Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2005 20 yıl DİN: İnsanlar yaratılış gereği birşeylere inanmak zorundadır... bu insanın yapısı böyle ben inanmıyorum diyenlerde inanmamaya inanmıştır işte din budur VİCDAN: EYLEMLERDE ÖNCE İNSANININ İÇİNDE İYİYİ VEYA KÖTÜYÜ SEÇME MAHKEMESİ eğer bir yerde din varsa vicdanda vardır BENİM KENDİ GÖRÜŞÜM KİŞİSEL OLARAK; ENİYİ din ve vicdan kavramı İSLAMDA vardır
Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2005 20 yıl Yazar Inanc kavramini; belki de savunmasiz insanligin ilk dönemlerinde yasama güdüsünden kaynaklanan dogaya karsi bedensel, beyinsel ve bilimsel eksikliklerinin, caresizlige dönüsmesinin ürünü oalrak ta düsünebiliriz. Cünkü insanlik, ilk yillarda korktugu her doga olayina ; yem olmamak icin tapinma geregi duymus, ilk caglarda bile cezalandirilmamak icin tanrilarina kurbanlar kesmis adaklar adamistir. . Ayni zamanda geceyi aydinlatan aya bile tapmistir. gerci cagimizda bile aya tapan din sapkinlari yok segil. Her zaman korktugu degil, sevdigi doga oalylarina da tapmistirinsanlar. Günesin adinlattigi, yagmurun, ürün cikarttigi gibi..... Yildirima da tapmasi, ates ve öldürücü olmasindan kaynaklanir. Insanlik milyonlarca yil süren glisme caglarinda bu doga olaylarinin bilincine vardikca tapinma ögelerini degistirmis, sonunda maddesel deneylerle cözülemeyecek tanri kavramina ulasmistir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.