu bunu da gönlünü hoş tut hoş! Şu durmadan kurulup dağılan evrende Bir nefestir alacağım,o da boştur boş! ----------------------------------- Akılla bir konuşmam oldu dün gece; Sana soracaklarım var, dedim; Sen ki her bilginin temelisin, Bana yol göstermelisin. Yaşamaktan bezdim, ne yapsam? Birkaç yıl daha katlan, dedi. Nedir; dedim bu yaşamak? Bir düş, dedi; birkaç görüntü. Evi barkı olmak nedir? dedim; Biraz keyfetmek için Yıllar yılı dert çekmek, dedi. Bu zorbalar ne biçim adamlar? dedim; Kurt, köpek, çakal, makal, dedi. Ne dersin bu adamlara, dedim; Yüreksizler, kafasızlar, soysuzlar, dedi. Benim bu deli gönlüm, dedim; Ne zaman akıllanacak? Biraz daha kulağı burkulunca, dedi. Hayyam' ın bu sözlerine ne dersin, dedim; Dizmiş alt alta sözleri, Hoşbeş etmiş derim, dedi. -------------------------- camiye gittim ama allah bilir niye ne namaz kılmaya ne dua etmeye eskiden bir kilim aşırmıştım camiden o eskidi, gittim yenisini yürütmeye ---------------------------------------- Kim Senin Yasanı çiğnemedi ki, söyle? Günahsız bir ömrün tadı ne ki, söyle? Yaptığım kötülüğü, kötülükle ödetirsen Sen, Sen ile ben arasında ne fark kalır ki, söyle? ---------------------------- geçmiş günü beyhude yere yad etme bir gelmemiş an için de feryat etme geçmiş, gidecek masal bunlar hep eğlenmene bak ömrünü berbat etme kısaca diyor ki tadını çıkar hayatın, hayat üzülmek için çok kısa.. -------------------------------------------------------- Sen bu dünyanın sırlarına akıl erdiremezsin Erdirenlerin de dilini söktüremezsin İyisi mi iç şarabı, cennet et bu dünyayı Öbür Cennet'e ya gider ya gidemezsin ------------------------------------------- Çek Sarabi Sev Güzeli!!! cennette huriler varmis kara gözlü içkininde ordaymis en güzeli desene çoktan cennetlik olmusuz bak biryanda sarap biryanda sevgili... Şarap... Geç gençligimin en güzel günleri Unutmak için içerim sarabi Aci mi? öylesi gider hosuma Bu aciliktir ömrümün tadi ------------------------------------- Birgün öleceksin... Hala korkular, renkler ardinda misin? Cirkinle güzel secmek kaydinda misin? Oldun diyelim Zemzem, ya da ab-i hayat Birgün öleceksin yar, farkinda misin? ---------------------------- dünya üç beş bilgisizin elinde onlarca her bilgi kendilerinde üzülme.. eşşek eşşeği beğenir vardır bir hayır sana kötü demelerinde.. içeriz ya şarabı odur meyhanenin varlığı boynumuza süs olmuşüçbin tövbenin kanı günaha girmeyeceksem,bağışlanmak niyedir? güzel olmazdı bağışlanmak,işlemesek günahı! yaşa,ister ikiyüz ,istersebin sene bu köhne,yıkık evden çıkıp gitmek var yine ister padişah,ister sokak dilencisi aynı değeri biçer ölüm her ikisine de. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gün doğarken sabah horozları niçin Acı acı bağrışırlar, bilir misin? Tan yerini gösterip derler ki sana: Bir gecen geçti gidiyor; sen nerdesin? Sen sofusun, hep dinden dem vurursun; Bana da sapık, dinsiz der durursun. Peki, ben ne görünüyorsam oyum: Ya sen? Ne görünüyorsan o musun? Varlık yokluk derdini aklından sil; Bırak öteleri de kendini bil. Doldur şarabı, geniş bir nefes al: Kaç nefes alacağın belli değil. Büyükse de isyanım, kötülüklerim, Yüce Tanrı'dan umut kesmiş değilim; Bugün sarhoş ve harap ölsem de yarın Rahmete kavuşur elbet kemiklerim. Tanrım bir geçim kapısı açıver bana; Kimseye minnetsiz yaşamak yeter bana; Şarap içir, öyle kendimden geçir ki beni Haberim olmasın gelen dertten başıma. omer hayyam yüreğinde sıkıntı varsa esrar iç, ya da birkaç kadeh gül renkli şarap iç. onu içmem, bunu içmem der durursun; ahmak herif, git zıkkımın pekini iç. bu dünyadan başka dünya yok, ; senden benden başka düşünen yok, vazgeç ötelerden; yorma kendini o var sandığın şey yok mu, o yok, Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Rubai