Φ bilim teknik Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim 3 öğrenci katılmıştır ve 3.öğrenci odur. 1+2+0=3 Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim 8 öğrenci girmiştir ve öğrencinin numarası 6 dır.Teşekkürler Alıntı
Φ ÊxcÊ Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 soruya sakın bu gözle bakmayın soru şöyle: bir matematik yarışmasına 67 ilden en az 1 en çok 10 olmak üzere öğrenci katılıyor.birinci olan öğrenciye yarışma sonun da numarası soruluyor(herkese girerken birer numara veriliyor birinci girene 1 ikinci girene 2 .....)o da şöyle bir cevap veriyor:benden önce katılanların numaralarının toplamı ile benden sonra katılanların numaralarının toplamı benim numarama eşit .siz numarayı bulablir misiniz? cevabı bilene affferim 67 ildende en az 1 kişi katılmak zorunda olduğuna göre, en az 67 yarışmacımız var ama den fazla yarışmacı da gönderecek il olabileceğini düşünüp denklemlerimizi kuralım yarışmacı sayısı=A bizim elemandan önceki yarışmacı sayısı=B bizim elemandan sonraki yarışmacı sayısı=C bizim elemanın yarışmacı numarası=B+1 olsun B+C=A-1; i=1den Bye toplam=(B*(B+1)/2 i=1den Aya toplam=(A*(A+1)/2 olur eğer Bye kadar olan toplam B+1den Aya kadar olan toplama eşitse ((B*(B+1))/2)=((A*(A+1))/2)-((B*(B+1))/2)-(B+1) (B^2)+(2*+1=((A^2)+A)/2 (B+1)^2=((A^2)+A)/2 B=(Kök[((A^2)+A)/2])-1 öle iki sayı olmalı ki A>67 iken B tamsayı olmalı bu koşulları sağlayan kaç sayı bulabiliriz diye bakmadım ama ben A=288 B=203 C=85 sayılarını excell yardımıyla buldum... Alıntı
Φ adose Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2006 excel varken beynımı nıye yorayım dıyorsun he Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.