Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 19 yıl soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 19 yıl soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim 3 öğrenci katılmıştır ve 3.öğrenci odur. 1+2+0=3
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 19 yıl soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim 8 öğrenci girmiştir ve öğrencinin numarası 6 dır.Teşekkürler
Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 19 yıl soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim 67 ildende en az 1 kişi katılmak zorunda olduğuna göre, en az 67 yarışmacımız var ama den fazla yarışmacı da gönderecek il olabileceğini düşünüp denklemlerimizi kuralım yarışmacı sayısı=A bizim elemandan önceki yarışmacı sayısı=B bizim elemandan sonraki yarışmacı sayısı=C bizim elemanın yarışmacı numarası=B+1 olsun B+C=A-1; i=1den Bye toplam=(B*(B+1)/2 i=1den Aya toplam=(A*(A+1)/2 olur eğer Bye kadar olan toplam B+1den Aya kadar olan toplama eşitse ((B*(B+1))/2)=((A*(A+1))/2)-((B*(B+1))/2)-(B+1) (B^2)+(2*+1=((A^2)+A)/2 (B+1)^2=((A^2)+A)/2 B=(Kök[((A^2)+A)/2])-1 öle iki sayı olmalı ki A>67 iken B tamsayı olmalı bu koşulları sağlayan kaç sayı bulabiliriz diye bakmadım ama ben A=288 B=203 C=85 sayılarını excell yardımıyla buldum...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.