I Geldimse bu dünyaya ne bulmuş dünya? Gitsem de eğer kıymeti eksilmez ya ! Bir kimse çıkıp da anlatıp söylemedi Gelmekte ve gitmekteki hikmet ne ola? Rübai II Dal goncayı bir sabah açılmış buldu , Gül melteme bir masal deyip savruldu Dünyada vefasızlığa bak; on günde Bir gül yetişip, açıp, solup kayboldu. Rübai III Tenden çıkagörsün hele bir kez canımız , Tuğlayla kapar üstümüzü, dostlarımız . Bir başkasının kabrini örtsün diyerek Bir günde bizim, tuğla olur toprağımız Rübai IV Geçmiş günü beyhude yere yad etme Bir gelmemiş an için de feryat etme Geçmiş gelecek masal bunlar hep Eğlenmene bak ömrünü berbat etme Rübai V Sen acırken bana, hiç bir günahımdan korkmam Benle oldukça; yokuş, engebe, yoldan korkmam Beni ak yüzle diriltirsin. a Tanrım, bilirim; Defterim dolsa da suçlarla, siyahtan korkmam Rübai VI Neyi tutsam para etmez ; ayılmaz değilim ki! Yaşamın en sonu hiçtir ; yıkılmaz değilim ki! Bin pırıltıyla tutuşsam da, yansam da sönüş var ; Say, kadehtim Cem elinde ;kırılmaz değilim ki! Rübai VII Yoğurulurken çamurum, sence de belliydi özüm, Ne günah işleyeceksem, biliyordun onu tüm. Yargın olmazsa eğer, işleyemez kimse suç ; Neden öyleyse kıyamette yakarsın a gözüm Rübai VIII Niceleri geldi, neler istediler, Sonunda dünyayı bırakıp gittiler. Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi? O gidenler de hep senin gibiydiler ! Rübai IX Bir bilim kalmadı evrende, benim bilmediğim. Sana değgin nice bin sırrı çözüp silkeledim. Yaşadım yetmişi aşkın yılı, en sonra gelip, Daha hiç birşeyi öğrenmemişim; öğrendim. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Rübai X Sarhoş ve sevenler yanacakmış, hadi boşver ; Sanmam ki bu söz doğru,bırak söylesin eller Sarhoşları, aşıkları Tanrım yakacaksa, Cennet için avcum kadar ayrılmalı bir yer Rübai XI Bıktım bu gönülden, bıktım usandım. Feryat ederim, candan yaralandım, Ben olmamışım, yahut da varım, bir ! Bilmem ki neden dünyaya atıldım? Rübai XII Dolmakta ömrümüz evlat, içelim ! Kılmaz ölüm bize imdat, içelim ! Bir gün büker belimiz , ***** felek, Vermez su içmeye fırsat, içelim. Rübai XIII Taze, yakut dudağın nerde, hani? Cana candır şarabın nerde, hani? İçki, İslamda haram...İçmene bak; Müslüman bul, bakalım nerde, hani? Rübai XIV Nem var, ya da nem yok diye, niçin üzgün, Ömrün ne zaman mutlanacak?Boş bu düşün! Sağlıkla bugün çektiğimiz soluğu, Yarın geri vermek olağan şey mi, düşün. Rübai XV Bir rahat yer bulabilseydik a dostlar, ne olur? Başka bir yön tutabilseydi bu yollar, ne olur? Ne olur, toprağın altından asırlar sonra Yeniden bitse idik, ot gibi tekrar ne olur? Rübai XVI Ben, gönlü temiz insana kurban olayım Gezsin başım üstünde benim, hoş tutayım Ham insanı al karşına, söylet azıcık, Dön, sonra cehennem ne imiş, gel sorayım Rübai XVII Dünyada ne var, kendine dert eyleyecek Bir gün gelecek ki can bedenden gidecek Zümrüt çayır üstünde, sefa sür iki gün ... Zira senin üstünde de otlar bitecek . Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 gelincik ler açtı kırlarda, kırmızı,kırmızı,hayat başladı, bahar geldi ama sensiz geldi.Özgürlük Özgürlük yoluna girmezsen, Bu yolda koşmazsan var gücünle, Yıkamazsan yüzünü yüreğinin kanında, Yarın avucunu yalarsın. Adam dediğin kendini yok bilmedimi, Cayır cayır yanmadımı yürek dediğin, Hadi öyleyse uğurlar olsun. Ömer Hayyam Alıntı
Φ zeytin Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2006 bir yürek ki yanmaz, yürek denirmi ona sevmek haram yüreğinde ateş olmayana bir gününü sevgisiz geçirdinse yazık en boş geçen günün o gündür inan bana sevgili bir başka güzelsin bugün ay gibisin pırıl pırıl gülüşün güzeller bayram günü süslenir seninse bayramları süsler güzelliğin Ömer Hayyam Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.